Anton Mirolybov pääsee jatkamaan ensi kaudella hyvältä pohjalta

26.3.2020 13:08 Anton Mirolybov valmensi ensimmäistä kauttaan itävaltalaista Swans Gmundenin joukkuetta. Swans kuului läpi kauden sarjan kärkijoukkueisiin ja joukkue onnistui mainiosti myös eurokentillä. Mirolybov oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

Anton Mirolybov valmensi ensimmäistä kauttaan Itävallassa. (Kuva: Swans Gmunden)

Swans voitti Itävallan liigan runkosarjan ja oli ylemmässä jatkosarjassa hyvissä asemissa ennen loppukauden koitoksia. Jännittävät loppuratkaisut jäivät kuitenkin näkemättä, kun Itävallan koripalloliitto pisti kauden poikki.

- Se kirveli tietenkin paljon. Meillä oli fiilis, että kaikki on mahdollista ja nyt on todellinen sauma saavuttaa jotain. Meillä oli hyvä rekrytointeja ja olimme täysin aikataulussa. Pystyimme voittamaan pelejä myös hieman huonommalla pelillä. Itsestäni tuntui, että peli oli vain pienistä asioista kiinni ja harjoittelulla ne olisi saatu kuntoon. Meillä olisi loppukaudesta ollut vain yksi peli viikossa ja sitä kautta olisi ollut aikaa kehittää pelaajia harjoituksissa. Alkuvuodesta meillä oli Alpe Adria Cupia ja maajoukkuetauko, ettemme päässeet muutamaan viikkoon harjoittelemaan kunnolla, Mirolybov pohtii.

Alpe Adria Cup on keskieurooppalainen kilpailu, jossa pelaa joukkueita Itävallasta, Sloveniasta, Slovakiasta, Tshekistä, Puolasta, Unkarista ja Kroatiasta. Swans voitti oman alkulohkonsa ja eteni aina välieriin saakka, mutta lopulta tshekkiläinen Decin oli liian kova vastustaja.

- Tietyllä tapaa teimme itävaltalaista historiaa. Aiemmin itävaltalaisjoukkue ei ole mennyt alkulohkosta jatkoon tässä muodossa pelatussa Alpe Adria Cupissa. Se oli seuralle myös tosi iso yllätys ja plussa. Pääsimme pelaamaan tshekkiläisiä, kroatialaisia, slovenialaisia ja slovakialaisia joukkueita vastaan. Ne olivat meitä isompia ja pelasivat voimakorista, kun taas me yritimme pelata nopeaa korista. Se oli mielenkiintoinen kokemus. Välierissä sitten Decinin fyysisyys ja pelitempo olivat eri tasolla, Mirolybov kertaa Alpe Adria Cupin antia.

Aleksi Koskinen toimi Mirolybovin oikeana kätenä. (Kuva: Swans Gmunden)

Mirolybov otti viime kesänä Gmundeniin aisaparikseen BC Nokiassa aiemmin toimineen Aleksi Koskisen. Mirolybov oli erittäin tyytyväinen valmentajien väliseen yhteistyöhön.

- Yhteistyö toimi tosi hyvin. Minulla oli ensimmäistä kertaa suomalainen apuvalmentaja, jonka pääsin itse valitsemaan. Hän toi uusia ajatuksia ja hoiti oman ruutunsa erinomaisesti. Nuoruudestaan huolimatta hän sai heti pelaajien luottamuksen tekemisellään ja sanoillaan. Meillä oli erittäin sitoutunut nippu, joka luotti meidän tekemiseen.

Mirolybov teki jo ennen sarjan sulkeutumista kahden vuoden jatkosopimuksen. Hän pääseekin nyt jatkamaan tulevina vuosina hyvän pohjan päälle.

- Kun peilaa kautta, niin jäi positiiviset fiilikset. Meillä on toki vielä petrattavaa, mutta olemme hyvällä matkalla.

- Pystymme nyt hyvällä fiiliksellä rakentamaan pidemmällä aikavälillä. Tarkoitus on yrittää pitää pääosin sama poppoo kasassa. Hommat toimivat ja puitteet ovat erittäin hyvät. Tietysti maailman tämänhetkinen tilanne asettaa omat kysymysmerkkinsä, miettii Mirolybov.

 
8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

6.4.2020 12:48 Susijengi

Lassi Tuoville kaksivuotinen jatkosopimus SIG Strasbourgiin

Tammikuun lopussa SIG Strasbourgin päävalmentajaksi nostettu lappeenrantalaislähtöinen Lassi Tuovi, 33, on solminut joukkueensa kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Tuore sopimus pitää Tuovin Strasbourgissa ja Ranskan Pro A -liigassa kevääseen 2022 asti.

5.4.2020 14:35 Suomalaiset ulkomailla

Roope Ahosen kuntoutuminen alkanut hyvin – ”Oikeaan suuntaan ollaan menossa”

Roope Ahosen, 29, kausi loppui kesken leikkausta vaatineen vakavan alaraajavamman vuoksi. Espanjassa vammaansa kuntouttava Ahonen on hyvässä vauhdissa kuntoutumisen kanssa, vaikka olosuhteet ovat tällä hetkellä erityislaatuiset.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

3.4.2020 13:11 Susiladies

Sara Bejedi vaihtaa yliopistonsa Florida Stateen

Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi, 19, vaihtaa yliopistoaan ensi kautena Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa. Päättyneellä kaudella Arizona Statea edustaneen Bejedin uusi yliopisto on Florida State.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

28.3.2020 20:27 Suomalaiset ulkomailla

Vilma Kesäsen kaudessa kaksi puolta – Heta Äijäselle paljon oppia

Saksan Bundesliigassa nähtiin tällä kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Vilma Kesänen, 31, liittyi loppukaudesta suurseura TSV 1880 Wasserburgin mukaan ja Heta Äijänen, 22, pelasi toisen kautensa Donau-Ries Angelsin riveissä.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

11.3.2020 08:31 NBA

Bulls päihitti Cavsin kotonaan, Markkanen 15 pistettä jatkuvasti kohonneilla minuuteilla

NBA:ssa Lauri Markkanen ja Chicago Bulls ylsivät niukkaan kotivoittoon, kun chicagolaiset kellistivät Cleveland Cavaliersin 103-108. Neljännessä ottelussaan loukkaantumisen jälkeen pelannut Markkanen säkitti 15 pistettä 27 minuutissa.

9.3.2020 08:44 NCAA

Ville Tahvanainen ja Bradley konferenssin mestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonloppuna Ville Tahvanainen ja Bradley voittivat Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen ja ansaitsivat täten paikkansa NCAA:n lopputurnaukseen.

8.3.2020 21:07 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies taas huippuvedossa Espanjassa – ”Nyt tuntui heitto aika hyvältä”

Elina Koskimies oli jälleen ranne kuumana, kun hän upotti kymmenestä kolmen pisteen heittoyrityksestään kahdeksan sisään johdattaessaan Ibaizabalin voittoon Espanjan Liga Femenina 2:ssa. Helmi Tulonen, Veera Pirttinen ja Roosa Lehtoranta pelasivat myös pisterikkaat ottelut.

6.3.2020 12:20 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolyboville kahden vuoden jatkosopimus Itävaltaan

Mirolybov on solminut jatkosopimuksen Swans Gmundenin kanssa. 42-vuotiaan Mirolybovin alku itävaltalaisseuran penkin päässä on ollut hieno.

5.3.2020 09:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vireessä Mestarien liigan pudotuspeleissä – ”Peli kulki ihan kivasti”

Mestarien liigan pudotuspelit alkoivat viikolla ja Sasu Salin oli auttamassa Teneriffaa neljännesvälierän avausvoittoon. Alexander Madsen pääsi juhlimaan kärkiottelun voittoa Viron ja Latvian yhteisliigassa.

5.3.2020 08:21 NBA

Markkanen palasi parketeille Bullsin hävitessä Minnesotalle

Noin kuusi viikkoa loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Lauri Markkanen palasi Chicago Bullsin vahvuuteen 13 pisteen voimin, kun Bulls hävisi Minnesota Timberwolvesille 108-115.

1.3.2020 23:31 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom säväytti donkilla ja tupla-tuplalla

Carl Lindbom vastasi suomalaismiesten viikon näyttävimmästä suorituksesta iskemällä Puolan liigassa komean putback-donkin sekä tilastoimalla tupla-tuplan. Espanjassa Sasu Salin, Alex Murphy ja Edon Maxhuni olivat jälleen joukkueensa parhaimmistoa ja Alexander Madsen oli tehokkaana Latviassa.

Näytä lisää vastaavia