Naisten mestaruussarjan ennakkosuosikkina BC Nokia

3.10.2005 Koripallon naisten mestaruussarja polkaistaan käyntiin keskiviikkona kahden ottelun voimin. Hallitseva Suomen mestari BC Nokia saa ottaa ennakkosuosikin paikan. Kovimmat haastajat ovat viime kauden mitalijoukkueet Pantterit ja Peli-Karhut.

BC Nokia saa avausottelussaan vastaansa Tampereen Pyrinnön. Nokian kapteeni Reetta Ojala lähtee luottavaisin mielin niin avausotteluun kuin koko sarjaankin.

- En usko, että mestaruuden puolustaminen on tuonut mitään paineita joukkueeseen. Kaupungilla sitä kuulee kaikenlaista mutta omaan tekemiseemme se ei ole mielestäni vaikuttanut. Motivaatio treeneissä on kova ja itseluottamusta on tullut rutkasti lisää, kertoo Ojala. 

Kimmo Kujansivu on samaa mieltä Ojalan kanssa. Itseluottamusta on tullut paljon lisää ja se näkyy harjoittelussa.

- Harjoittelu on sujunut hyvin. Viime kauden mestaruus on antanut lisää potkua koko toimintaan, joten hyvillä mielin lähdemme puolustamaan mestaruutta, Kujansivu sanoo.

Ensimmäistä SM-sarjakautta aloitteleva Pyrinnön päävalmentaja Antti Hyvärinen tietää, että avausotteluun vastaan astelee pahin mahdollinen joukkue.

- Olemme pystyneet harjoittelemaan vasta noin kuukauden verran suuremmalla porukalla ja koko kokoonpanon kanssa on vain pari harjoitusta ehditty yhdessä vetämään. Vastus on pahin mahdollinen ja ylimääräisenä lisänä asun itse Nokialla, joten peliä on pelailtu jo kentän ulkopuolellakin aika paljon, toteaa Hyvärinen.

Pyrinnön nuorentuneen joukkueen päätavoitteet ovat sarjapaikan säilyttämisessä. Uusia ratkaisijoita tullaan ensi kaudella näkemään Paula Penttilän lisäksi Tampereella.

- Vaihtuvuutta joukkueessa on ollut paljon. Nyt meillä on paljon nuoria ja innokkaita pelaajia, joista kuka tahansa voi nousta ensi kaudella vastuunkantajaksi, Pyrinnön kapteeni Paula Penttilä toteaa.

Espoo Team ja Pussihukat sarjan yllättäjät

Espoonlahdessa joukkueen kokoonpano on kokenut muutoksia. Joukkueen kapteenin paikalle on palannut äitiyslomalta pelikentille kuntoutunut Heidi Adler. Espoossa on myös uusi ulkomaalaisvahvistus Serbia & Montenegrosta, josta on kotoisin joukkueen uusi päävalmentaja Nenad Stefanovicin.

Espoossa rohkeimmat ennakoivat sijoitusta neljän parhaan joukkoon, mutta Stefanovic ei puhuisi vielä mitaleista.

- Viimeisimmät harjoitusottelumme Ruotsissa sujuivat hyvin ja saimme hyviä pelejä, mutta on liian aikaista vielä puhua mitään sijoituksista, kertoo Stefanovic, joka valmentaa ensimmäistä kertaa naisten SM-sarjajoukkuetta.

Espoon kohtaa avausottelussa sarjapaikan yllättäen saanut ToPo Juniorit. Helsinkiläisjoukkueen päävalmennusvastuun on ottanut maajoukkueen tuore päävalmentaja Hilpi Savikko, joka ei halunnut jättää kehittyvää joukkuetta ilman valmentajaa.

- Ryhmä on todella nuori ja kun kävi ilmi, että Sami Suvanto ei voi valmennusta täysillä jatkaa, niin en halunnut joukkuetta jättää. Tavoitteet ovat karsintasarjassa ja sarjapaikan säilyttämisessä että myös pelaajien kehittymisessä, kertoo Savikko.

Vantaan Pussihukat on saanut harjoitella hyvin koko kesän ajan. Joukkue on ollut koossa jo hyvissä ajoin ja päävalmentaja Markus Makkonen apuvalmentajien sekä fysiikkavalmentajan avulla on piiskannut joukkueen hyvään vireeseen.

- Peli kerrallaan lähdetään kauteen ja harjoittelun kautta. Olemme saaneet olla hyvin yhdessä ja harjoitella, joten siltä kantilta asiat näyttää hyvältä, Makkonen kertoo.

Pussihukkien kokenut kapteeni Aneta Kausaite uskoo joukkueen selviytyvän ylempään loppusarjaan ja sitä kautta pudotuspeleihin.

- Katsotaan miten sarja lähtee menemään. Meillä ei ole ulkomaalaisvahvistusta ja en itse koe olevani täysin ammattilainen, koska nykyisin työskentelen päivittäin. Aiomme kuitenkin taistella jokaisessa ottelussa ja jos kaikki menee hyvin, niin pudotuspeleihin ainakin on mahdollisuus edetä, Kausaite ennakoi.

Catz hakee revanssia cupin pelistä

Sarjanousijan Lappeenrannan Catzin ja Suomen cup mestarin Peli-Karhujen välillä taistelu oli jo käynnissä infotilaisuudessa. Catzin Anna Numminen lähtee kotikentän turvin hakemaan avausottelussa revanssia Suomen cupin ottelusta.

- Innokkaana ja odottavin mielin lähdemme ensimmäiseen SM-sarjakauteen. On kiva lähteä katsomaan miten pärjätään tällä tasolla. Peli-Karhuille tervetuloa vaan kokeilemaan meidän salin koreja, Numminen lataa hymyillen.

Catzin päävalmentaja Tommi Koskinen on erittäin tyytyväinen uuteen seuraansa.

- Organisaatio on todella hyvä ja olemme saaneet useamman valmentajan avulla paljon tehoja harjoitteluun. Meillä on paljon nuoria pelaajia ja kokemusta puuttuu. Sitä ollaan kuitenkin paikattu ulkomaalaisilla vahvistuksilla, mutta omat kasvatit silti ovat pohjana koko toiminnalle, selvittää Koskinen

Peli-Karhujen kakkosvalmentaja Antti Silvonen ennakoi avausottelun Catziä vastaan olevan kovaa fyysistä peliä. Silvonen ja päävalmentaja Seppo Kurki lähtevät kuitenkin hyvin mielin Lappeenrantaan.

- Joukkuepeli ei meillä ole varmasti vielä parasta mahdollista ja kovilla yksilösuorituksilla cupin voitotkin pääosin ovat tulleet. Luottavaisin mielin silti Lappeenrantaan lähdemme, Silvonen kuittaa.

Reetta Piipari tietää, että kotkalaisilla on mahdollisuudet kirkkaimpaan mitaliin, mutta kauteen kapteeni vie joukkueensa ottelu kerrallaan.

- Tavoitteita on, mutta peli kerrallaan lähdetään etenemään. Meillä on erittäin hyvät vahvistukset, jotka korvaavat Auli Nymanin jättämän aukon, joten katsotaan mitä tulee kaudella tapahtumaan, Piipari sanoo.

Pantterit tavoittelee täyspottia

Viimeiset kuusi vuotta SM-sarjan kärkijoukkueisiin kuulunut Pantterit tavoittelee tulevalla kaudella menestystä niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä kentillä. Baltian Liigan lopputurnauspaikan lisäksi helsinkiläiset hamuavat kirkkaimpia mitaleja kotimaisissakin sarjoissa.

Merike Andersson hankittiin ensimmäiseksi vahvistukseksi tavoitteita tukemaan. Lisäksi on vielä amerikkalaispelaaja haussa Anaya Phillipin rinnastettaessa EU-pelaajaan.

- Otteluita tulee paljon, joten joukkueen materiaalin pitää olla sen mukainen, että kaikki ottelut pystytään hoitamaan, toteaa päävalmentaja Ilpo Rantanen.

Viron maajoukkueen takamies Merike Andersson tulee haastamaan ensi kaudella suomalaispelintekijät. Rantanen uskoo Andersonin väläyttelevän näyttäviä suorituksia vielä kauden mittaan korisväen iloksi.

- Merike on erittäin urheilullinen ja kilpailuhenkinen pelaaja. Hän saapui viime maanantaina Suomeen ja tulee ensi kaudella kantamaan paljon vastuuta, Rantanen kuvailee.

Joukkueen toinen johtaja Hanna Rotinen uskoo avausottelun Pussihukkia olevan tiukka kamppailu.

- Vastaan on tulossa nuorehko ja innokas joukkue, johon vielä lisätään Heli Roukanojan panos. Pussihukat pelaa aina täysillä ja taistellen, joten kovaa ottelua voi odottaa, sanoo Rotinen, joka uransa aikana on edustanut myös Pussihukkia.

Forssan Alku tähtää kärkikahinoihin

Forssan Alku on valmistautunut huolellisesti tulevaan kauteen. Aikaisempiin vuosiin verrattuna joukkue on ollut koossa ajoissa ja harjoittelussa painotettu paljon fyysistä puolta. Tavoitteet ovat päävalmentaja Esa Lahdella selvät.

- Jokaisen sarjaa pelaavan joukkueen tavoitehan pitäisi olla mestaruus, jos kerran tässä sarjassa pelaa. Uskon meidän pääsevän kuuden parhaan joukkoon ja sitä kautta pudotuspeleihin ja eteenpäin, toteaa Lahti ja lisää, että vahvistuksen kohtalo on edelleen auki.

Sarjan avauksessa Forssa kohtaa Äänekosken Huiman, joka on kärsinyt loukkaantumisista pitkin kesää.

- Meillä on ollut vaikeaa saada pelaajia harjoituksiin ja sitten kun niitä on tullut niin on sattunut loukkaantumisia, kertoo päävalmentaja Mervi Nurmi.

Kenya Robinson on Äänekosken joukkueen sielu ja osallistuu nykyään myös valmentamiseen.

- Enemmän pyrin olemaan nuorille pelaajille esimerkkinä harjoituksissa ja tietysti aina kun on mahdollisuus, niin pyrin opettamaan heille niitä asioita, joita minulle on opetettu, kertoo Robinson.

Forssaa vastaan Robinson vaikeuksista huolimatta lähtee kovalla asenteella.

- Forssan Alulla on muutama kokenut pelaaja ja heillä on hyvä joukkue kasassa. Aiomme taistella kuitenkin voitosta ja uskon, että olemme valmiina avausotteluun, Robinson päättää.

Avauskierroksen ottelut:

ke

5.10.

BC Nokia

-

Pyrintö

19:00

Nokian Ammattioppilaitos

ke

5.10.

ToPo

-

Espoo Team

20:00

Töölön Kisahalli

to

6.10.

Catz

-

PeKa

18:30

Lappeenrannan Urheilutalo

la

8.10.

Pantterit

-

PuHu

15:00

Töölön Kisahalli

la

8.10.

FoA

-

Huima

17:00

Urheilutalo Feeniks

Naisten SM-sarjan otteluohjelmaan pääset tästä.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

10.10.2019 20:46 Naisten Korisliiga

Honka karkasi Pontevalta heti alussa, EBT kesti HBA:n kirin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Espoolaisjoukkueet olivat voitokkaita, kun EBT haki pisteet naapuripitäjästä ja Tapiolan Honka voitti kotonaan.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

5.10.2019 22:25 Naisten Korisliiga

ToPo ja FoA jatkoivat hienoja otteitaan, Catzille ja EBT:lle avausvoitot

Naisten Korisliiga tarjosi lauantaina neljän ottelun kierroksen. Torpan Pojat ja Forssan Alku ovat Kouvottarien ohella ainoat tappiottomat joukkueet kahden kierroksen jälkeen.

29.9.2019 20:44 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka parempi loppuhetkillä, Catz kaatui sarja-avauksessa

Sunnuntai tarjosi yhden ottelun naisten Korisliigassa, jossa Honka ja lappeenrantalainen Catz avasivat omat sarjakautensa. Tiukka ottelu ratkesi loppuhetkillä Hongan 75-72-voittoon.

26.9.2019 08:03 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, Catz ja HyPo uudistuivat kesällä, Kouvottaret pysyi yhdessä

Viime vuoden mitalistit lähtevät alkavaan kauteen uudistuneena. Sen sijaan neljänneksi sijoittunut Kouvottaret pysyi yhdessä ja vahvistui entisestään kesän aikana – sen takia monet valmentajat nostavat joukkueen sarjan kärkeen ennakkoveikkailuissa.

25.9.2019 16:06 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: Honka ja EBT kehittävät nuoria, Forssan Alku ilmoittautui mestaruustaisteluun

Espoolaisjoukkueiden kokoonpanosta löytyy paljon nuoria pelaajia, joiden kehittymiseen panostetaan. Forssan Alku puolestaan haali kesän siirtomarkkinoilta hurjan kotimaisen pelaajakatraan omakseen.

25.9.2019 08:23 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: ToPo, Vimpelin Veto ja HBA lähtevät taistelemaan pudotuspelipaikasta

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy torstaina 26.9. ToPon ja Vimpelin Vedon silmissä siintää pudotuspelipaikka. HBA:ssa puolestaan etsitään uusia vastuunkantajia urallaan seuraavan stepin ottaneiden tilalle.

Näytä lisää vastaavia