WB/Capitals ja Honka Akatemia välierävoittoihin A-tytöissä, HoNsU ja HNMKY B-pojissa

6.4.2013 Koripallon nuorten SM-välierät pyörähtivät käyntiin lauantaina päivällä ja niin A-tyttöjen kuin B-poikienkin välieräavauksissa nähtiin koti- ja vierasvoitot. WB/Capitals (A-tytöt) ja HNMKY (B-pojat) ylsivät voittoihin kotikentillään, kun taas Honka Akatemia (A-tytöt) ja HoNsU (B-pojat) hakivat vierasvoitot.

Jenni Rantasen Honka Akatemia haki A-tyttöjen välieräavauksessa vierasvoiton Orimattilasta.

Lauri Markkanen kauhoi 18 levypalloa, kun HoNsU yllätti ToPon B-poikien 1. SM-välierässä. Kuvat: Tytti Nuoramo & Tuomas Venhola.

A-tyttöjen välierien avausottelussa Orimattilassa OrJy ja Honka Akatemia mittelivät välierävoitosta tasaisesti kymmenen minuutin ajan.

Toisella jaksolla Hongan puolustus loksahti uomiinsa, ja espoolaiset karkasivat 18 pisteen taukojohtoon sallimalla OrJylle vain kaksi pistettä. Honka pysytteli noin kymmenen pisteen johdossa koko toisen puoliajan ja haki 42–56 (16–34)-avausvoiton.

– Pelasimme hyvällä energialla ja saimme puolustuksellamme vastustajan mukavuusalueeltaan pois. Huomenna vastassa on todennäköisesti sisuuntunut Jymy, joten edessä ei taatusti ole helppo peli, Honka Akatemian A-tyttöjen päävalmentaja Aapo Heinonen mietti.

Hongasta Jenni Rantanen (13/2), Taru Pekkala (10/11) ja Emilia Helle (12/1) olivat terävimmät. OrJystä Salla Pelkonen (14/5) nousi korkeimmille pisteille.

Samaan aikaan Helsingissä WB/Capitals riisui Espoo Basket Teamin aseista 79–45 (44–28)-voitollaan. WB/Capitals vei toisen jakson 31–18 ja löi lyötyä kolmannella jaksolla, joka päättyi helsinkiläisten hyväksi 19-1.

Audrey Mulumba (18/8), Janniina Salminen (12/3) ja Ninni Salmi (10/7/6 syöttöä) keräsivät WB/Capitalsin parhaat tyylipisteet. EBT:n pisteykkönen oli Riina Salo (13/1).

Toiset välieräottelut pelataan sunnuntaina Espoossa Honka Akatemian ja EBT:n kotikentillä.

HoNsUn paikkapuolustus pysäytti ToPon B-pojissa

B-poikien SM-välierien ensimmäisessä ottelussa Helsingissä nähtiin hienoinen yllätys, kun jyväskyläläinen HoNsU haki ToPosta 63–75 (36–35)-vierasvoiton.

ToPo johti ottelua vielä lukemissa 55–42 kolmannen jakson puolivälin jälkeen, kunnes HoNsU siirtyi 2-3-paikkapuolustukseen, joka hyydytti helsinkiläiset tyystin. Semi Laine ja Eero Abbey palauttivat perättäisillä kolmosillaan vieraat peliin, ja neljännen jakson alku meni HoNsUlle 11-0.

– Paikkapuolustuksella peli lähti kääntymään. Oli helppoa pelata, kun vastustaja ei saanut kaukoheittojaan sisään, HoNsUn B-poikien päävalmentaja Juha-Matti Lehtonen kuittasi.

HoNsUn parhaat olivat Semi Laine (22/3/3 syöttöä), Eero Abbey (19/9) ja Lauri Markkanen (12/18), ToPosta Joel Jokinen (15/5) upotti korkeimmat pisteet.

Toisessa Helsingissä pelatussa ottelussa runkosarjavoittaja HNMKY oli murskaava Tapiolan Honkaa vastaan. Jo tauolla 15 pisteellä johtanut HNMKY salli Hongalle toisella puoliajalla vaivaiset yhdeksän pistettä ja porhalsi 83–34 (40–25)-voittoon.

Edon Maxhuni (22/5), Lassi Nikkarinen (17/3/5 syöttöä/8 riistoa) ja Matias Suvanto (12/8) johtivat helsinkiläisnäytöstä. Hongasta Lasse Gummerus (10/6) pääsi yksin kaksinumeroisille pisteille.

Välierät jatkuvat sunnuntaina Jyväskylässä ja Espoossa.

Lisätietoja: A-tyttöjen SM-sarja

Lisätietoja: B-poikien SM-sarja

Asiat

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

11.4.2024 21:34 Miesten I divisioona A

Jyväskylä Basketball Academy ja Tapiolan Honka ovat miesten I divisioonan loppuottelupari

Miesten I divisioona A:n finaalipari on selvillä, kun Jyväskylä Basketball Academy voitti tänään Torpan Pojat ja Tapiolan Honka taas Kipinä Basketin. Molemmat joukkueet etenivät finaaleihin otteluvoitoin 3-0.

10.4.2024 21:31 17-vuotiaiden poikien SM

KTP:lle 17-vuotiaiden poikien Suomen mestaruus – Steveco Areenalla 1080 katsojaa todisti jatkoaikatrilleriä

Kotkan Steveco Areenalla oli kerääntynyt käsittämättömät 1080 katsojaa todistamaan, kun KTP juhli 17-vuotiaiden poikien Suomen mestaruutta voittamalla HNMKY I:n jatkoajan jälkeen loppuotteluiden kolmannessa ottelussa.

9.4.2024 21:37 Naisten I divisioona

BC Nokia tuuletti naisten I divisioonan voittoa – Turun NMKY kaatui jatkoajan jälkeen

Naisten I divisioonan loppuottelut päättyivät tänään Nunnavuoren palloiluhallilla, jossa BC Nokia voitti Turun NMKY:n jatkoajan jälkeen 66-74 (29-31, 62-62). Loppuottelut suoraan 2-0 voittaneella BC Nokialla on täten tie auki naisten Korisliigaan.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

9.4.2024 09:30 3x3

3x3 SM-kiertue uudistuu – näin pelataan Suomen mestaruudesta kesällä 2024

Taistelu 3x3-koriksen Suomen mestaruudesta käynnistyy tänä kesänä jo seitsemättä kertaa. Tulevan kesän SM-kiertueella pelataan finaaliturnauksen lisäksi kolme turnausta. Finaaliturnaukseen joukkueet valikoituvat kokonaisrankingin perusteella. Yksittäisen turnauksien voittajille on jatkossa luvassa rahapalkinnot.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.