Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

14.10.2022 12:39 Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

Anissa Pounds on Angels Nördlingenin kokenein pelaaja. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pounds ja Koskimies palasivat tuttuihin maisemiin, kun he edustivat jo viime kaudella Angelsia. Viime kauden päätteeksi molemmat kehuivat viihtyneensä joukkueessa erinomaisesti, joten paluu Nördlingeniin oli luonnollinen valinta.

- Tänne oli helppo tulla takaisin, kun kaikki oli valmiiksi tuttua. Sama valmentaja ja samoja pelikavereita viime kaudelta jatkaa, joten hyvillä fiiliksillä.

- Viime kausi jätti hyvät fiilikset muuten, mutta harmittaa miten kausi loppui. Joukkuekaverit ja valmentaja olivat syyt miksi halusin tulla takaisin. Paljon puhuimme Elinan ja yhden toisen kaverin kanssa mahdollisesta jatkosta ja päätimme jatkaa, Pounds kertoo.

Viime kaudella Bundesliigan runkosarja pistettiin ilmoitusluontoisesti pakettiin, vaikka kaikki joukkueet eivät olleet ehtineet pelata kaikkia pelejään. Angels oli yksi kärsijöistä, sillä se taisteli tiukasti vielä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kauden yllättävä päättyminen ja pudotuspelipaikan karkaaminen jättivät pelaajille hampaankoloon sekä motivaatiota tähän kauteen.

- Viime kaudesta jäi nälkää. Viime kaudelta tärkeitä pelaajia tuli takaisin ja valmentaja pysyi samana, niin oli aika helppo tulla takaisin. Ei tarvitse aloittaa kaikkea nollasta, vaan tietää jo kuviot kentällä ja sen ulkopuolella, Koskimies miettii.

Elina Koskimies lähtee nälkäisenä kauteen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Vaikka Poundsin ja Koskimiehen ohella muutama muukin pelaaja viime kauden joukkueesta jatkoi, niin joukkueessa on myös tapahtunut myös muutoksia. Joukkue on nuorentunut viime vuodesta ja 29-vuotias Pounds sekä 26-vuotias Koskimies ovat joukkueen konkariosastoa.

- Rooli on sama kuin viime vuonna eli saan heittää. Tällä kaudella olen joukkueen vanhin pelaaja, joten minun pitää näyttää vähän esimerkkiä ja tuoda kokemusta entistä enemmän.

Pounds uskoo nuorekkaan joukkueen menestysmahdollisuuksiin tällä kaudella.

- Meillä on aika nuori joukkue, mutta he haluavat oppia ja ovat innokkaita. Haluamme edelleen pelata nopeatempoista peliä ja puolustaa aggressiivisesti. Sillä tavalla meillä on mahdollisuudet pärjätä ja ottaa voittoja.

Koskimies ja Pounds osoittivat tärkeytensä joukkueelle viime viikonlopun cup-ottelussa, kun suomalaiskaksikko oli joukkueensa parhaat pistenaiset ja molemmat kirjauttivat yli 30 minuuttia peliaikaa.

- Tiesin, että minulla on tällä kaudella iso rooli, jos vain pysyn terveenä. Oli tiedossa, että olen yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista ja ihan mielelläni otan sen roolin vastaan, Koskimies sanoo.

Viime kauden päätös jäi sen verran kaihertamaan, että pudotuspelipaikka on vähimmäistavoite täksi kaudeksi. Sekään ei kuitenkaan riitä täysin tyydyttämään nälkää.

- Pudotuspelit ovat ehdoton tavoite ja myös siellä pärjääminen. Viime vuonna meiltä vietiin se mahdollisuus pois ja siitä jäi nälkää. Lähdemme hakemaan tällä kaudella menestystä. Haluamme näyttää pystyvämme pärjäämään paremmin kuin viime kaudella, Koskimies painottaa.

Angels aloittaa kautensa perjantaina Hannoverin vieraana. Variksen kausi Marburgin kanssa sen sijaan starttaa kotikentällä Kelterniä vastaan.

 
22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

Näytä lisää vastaavia