EBT:lle tärkeät sarjapisteet trillerissä – Hood kirjautti tripla-tuplan Peli-Karhujen voitossa

7.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga palasi joulutauolta neljällä ottelulla. Voitot kirjattiin EBT:lle, Peli-Karhuille, Pyrinnölle ja ViVe:lle.

Nicole Ogun lukeui EBT:n parhaimmistoon. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

EBT haki vieraspisteet trillerin päätteeksi

Espoo Basket Team haki illan kierroksella isot vieraspisteet Kouvottarien kustannuksella. Voitto kirjattiin vieraille 81-80 (44-41).

Kouvottaret otti taisaisella avausjaksolla johdon. Isoa eroa ei kuitenkaan syntynyt.

Toisella jaksolla etenkin vieraiden hyökkäyspelaaminen parani ja espoolaiset nousivat johtoon. Puoliajalla vierasjohto oli kolmessa pisteessä.

Myös toisella jaksolla peli säilyi tasaisena. Ratkaisu nähtiin vasta ottelun viimeisillä sekunneilla. EBT:n Erika Mace ja Nicole Ogun kasvattivat vapaaheitoillaan vierasjohdon neljään pisteeseen, eikä Kouvottarien kolmen pisteen heitto enää riittänyt viemään ottelua jatkoajalle.

Mace pelasi loistavan pelin. Hänelle kirjattiin 24 pistettä ja 11 levypalloa. Myös Nicole Ogun sai kasaan tupla-tuplan 17 pisteellä ja 16 levypallolla. Shaiquel McGruder pussitti emännille 25 pistettä.

Ottelutilasto

PeKa tylsytti HBA:n

Kotkan Peli-Karhut haki vierasvoiton Helsingistä. HBA jäi kotkalaisten jalkoihin 82-48 (40-27).

Kotkalaisten heitot upposivat pelin alussa hienosti. Joukkue vei ensimmäisen jakson nimiinsä 29-17. Tämän jälkeen molemmilta joukkueilta suurimmat onnistumiset nähtiin puolustuspäässä.  Puoliajalla vierasjohto oli 13 pistettä.

Vierasjoukkue ratkaisi ottelun kolmannella jaksolla, kun se onnistui jälleen hienosti hyökkäyspäässä. Suurimmillaan PeKa:n johto kävi 36 pisteessä.

- Ensimmäinen erä oli meiltä tosi hyvää peliä, pallo liikkui ja maltoimme hakea vapaat heittopaikat. Toisessa erässä heittotarkkuus vähän heikkeni, mutta ottelun loppu meni taas laadukkaammin. Kokeneiden pelaajien rinnalla on helppo pelata ja saada kokemusta Korisliigasta, Amanda Mäkelä kertasi.

Da’Nasia Hood teki tripla-tuplan. Hänelle kirjattiin 24 pistettä, 18 levypalloa ja kymmenen riistoa, joka on tämän kauden suurin riistomäärä. Lotta Vehka-aho 14/8/8 koriin johtanutta syöttöä onnistui myös hyvin. Albina Syla teki Märskylle 17 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Ottelutilasto

Pyrintö selätti FoA:n vaikeasta alusta huolimatta

Tampereen Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 92-83 (47-41).

Vierasjoukkue tuli pelitauolta pirteästi eikä Pyrintö pystynyt vastaamaan ensimmäisellä jaksolla. Vieraat pääsivät toiselle jaksolle yhdeksän pisteen johdossa.

Toisella jaksolla tamperelaisjoukkue upotti heittoja kovalla prosentilla ja nappasi johtoaseman.

Jälkimmäinen puoliaika oli tasaisempi. Kotijoukkue piti kuitenkin johdostaan kiinni päätösvihellykseen asti.

- Voitto on tärkeintä tämän päivän pelistä. Ensimmäisellä jaksolla emme onnistuneet puolustuksessa. Kolme viimeistä jaksoa hyvää peliä meiltä. Niihin täytyy olla tyytyväinen. Pitkän tauon jälkeen pelaaminen on aina erilaista, Pyrinnön päävalmentaja Petteri Molenius sanoi.

Saana Kujala pussitti emännille 23 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Kayla Shaw 21/10/9 koriin johtanutta syöttöä oli lähellä tripla-tuplaa. Shelby Cheslek teki vieraille tupla-tuplan 26 pisteellä ja 13 levypallolla.

Ottelutilasto

Vimpelille iso voitto Espoossa

Vimpelin Veto haki voiton Espoosta. ViVe voitti sarjassa kolmantena olevan Hongan 91-81 (47-44).

Ensimmäinen puoliaika oli ottelussa tasainen. Molemmat joukkueet onnistuivat hienosti hyökkäyspäässä. Puoliajalla vierasjohto oli pistettä.

Kolmas jakso oli Vimpelin hallintaa. Heittopeli toimi edelleen ja samaan aikaan vieraat onnistuivat hidastamaan emäntien hyökkäystä. Vierasjohto kasvoi jaksolla 16 pisteeseen eikä Honka enää toipunut.

- Kokonaisuudessaan meiltä hyvä peli. Ensimmäisen ja toisen erän vaiheilla meillä oli huonompi jakso, mutta saimme puolustuksen kasaan. Sitä kautta pystyimme voittamaan. Meillä on uusia pelaajia ja olemme joulutauon aikana treenanneet kovaa, Silja Viita kertasi.

Samatha Breen keräsi kovat tilastot. Hänelle kirjattiin 37 pistettä, 15 levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Jah Che Whitfield debytoi 15 pisteeen arvoisesti. Cierra Walker pussitti Hongalle 32 pistettä.

Ottelutilasto

 
6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

Näytä lisää vastaavia