Tomi Lommi ei koe KTP:ssä tarvetta hitaalle etenemiselle – ”Meillä on kaikki avaimet kamppailla suoraan mestaruudesta”

29.9.2023 09:00 Kotkalainen KTP-Basket lähtee kauteen mitalipelejä tavoitellen. Seura on saanut riveihinsä tervetulleen paluumuuttajan, sillä oma kasvatti Tomi Lommi pukee vihervalkoisen paidan ensi kertaa sitten juniorivuosien.

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy lauantaina, eikä Tomi Lommi ainakaan peittele intoaan. Hän on pukenut ylleen kasvattajajoukkueensa KTP-Basketin paidan ensimmäistä kertaa sitten junioriaikojen ja lähtee tavoittelemaan Kotkassa uutta menestystä.

– Tuntuu todella hyvältä palata areenalle, jossa olen viettänyt aika ison lapsuudestani ja nuoruudestani. En ole näissä väreissä vain päässyt aiemmin Korisliiga-tasolla pelaamaan, joten nyt on piristävää päästä kokemaan sekin tällä tavalla niin sanotusti aikuisena.

Täysin kirjaimellisesti ei silti voida puhua ensimmäisistä peliminuuteista KTP:n Korisliiga-joukkueessa. Lommille nimittäin merkittiin neljä minuuttia ja yksi levypallo kaudella 2015–16, kun testasi parkettia edustusjoukkueessa, mutta ensimmäiset kokonaiset kaudet edustuksessa tulivat vasta muutamaa vuotta myöhemmin Kouvoissa ja Katajassa, joista jälkimmäisessä takamies nostettiin jopa kapteeniksi asti.

Mutta koska taukoa KTP-vuosien välissä on ollut peräti seitsemän vuotta, 26-vuotias Lommi on nykyisin melko erilainen pelaaja.

– Sen jälkeen, kun Kotkasta lähdin 19-vuotiaana, on ehtinyt karttua kokemusta paljonkin. Iän myötä olen oppinut monelta eri valmentajalta, päässyt työskentelemään monessa kaupungissa ja kokeillut montaa eri pelitapaa. Nykyään tuon joukkueeseeni ensisijaisesti kolmen pisteen heittouhkaa ja tietynlaista kokemuksen tuomaa viisautta.

KTP-Basket on voittanut Korisliigassa mitalin viimeksi vuonna 2019, kun seuran näppeihin tarttui pronssia. Minkäänlaisesta romahduksesta ei sen jälkeen voida missään nimessä puhua, mutta menestys on ollut epätasaisempaa.

Lommi painottaakin nyt uudessa tilanteessa, että hyvän alun saaminen kauteen on joukkueelle aina äärimmäisen tärkeää.

– Sellainen saavutetaan hyvällä puolustuksella ja sillä, että pidetään hyökkäyksessä maltti. On tarkoitus toteuttaa niitä asioita, joita on sovittu ja harjoiteltu, eikä lähteä yksin yrittämään sankaripelaamista. Mutta sen perusteella, mitä nyt on päästy tekemään, voin luvata koko joukkueen osalta nopeaa ja aggressiivista pelityyliä.

Ovi ei ole Kotkassa käynyt kovinkaan tiuhaan. Kokoonpanossa on tapahtunut vain pieniä muutoksia kotimaisen rungon osalta. Lommin lisäksi seuraan liittyi kesätauon aikana Miikka Marttinen, joka saapui kestomenestyjä Kauhajoelta. Vanhoja tuttuja KTP-paidassa puolestaan ovat Vili Nyman, Juho-Matti Henttonen, Joonas Timonen ja joukkueen kapteeni Topias Kuukkanen.

Tuleva kausi on Lommille viides Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen
Kirjoita kuvateksti tähän

Lommilla on kuitenkin tunne, että tiettyjä merkittäviä asioita tulee pelitavassa muuttumaan.

– Nyt nähdään mahdollisesti puolustusorientoituneempi ja yhtenäisempi ryhmä kuin monina viime vuosista. On tarkoituksena palauttaa KTP muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin sinne, minne se kuuluukin, eli mitalipeleihin. Nyt ei ole tarvetta hitaalle etenemiselle, koska meillä on kaikki avaimet kamppailla suoraan mestaruudesta.

KTP-Basket 23-24 pähkinänkuoressa

Henkilöt

 
1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

Näytä lisää vastaavia