Carl Lindbomilla vaiherikas kausi

10.5.2018 18:59 Carl Lindbomin monimuotoinen kausi sai päätöksensä viikonloppuna, kun hänen edustamansa Osijekin kausi päättyi Kroatian liigan pudotuspeleissä. Lindbomin kauteen mahtui paljon ja samalla oppia tarttui matkaan runsaasti.

Carl Lindbom ehti kokea kauden aikana paljon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Osijek sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi, mutta pudotuspeleissä runkosarjan ykkönen Cedevita osoittautui liian kovaksi palaksi. Ensimmäisen pelin Cedevita vei nimiinsä 111-67 ja toisen 89-62.

- Ei siinä ollut kahta sanaa. Ikävä kyllä eivät rahkeet riittäneet. Pelasimme hyvät ensimmäiset puoliajat ja pystyimme heidät haastamaan, mutta toisella jaksolla ei jostain syystä riittänyt. He repäisivät aina kolmannella neljänneksellä, vuodenvaihteessa Osijekiin siirtynyt Lindbom kertaa pudotuspelisarjaa.

 

Lindbomin kausi päättyi Kroatiassa, mutta se alkoi Liettuassa ja väliin mahtui myös pätkä Helsingin Seagullsissa. Lindbom siirtyi kesällä liettualaisen Juventus Utenan riveihin, mutta vastuu jäi vähäiseksi. Lindbom purki sopimuksensa, jonka jälkeen hän palasi Seagullsin riveihin kuukaudeksi ennen kuin sopimus Kroatiaan syntyi.

- Oli aika vaiherikas kausi. Kaikennäköistä on tullut nähtyä ja koettua ja tämä on ollut hieno kokemus. Kasvoin kauden aikana ihmisenä sekä pelaajana ja paljon tuli opittua. Onneksi pääsin Kroatiaan ja sain vastuuta sekä peliaikaa. Kroatiassa meni hyvin, mutta harmi että kausi päättyi.

 

Pelaaminen kahdessa eri maassa ja tutustuminen kahteen erilaiseen koriskulttuuriin olivat Lindbomille kasvattavia kokemuksia sekä pelillisesti että henkisesti.

- Menin kauden aikana eteenpäin molemmilla osa-alueilla. Liettuassa tuli kasvettua enemmän henkisesti, mutta Kroatiassa sitten fyysisesti ja koripalloilullisesti paljon.

 

Tulevista suunnitelmista Lindbom ei osannut vielä sanoa.

- Jatko on vielä toistaiseksi auki. Pidän sekä Suomen että ulkomaan ovet auki. En ole ehtinyt vielä ajatella jatkoa, mutta odotan innolla tulevia haasteita.

Carl Lindbom huudatti viime kesänä Susijengin faneja donkillaan. Toivottavasti samaa nähdään myös heinäkuussa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Vaikka kausi seurajoukkueen kanssa päättyi, niin kesällä ovat edessä vielä tärkeät MM-karsintaottelut Islantia ja Tshekkiä vastaan.

- Nyt tässä hetki lepoa, mutta sitten varmaan jo ensi viikolla menen jo hallille treenaamaan. Katseet siirretään pikkuhiljaa sitten MM-karsintapeleihin, että niissä ollaan huippukunnossa.

 

Susijengi kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen 2.7. Hartwall Areenalla Islannin. Lindbom odottaa otteluita vesikielellä.

- Odotan mielenkiinnolla tulevia pelejä. Olemme lohkossa nyt kolmantena, mutta kahdella voitolla voimme voittaa lohkon. On hienoa, että saamme näihin kahteen peliin koko porukan kokoon ja lähdemme hakemaan kahta voittoa. Islanti-peli pelataan Hartwall Arenalla ja odotettavissa on mahtava tapahtuma, Lindbom hekumoi tulevaa Islannin kohtaamista, joka on täyttymässä kovaa vauhtia.

 

Lisätietoja: Carl Lindbomin tilastot Liettuan liigassa
Lisätietoja: Carl Lindbomin tilastot Mestarien liigassa
Lisätietoja: Carl Lindbomin tilastot Korisliigassa
Lisätietoja: Carl Lindbomin tilastot Kroatian liigassa

Henkilöt

 
24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

18.2.2019 12:06 Susijengi

Jamar Wilson valmis antamaan kaikkensa Susijengille

Miesten koripallomaajoukkueella on edessään kohtalon hetket tällä viikolla, kun MM-karsinnat saadaan päätökseen. Susijengin väkkärämäinen takamies Jamar Wilson on valmis jättämään kaikkensa kentälle.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

Näytä lisää vastaavia