Naisten I divisioona käyntiin suosikkien komennossa

5.10.2006 Naisten I divisioona käynnistyi viime viikonloppuna ja sarjaa on pelattu tähän mennessä neljän ottelun verran. Viime vuosien aikana divisioona on yhä selkeämmin profiloitunut nuorten tulevaisuudennimien kehitysalustaksi ja tulevalla kaudella tämä trendi jatkuu edelleen vahvana.

Ainoastaan ToPo II -joukkuetta voidaan etukäteen pitää muita selkeästi kokeneempana ryhmänä, sillä muiden joukkueiden keski-ikä pyörii kahdenkympin tienoilla ja joukkueiden nimilistoilla esiintyy lukuisia nuorten maajoukkuepelaajia.

Joukkueet lähtevät kauteen kotimaisin voimin lukuun ottamatta Salon Vilppaan venäläissyntyistä Vera Vetrovaa. Päätavoitteeksi joukkueilla on yleisesti noussut nuorten pelaajien kehittäminen.

I divisioonan avauskokouksessa suoritetussa tiedustelussa joukkueiden valmentajat nostivat sarjan selkeiksi suosikeiksi Joensuun Katajan, HoNsU:n Jyväskylästä sekä Espoo Akatemian.

Espoossa nähdään edelliskaudesta poiketen vain yksi joukkue, sillä Pinjan luovuttua sarjasta Espoon divarivalta jää nuorten pelaajien kehittämiseen satsaavan Akatemian harteille. Kokeneen Martti Iivosen luotsaama Akatemia tekee tiivistä yhteistyötä Espoo Teamin kanssa ja muutama kehityspelaaja on yhteiskäytössä.

Akatemian kokoonpano elää tunnetusti kauden aikana paljon, joten nähtäväksi jää millainen ryhmä kulloinkin parketille juoksee. Lähinnä juniorimaajoukkueiden pelaajista koostuva pelaajamateriaali on kuitenkin niin laadukas, että Akatemia kamppailee varmasti sarjan kärkisijoista.

Joensuun Kataja lähtee kauteen tavoittelemaan sarjan kärkisijoja ja sitä kautta nousua SM-sarjaan. Kataja menetti kesän aikana aimo annoksen kovuutta ja kokemusta, kun joukkueen vahvuudesta poistui Helsingin NMKY:n riveihin siirtynyt Laura Toivonen. Tilalle saatiin kuitenkin huipputason vahvistus, kun opiskelupaikan Joensuusta saanut Saara Lind liittyi joukkueen vahvuuteen.

Katajan heikkoutena voitaneen toisaalta pitää suhteellisen kapeaa pelaajamateriaalia, sillä joukkueessa on ainoastaan yhdeksän pelaajaa. Loukkaantumisiin ei juuri ole varaa. Kataja on kuitenkin yksi selkeitä ennakkosuosikkeja, sillä siltä löytyy monipuolisesti kokoa ja urheilullisuutta ja lisäksi joukkueen runko on pysynyt lähes samana usean vuoden ajan.

HoNsU nostettiin suosikkien joukkoon

Perinteikäs jyväskyläläinen koripalloseura HoNsU nostettiin kauden alkukaavailuissa myös ennakkosuosikkien joukkoon. Takaportin kautta viime vuonna SM-karsinnoissakin käväissyt seura ei ole kokenut suuria muutoksia pelaajapuolella. Joukkueen runko on kutakuinkin sama ja polvivammasta toipuneen Salla Viitasen paluu kentille tuo varmasti laajuutta joukkueen takapelaajaosastolle.

Valmennuspuolella tapahtui sitäkin enemmän, sillä Ensio Helimäki siirtyi A-tyttöjen valmentajaksi ja joukkueen vetovastuun otti Lappeenrannasta Jyväskylään palannut Mikko Tupamäki. Joukkueen vahvuutena on tasainen ja laaja pelaajamateriaali. Harjoitusryhmässä pelipaikoista kamppailee peräti 15 pelaajaa.

Joukkue on asettanut tavoitteekseen edellisen kauden tappiomäärän puolittamisen, mikä tietäisi varmasti sijoittumista kolmen parhaan joukkoon. Nähtäväksi jää mihin saakka kunnianhimoinen tavoite kantaa.

Vantaan Puhuttarien pelaajapakka muuttui rajusti, sillä kuusi pelaajaa siirtyi SM-sarjaan Pussihukkiin ja tilalle tuli viisi uutta pelaajaa. Sarjan suurin harjoitteluryhmä koostuu 21 pelaajasta, joista valtaosa on syntynyt vuonna 1987 ja ainoastaan kahdelle näistä pelaajista on hankittu rinnakkaislisenssi SM-sarjassa pelaamista varten. Näin ollen aiemmille vuosille ominaista suurta vaihtuvuutta SM-sarjan ja divisioonan pelaajien kesken ei kenties tulla näkemään.

ToPo lähtee kauteen kahden joukkueen voimin. ToPo I -joukkue on muuttunut viime kaudesta paljon. Koko viime kauden aloitusviisikko on poissa. Tilalle on tullut nuoria lupauksia eri seuroista. ToPo II vahvistui Laura Tuukkasella sekä Riikka Pellolla ja joukkue koostuu muutoin viime vuoden tapaan hieman kokeneemmista pelureista.

ToPo I:n tavoitteena on pelaajien kehittäminen alkanutta ja tulevia kausia varten. Päävalmentaja Anu Rajaniemen johdolla nuori joukkue on asettanut tavoitteekseen harjoittelusta ja onnistumisista nauttimisen sekä sijoittumisen sarjan keskikastiin. ToPo II pyrkii puolestaan säilyttämään edelliskauden tasonsa.

Kauden avausotteluna pelatun paikalliskamppailun vei nimiinsä nuorisokaarti, mutta ToPo II:n peli oletettavasti paranee kauden edetessä ja etenkin kotiparketilla kokeneet pelaajat äityvät ajoittain huippusuorituksiin.

Turun Riennosta povataan yllättäjää

Turun Riennon tavoitteena on monien muiden tavoin nuorten pelaajien kehittäminen. Tosin valmentaja Jussi Räikän mukaan, jos kesällä tehty kova työ saadaan näkymään kentälle, kykenee Riento haastamaan sarjan kärkeenkin povatut joukkueet.

Edelliskauden joukkueen pelaajista Lotta Kauhanen, Tiia Sallasmaa, Nette Tähtinen ja Carita Alander eivät jatka joukkueessa, mutta tilalle tulivat SM-sarjakokemusta omaavat Laura Hänninen Forssan Alusta, Katri Arvonen BC Nokiasta sekä Taru Ahjoniemi ToPosta.

Koskaan aiemmin ei valmentajan mukaan Turussa ole valmistauduttu kauteen näin hyvin, joten Rientoa voidaankin pitää sarjan "mustana hevosena".

Forssassa tapahtui kesän aikana suuria muutoksia, sillä FoKoPon viime kauden joukkueesta viisi pelaajaa lähti etsimään uralleen uusia haasteita SM-sarjajoukkueista. Menetykset olivat valmentaja Jouni Katajiston mukaan kovia, mutta toisaalta on hänen mielestään hyvä, että kyetään pelaajia kehittämään eteenpäin.

FoKoPon pelaajalistassa on 14 nimeä, joista puolet on A-ikäisiä, joten tavoitekin on asetettu maltillisesti keskikastiin.

Sarjanousijat Salon Vilpas ja Kori-80 Keravalta joutunevat tekemään tosissaan töitä sarjapaikan säilyttämisen eteen. Keravalaisten tavoitteena onkin sarjassa pysyminen ja valmentaja Kari Haltsosen toiveissa on lisäksi, että saataisiin hyviä ottelutapahtumia.

Kori-80 lähtee kauteen 15 pelaajan ringillä, jotka kaikki ovat omia kasvatteja. Vilpas koki jo sarjan avausottelussaan kovia, kun se joutui siipirikkoisena HoNsU:n vieraaksi. Vilpaan pelaajamateriaali ei juuri loukkaantumisia avainpelaajille kestä ja kun tällä kertaa pari viisikkopelaajaa puuttui, oli kyyti kylmää sarjan kärkijoukkueeksi povatun HoNsUn vastuksena.

Riennon A-tyttöjen kanssa yhteistyötä tekevä Vilpas on sarjan nuorin joukkue, sillä kokenutta Vera Vetrovaa lukuunottamatta suurin osa pelaajista on syntynyt vuosina 1988 ja 1990.

Ennakkokaavailujen mukaan sarjan kärkisijoista kamppailevat kiivaimmin Akatemia, Kataja ja HoNsU. Puhuttaret sekä Turun Riento tulevat kuitenkin varmasti laittamaan kapuloita rattaisiin unohtamatta "ToPo-kaksikkoa".

Naisten I divisioonan ottelut 8.10.2006

Pelatut ottelut, sarjaohjelma, sarjatilanne ja tilastot löytyvät Koripalloliiton uudesta tilastopalvelusta, johon suora linkki tässä.

su

8.10.

HoNsU

-

ToPo II

12:00

Jyväskylän monitoimitalo

su

8.10.

Kataja

-

ToPo

15:00

Joensuun urheilutalo

su

8.10.

Kori-80

-

Akatemia

16:00

Killan koulu



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_i_divisioona/
 
27.3.2024 10:15 Naisten I divisioona

Puhuttaret eteni naisten I divisioonan välieriin kaatamalla Catzin

Naisten I divisioonan viimeinenkin välieräjoukkue on selvillä, kun Puhuttaret voitti Catz Lappeenrannan Vantaan Energia Areenalla 74-65 (41-33). Puhuttaret voitti puolivälieräsarjan 2-1.

23.3.2024 22:06 Naisten I divisioona

ToPo II, TuNMKY ja BC Nokia välieriin naisten I divisioonan pudotuspeleissä

Naisten I divisioonan puolivälierissä Torpan Pojat II, Turun NMKY ja BC Nokia etenivät välieriin voittaen ottelusarjansa suoraan 2-0. Catz Lappeenranta taas tasoitti Puhuttaria vastaan pelattavat puolivälierät tilanteeseen 1-1.

21.3.2024 09:01 Naisten I divisioona

Kotijoukkueet nappasivat voitot naisten I divisioonan puolivälierissä

Naisten I divisioonan pudotuspelit käynnistyivät keskiviikkona, kun Torpan Pojat II, Turun NMKY, BC Nokia ja Puhuttaret juhlivat kotivoittoja puolivälieräavauksissa.

18.3.2024 18:25 Miesten I divisioona B

Miesten I divisioona B:n ja naisten I divisioonan pudotuspelit käyntiin keskiviikkona

Miesten I divisioona B:n ja naisten I divisioonan puolivälierien sekä putoamisvälierien otteluohjelma on nyt julkaistu. Sekä puolivälierät että putoamisvälierät pelataan paras kolmesta -systeemillä.

31.1.2024 08:05 Naisten I divisioona

BC Nokiaa naisten 1. divisioonassa valmentava Kucevic sai varoituksen

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt BC Nokian naisten 1. divisioonajoukkueen päävalmentaja Denis Kucevicille varoituksen epäasiallisesta käytöksestä.

29.12.2023 16:30 Naisten I divisioona

Catzin Jokiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Catzin Maria Jokiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

21.12.2023 14:00 Korisliiga

Kilpailuvuoden 2024–25 Korisliigojen sarjalisenssien hakijat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan, naisten Korisliigan, miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan seurojen piti hakea kilpailuvuoden 2024–25 sarjalisenssiä kyseisiin sarjoihin sarjalisenssihakemuksella joulukuun 15. päivään mennessä.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

8.11.2023 20:50 Naisten I divisioona

Pantterien Gibsonille yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Panttereiden päävalmentaja Matt Gibsonille yhden ottelun kilpailukiellon epäasiallisesta käytöksestä naisten I divisioona -ottelussa.

7.10.2023 10:12 Naisten I divisioona

Naisten I divisioonan ottelut katsottavissa Koristv.fi:ssä – jokainen joukkue saa tulikasteensa sunnuntaina

Naisten I divisioona alkaa sunnuntaina 8.10. täydellä kahdeksan ottelun kierroksella, jossa jokainen sarjan joukkue saa tulikasteensa. Sarjassa pelaa kaikkiaan kuusitoista joukkuetta, jotka ovat jaettu kahteen lohkoon.

Näytä lisää vastaavia