HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

Albina Syla johdatti HBA:n voittoon. Kuva: Ville Vuorinen

HBA nousi pudotuspeleihin

HBA-Märsky oli runkosarjan päätöspäivänä voiton, jotta pudotuspelipaikka varmistuisi. Helsinkiläiset osoittivat kylmähermoisuutta hakemalla vierasvoiton Pyrinnön kustannuksella. Voitto kirjattiin vieraille 79-73.

HBA otti johdon avausjaksolla. Se onnistui etenkin puolustuspäässä mukavasti. Tämän jälkeen myös Pyrintö sai pelinsä käyntiin, mutta puoliajalla vieraat johtivat kahdeksalla pisteellä.

Kolmannella jaksolla etenkin kotijoukkue onnistui hyökkäyspäässä mainiosti ja vieraiden johto kutistui. Viimeisen kympin aikana Pyrintö kävi johdossa, mutta nuori helsinkiläisjoukkue pelasi päätösminuutit ja nappasi sarjapisteet mukaansa.

- Pelasimme tänään tosi hyvin joukkueena ja taistelimme loppuun asti. Yksi meidän parhaita pelejä. Saimme paljon riistoja ja pääsimme sitä kautta tekemään koreja. Heitotkin upposivat tänään paremmin, Märskyn Albina Syla kertasi.

Syla taisteli vieraille tupla-tuplan 15 pisteellä ja 11 levypallolla. Lilli Hakkarainen heitti 17 pistettä. Kayla Shaw pussitti ottelun korkeimman pistemäärän 27 pisteellä.

HBA kohtaa pudotuspeleissä runkosarjan voittaneen ToPo:n. Pyrintö kohtaa viidenneksi sijoittuneen Forssan Alun.

Ottelutilasto

FoA kiilasi Kouvottarien edelle

Kouvottaret ja FoA lähtivät illan otteluun viidenneltä ja kuudennelta sijalta. Forssassa pelattu ottelu eteni aina jatkoajalle asti, jonka päätteeksi kotijoukkue nappasi voiton 98-93. Voitolla FoA nousi Kouvottarien edelle.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet onnistuivat hyvin hyökkäyspäässä. Isoja eroja ei kuitenkaan päässyt syntymään vaan puoliajalle mentiin vieraiden johtaessa kahdella pisteellä.

Kotijoukkue sai vieraiden hyökkäyspelin kuriin kolmannella jaksolla, joka merkittiin emännille 21-11. Kouvottaret kuitenkin taisteli ja nousi Re’Shawna Stonen heitolla tasoihin kahdeksan sekuntia ennen loppua. Stonella oli mahdollisuus myös nostaa Kouvottaret johtoon, mutta vapaaheitto ei tällä kertaa uponnut.

Jatkoajalla FoA oli parempi ja nappasi sarjapisteet.

- Olen ylpeä että pysyimme yhdessä, vaikka päästimme Kouvottaret takaisin peliin pystyimme lopussa voittamaan. Olen tyytyväinen omaan peliini, vaikka heitin ohi muutaman kerran helpoista paikoista. Olen kuitenkin iloinen, että pystyin auttamaan joukkueeni voittoon FoA:n Shelby Cheslek sanoi.

Jade Vega 24/6/10 koriin johtanutta syöttöä ja Cheslek 24/18 muodostivat FoA:n tehoduon. Vieraista Shaiquel McGruder teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 13 levypallolla.

FoA kohtaa puolivälierissä neljänneksi sijoittuneen Pyrinnön. Kouvottaret saa vastaansa Hongan. FoA ja Kouvottaret aloittavat pelinsä vieraskentällä.

Peli-Karhut toipui Hongan vahvasta alusta ja varmisti kakkossijan

Sarjan kakkonen ja kolmonen kohtasivat Kotkassa. Voitolla vierasjoukkue olisi noussut toiseksi. PeKa vei ottelun nimiinsä 66-57 ja säilytti toisen sijansa.

Vieraiden alku oli vahva, kun taas PeKa tuskaili oman pelinsä kanssa. Avausjakso kirjattiin vieraille 22-13. Tämän jälkeen osat vaihtuivat ja emännät nousivat johtoon jo ennen puoliaikaa.

Kolmannella jaksolla kotijoukkueen johto kasvoi yhdeksään pisteeseen. Honka ei enää toipunut tästä ja kotijoukkue pääsi juhlimaan voittoa.

-Tänään ei ollut kaunista peliä. Paransimme puolustusta alun jälkeen. Elina Oravakangas puolusti Cierra Walkeria todella hienosti. Olemme harjoitelleet todella paljon puolustusta viime aikoina. Se näkyi tänään hyökkäyspäässä, jonka kanssa täytyy tehdä töitä ennen pudotuspelejä, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Peli-Karhuista Da’Nasia Hood teki tupla-tuplan. Hänelle kirjattiin 23 pistettä ja kymmenen levypalloa. Donica Cosby pussitti 16 pistettä. Vieraista Cierra Walker ylsi 19 pisteeseen.

Peli-Karhut aloittaa pudotuspelit kotikentällään Vimpelin Vetoa vastaan. Honka saa vastaansa Kouvottaret.

ToPo haki voiton Vimpelistä

Runkosarjan voiton pokannut ToPo oli tyly vieras Vimpelissä. Voitto kirjattiin helsinkiläisille 96-55.

ToPo:n alku ottelulle oli todella vahva. Joukkue onnistui avauspuoliajalla molemmissa päissä kenttää ja vieraat pääsivät puoliajalle 26 pisteen johdossa.

Kotijoukkue ei pystynyt laittamaan vieraille kampoihin toisellakaan puoliajalla. ToPo päätti runkosarjan murskavoittoon.

Ilmar’I Thomas pussitti ottelussa hurjat 35 pistettä. Carmen Tyson-Thomas säesti 23 pisteellä ja seitsemällä levypallolla. Kotijoukkueesta Cayro-Lyza Toomingas pussitti 16 pistettä.

Runkosarjan voittanut ToPo kohtaa puolivälierissä HBA-Märskyn. Vimpeli saa vastaansa toiseksi sijoittuneen Peli-Karhut.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.