Anniina Äijänen ja Anissa Pounds tällä kaudella Espanjan kovissa sarjoissa

6.10.2018 13:51 Anniina Äijänen, 23, ja Anissa Pounds, 25, ottavat ensimmäiset askeleensa ammattilaiskentillä Espanjassa. Äijänen teki pääsarjajoukkue Sedis Basquetin kanssa kesällä sopimuksen ja Pounds edustaa tulevalla kaudella Liga Femenina 2:ssa pelaavaa Club Maristas Corunaa.

Anniina Äijänen pelaa tällä kaudella Espanjan pääsarjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Äijänen pelasi neljä vuotta USA:n yliopistossa ja palasi täksi kaudeksi Eurooppaan pelaten tulevan kauden kovassa Espanjan liigassa.

- Tähän saakka kaikki on mennyt hyvin. Tässä on ollut ihan perus harjoituskausi sekä harjoitusotteluita. Kiva palata Eurooppaan. Pelit alkavat aikaisemmin kuin yliopistossa eikä ole NCAA:n sääntöjä, Äijänen kertoo tunnelmistaan.

Äijänen pelasi USA:ssa maineikkaassa Xavierin yliopistossa. Eurooppalainen ammattilaiskoripallo eroaa huomattavasti yliopistokoriksesta.

- Pelaajat ovat vanhempia ja kokeneempia, peli on nopeampaa ja isojen kanssa joutuu painimaan vähän eri tavalla kuin yliopistossa. Sopeutuminen on kuitenkin mennyt hyvin.

Anniina Äijäsellä on mahdollisuus lunastaa itselleen iso rooli. .(Kuva: Ville Vuorinen)

Äijänen ei ole vielä kohdannut mitään isoja shokkeja kentän puolella.

- Kyllä se hiukan totuttelua vaatii, mutta koko ajan mennään eteenpäin. Joukkuekaverit ovat todella auttavaisia ja heiltä tulee koko ajan tukea sekä apua, kiittelee Äijänen.

Sedis Basquetin kilpailukausi on jo pyörähtänyt käyntiin, kun se eteni Katalonian cupin finaaliin kukistettuaan Sant Adrian niukasti 63-62 (21-31). Aloitusviisikossa ollut Äijänen kirjautti 18,5 minuutissa kuusi pistettä ja kolme levypalloa. Vastuuta on lupa odottaa myös jatkossa.

- Välillä olen ollut avauksessa ja välillä tullut vaihdosta sisään. Hyvin on tullut minuutteja tähän asti. Ne riippuvat myös vähän vastustajasta ja jos on ollut vähän isompi joukkue, niin valmentajalta on tullut myös isompia minuutteja.

Espanjan liigassa sarjajärjestelmä muuttui täksi kaudeksi siten, että kahdeksan parasta joukkuetta pääsee pudotuspeleihin entisen kuuden sijaan. Pudotuspeleissä siintävät myös Sedis Basquetin tavoitteet.

- Meillä on aika nuori joukkue. Viime kaudesta runko on pysynyt pääosin samana, mutta pientä vaihtuvuutta on ollut, joten peli on vielä vähän vaiheessa. Viime kaudella joukkue jäi niukasti ulos pudotuspeleistä, joten tällä kaudella olisi tavoite päästä sinne.

Liga Dia käynnistyy Sedis Basquetin osalta lauantaina 13.10. Ensino Lugoa vastaan.

Poundsilla iso halu oppia ja kehittyä

Pounds aloittaa Äijäsen tavoin ensimmäisen kautensa ammattilaisena Euroopan kentillä. Pounds odottaa antoisaa vuotta.

- Tosi innoissani olen ensi kaudesta. Hauskaa kokea ja oppia taas jotain uutta. Espanjassa koripallo on vähän erilaisempaa kuin Suomessa, niin on kiva päästä pelaamaan eri tyylillä ja samalla saamaan uusia juttuja omaan peliin.


Anissa Pounds juhli viime kauden päätteeksi Korisliigan mestaruutta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pounds pelasi neljä vuotta USA:n yliopistossa Arkansas Tech Universityn joukkueessa, jonka jälkeen hän palasi takaisin Suomeen juhlien keväällä Peli-Karhujen kanssa Korisliigan mestaruutta. Nyt aika oli kypsä lähteä kokeilemaan siipiä Euroopan kentille.

- Ulkomaat ovat aina olleet tavoitteeni. Jenkkivuosien jälkeen pohdin pitkään mitä teen. Olin neljä vuotta poissa Suomesta ja tuntui, että jäin hirveästi paitsi kaikesta, joten päätin jäädä Suomeen vuodeksi. Oli ihanaa olla lähellä perhettä ja nyt on sitten aika taas uusien tuulien.

Sopeutuminen uuden joukkueen riveihin on mennyt hyvin.

- Joukkueesta olen saanut todella hyvän kuvan. Joka päivä mennään kovaa ja kilpaillaan. Vielä on hiomista, että päästään sille tasolle mihin haluamme, mutta joka päivä on kehitystä. Sarjassa on joukkueita, jotka ovat todella kovia ja heillä on tavoitteita nousta. Niissä pääsee jo katsomaan, että missä itse menemme, miettii Pounds.

Anissa Pounds aloittaa ensimmäisen ammattilaiskautensa Euroopassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Liga Femenina 2 pelataan kahdessa 14 joukkueen lohkossa, joissa runkosarjan päätteeksi lohkojen neljä parasta pelaavat pudotuspelit ja lohkovoittajat nousevat ensi kaudeksi pääsarjaan. Maristas Coruna lähtee nousijajoukkueena kauteen maltillisin tavoittein.

- Joukkueen tavoite on pelata omaa peliä ja lähteä voittamaan jokaista ottelua. Joka päivä menemme joukkueena hurjasti eteenpäin ja se on tällä hetkellä päätavoite.

- Oma tavoitteeni on tietenkin kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta niin paljon kuin pystyn. Haluan ehdottomasti saada täältä kaiken irti minkä pystyn, Pounds linjaa.

Maristas Coruna aloittaa kautensa lauantaina 6.10. ADBA:n vieraana.

 
22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

Näytä lisää vastaavia