Elina Koskimiehellä ehjä ja hyvä kausi Nördlingenissä – ”Kokonaisuudessaan jäi hyvä maku”

9.6.2023 12:17 Elina Koskimies, 26, pelasi toisen kautensa Saksan liigassa Angels Nördlingenin riveissä. Koskimies nautti suurta vastuuta kauden aikana ja kausi meni pääosin positiivisesti sekä joukkueelta että henkilökohtaisesti.

Elina Koskimies nautti suurta vastuuta Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Angels Nördlingenin kausi oli hieman kaksijakoinen. Viime kaudella Angels ei päässyt pudotuspeleihin, kun kausi päätettiin ilmoitusluontoisesti ennen päätöskierrosta, mutta tänä vuonna se sijoittui runkosarjassa neljänneksi. Pudotuspeleistä tuli kuitenkin lähtö heti avauskierroksella suoraan kahdessa ottelussa.

- Kaudesta jäi lopulta pettymyksen maku, kun putosimme pudotuspelien avauskierroksella. Jos sitä ei oteta huomioon, niin kausi oli muuten positiivinen. Mukaan mahtui tietenkin ylä- ja alamäkeä, mutta kokonaisuudessaan jäi hyvä maku. Tietenkin olisi ollut mukava päästä pudotuspeleissä pidemmälle, Koskimies katsoo mennyttä kautta.

Nördlingen pystyi pitämään edelliskauden jälkeen tärkeimmät lenkkinsä, kun Koskimies, Anissa Pounds ja Samantha Hill jatkoivat seuran riveissä myös tällä kaudella. Jo viime kaudella hyvin sujunut yhteispeli joukkueen sisällä hioutui entisestään täksi kaudeksi, ja se näkyi myös sarjataulukossa.

- Pelasimme paremmin yhteen tällä kaudella. Oli paljon tuttuja pelaajia edelliskaudelta, joten ei tarvinnut rakentaa systeemiä ihan niin yksityiskohtaisesti. Lisäksi meillä oli vähän enemmän pelaajia kuin edelliskaudella. Viime kaudella meillä oli vähemmän pelaajia, joka vaikutti myös treenaamiseen. Ei meillä vieläkään liikaa pelaajia ollut, mutta enemmän kuitenkin kuin edelliskaudella, Koskimies summaa joukkueen vahvaa runkosarjan suoritusta.

Kapea rotaatio kostautui lopulta pudotuspeleissä, kun Osnabrück oli vahvempi suoraan 2-0.

- Meille iski ehkä vähän sellainen kausiväsymys. Meidän rotaatiossa kuusi pelaajaa pelasi todella isoja minuutteja ja ehkä pudotuspeleissä pitkä ja raskas kausi alkoi painaa. Rotaation kapeus oli yksi tekijä. Muutenkin Osnabrück oli meille paha vastus kauden aikana, sillä taisimme voittaa heidät vain kerran ja pelasimme kuitenkin varmaan seitsemän kertaa heitä vastaan. Se oli meille paha match-up.

Koskimiehelle kausi oli jälleen vahva. Peliaikaa tuli peliä kohden yli 28 minuuttia ottelua kohden ja tilastokeskiarvoikseen hän merkkautti 9,1 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,9 syöttöä. 

- Vastuuta tuli ja kausi oli mielestäni parempi ja ehjempi kuin edellisvuonna. Tuntui, että menin eteenpäin myös sellaisissa asioissa, joita ei näy pelkästään tilastoissa. Tietenkin aina on parannettavaa ja voi heittää paremmin, että kyllä niitä kehityskohteitakin löytyy kesätreeneihin.

Ennen Saksaa Koskimies pelasi kaksi kautta Espanjassa Ibaizabalissa. Seuraavaksi edessä siintävät uudet maisemat.

- Nyt katsotaan vähän muuta enkä jatka enää Nördlingenissä. Tykkäsin pelata Saksassa ja se on kilpailullinen ja hyvä sarja, mutta olen pelannut kaksi edelliskautta isoilla minuuteilla, niin ehkä joku toinen haaste voisi olla edessä.

Koskimies kuuluu Susiladiesin avainpelaajiin ja odottaa mielenkiinnolla Ilkka Palviaisen aikakautta joukkueen päävalmentajana.

- Innolla odotan millaisia uudistuksia on tehty ja millainen ilmapiiri on. Odotan mielenkiinnolla ja olen sitoutunut jatkamaan aloitettua projektia.

- Pelillisesti tuskin tulee hirveästi muutoksia ja varmaan sillä Suomi-koriksella mennään, mutta tietenkin uudet valmentajat tuovat mukanaan aina myös uudet tuulet ja jotain uutta.

Ikänsä puolesta Koskimies pystyy pelaamaan myös tämän kesän universiadeissa Kiinassa. Suomi pääsee turnauksessa mittaamaan ainakin USA:n ja Romanian taidot.

- Kansainväliset pelit ovat aina kansainvälisiä pelejä, ja ne ovat aina kovempia ja pitää pelata paremmin, että pärjää. Innolla lähden mukaan, jos minut valitaan joukkueeseen.

Henkilöt

 
9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

19.6.2023 17:17 Suomalaiset ulkomailla

Ninni Salmi pääsi testaamaan Bundesliigan kovuutta – ”Päätin ottaa siitä kaiken irti”

Ninni Salmi, 26, siirtyi vuodenvaihteessa Vimpelin Vedosta Saksan Bundesliigan kärkiseuroihin lukeutuvan Herner TC:n riveihin. Salmi pääsi samalla toteuttamaan yhden tavoitteistaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

Näytä lisää vastaavia