Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

7.9.2017 00:10 Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

Susijengi käänsi päätösneljänneksellä pelin voitoksi Islantia vastaan.

Susijengi kiittää 6. pelaajaa!

Henrik Dettmann kehui vuolaasti Islantia...

... joka pisti Susijengin ahtaalle läpi ottelun.

Gerald Lee jr. komensi korinalustaa.

HU-huutoon äityivät sekä Islannin kannattajat...

... että 6. pelaaja.

Suomi matkustaa nyt Istanbuliin kohtaamaan Italian. Kuvat: Ville Vuorinen.


Islanti ehti karata yhdeksän pisteen karkumatkalle päätösneljänneksen alussa, kunnes Salin näytti, että mistä Espanjassa saatu lempinimi ”Francotirador” (tarkka-ampuja) tulee. Salinin kaksi sisukasta kolmosta sytyttivät 12037-päisen yleisön lisäksi Susijengin armottomaan kamppailuun erinomaisesti pelannutta Islantia vastaan.
 

Ottelun käännekohta nähtiin, kun Tuukka Kotti pudotti näppärän syötön leikkaavalle kippari Shawn Huffille, joka nosti kaksi pistettä virheestä huolimatta. Islantilaiset tuohtuivat, nappasivat teknisen virheen päälle ja vieraiden aikalisän jälkeen sekä Huff että Markkanen upottivat vapaaheittonsa. Teknisen virheen jälkeisestä sivurajasta Salin viimeisteli kolmosellaan Susijengin 69-67-johtoon kotiyleisön räjähtäessä suosionosoituksiin.
 

Islanti ylsi vielä tasoihin reilu kolme minuuttia ennen loppusummeria, mutta Markkanen kuittasi johdon takaisin väkevällä donkillaan Teemu Rannikon taikurimaisesta takaovisyötöstä. Hetkeä myöhemmin Markkanen heitti kolmosen ohitse, mutta monen lempinimen mies ”Malmin roskisdyykkari” Salin repi hyökkäyslevypallon syöttäen Markkaselle, joka ei kahta kertaa erehdy 78-71. Islannin pyristelyistä huolimatta Susijengi viimeisteli voiton vapaaheittoviivalta.
 

– Islanti on pelannut läpi turnauksen todella kovaa ja vasta lopussa vastustajat ovat päässeet heidän ohitse. He tulevat hirveällä tempolla, ja kun jalat painaa vähän, taistelee henkistä väsymystä vastaan ja vastustaja pelaa isolla sydämellä, niin meidänkin piti antaa koko sydän, kippari Huff analysoi ottelun jälkeen.

 

Dettmann: ”Islanti ei koskaan luovuta”

Islanti piti loisto-otteillaan huolen, että Susijengin viimeisestäkin ottelusta kotiyleisönsä edessä tuli kynsienjärsijä. ”Meillä ei ole mitään hävittävänä” -asenteella pelanneet islantilaiset raatoivat, puristivat ja tönivät Susijengin ahtaalle läpi ottelun. Puoliajan jälkeen näytti jo hetken pahalta, mutta loppujen lopuksi kotijoukkue nappasi rutiininomaisen voiton.
 

– Islanti pelasi sitkeästi ja kovaa. Se on islantilaista koripalloa, he eivät koskaan luovuta, ja jollet ole valmiina, niin se koituu kohtaloksi. Meillä oli vaikeuksia löytää pelirytmi ja he onnistuivat satuttamaan meidän kivijalkojamme, päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi.
 

– Mielestäni pelasimme neljä hyvää ottelua tässä turnauksessa ja tämä ei ollut yksi niistä. Meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa peli jo aiemmin. Onneksi lopussa löysimme rytmin ja korjasimme voiton nimiimme, Gerald Lee jr. kertoi.
 

Susijengin pistekuningas oli jälleen yhden hirviömäisen pelin pelannut Markkanen, jonka saldo oli 23 pistettä ja 2 levypalloa. Huff (5/7/4 syöttöä) oli ominaiseen tapaansa Susijengin linkkuveitsi, Lee paini 9 pisteen ja 8 levypallon arvoisesti ja Petteri Koponen (10/2) komensi hyökkäyspeliä kuudella syötöllä. Sankariksi nousi kuitenkin Salin, joka naulasi 17 pistettä ja kahmi 7 levypalloa. Koko ottelun komein suoritus tapahtui toisen neljänneksen viimeisillä sekunneilla, kun Salinin puolesta kentästä linkoama kolmonen napsahti sukasta sisään.
 

– Katsoin, että näyttää aika hyvältä ja välillä nuo menevät. Aika harvakseltaan tuollaisia saa, niin piti se nyt ehkä tässä vaiheessa pistää kerran sisään, Salin virnuili.

Salin: ”Se oli mieletöntä”

Hartwall Arenalla nähtiin myös kahden fanikunnan kohtaaminen, pari tuhatta islantilaiskannattajaa pistivät vastaan kymmenelletuhannelle Susijengi-fanille. Huutomyrskyssä löytyi myös sopusointu, kun molempien joukkueiden kannattajat yhdistivät voimansa kulttimaineeseen nousseeseen HU-huutoon.
 

– Oli se mieletöntä. Siinä oli kiitosta islantilaisfaneille, oli hienoa lopettaa Islannin kisat tähän, Salin hehkutti.
 

Suomi pelasi Helsingissä yhteensä viisi ottelua, joista Susijengi voitti kunnioitettavasti neljä voittoa ja sijoittui alkulohkon toiseksi. Nyt Susijengi matkustaa Istanbuliin, jossa se kohtaa viikonloppuna EM-kisojen neljännesvälierissä Italian.
 

– Upea viikko takana, varmasti kaikki tulee muistamaan tämän ikimuistoisena viikkona. Uskon, että annettiin kaikille faneillekin uskomattomia elämyksiä. Mutta matka jatkuu nyt kohti Istanbulia, vielä on pelejä jäljellä. Vähän ehkä hengähdetään ja saadaan kropat kuntoon. Katse käännetään nyt Italiaan päin, kapteeni Huff aloitti.
 

– Vieraalla maaperällä meidän pitää, kuten aina, saada se energia sisältä. Jos energia ei tule ryhmän sisältä, niin silloin se ei ole pysyvää. Samalla tavalla kuin olemme pystyneet nollaamaan huikeat voitot ja kirvelevät tappiot, pitää pystyä luomaan joukkuehenki oman tiimin sisällä.

 
9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

23.11.2016 Maaottelu

PostNord on Susijengin uusi pääyhteistyökumppani

Pohjoismaiden johtavaan logistiikkakonserniin kuuluva PostNord Oy ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä PostNordista tulee Suomen koripallomaajoukkueen – Susijengin – uusi pääyhteistyökumppani. Tuore sopimus kattaa laaja-alaisesti myös nuorten ja naisten maajoukkuetoimintoja sekä näkyvyyksiä ensi vuonna Helsingissä järjestettävissä miesten EM-kilpailuissa.

13.9.2015 Maaottelu

Susijengi taisteli Serbiaa vastaan, EM-kisat päätökseen saappaat jalassa

MM-hopeamitalisti Serbia osoittautui liian kovaksi palaksi purtavaksi Susijengille EM-kisojen pudotuspeleissä numeroin 94-81 (48-43). Susijengi taisteli kolme neljännestä tasaisesti, mutta serbialaiset repivät eron päätösneljänneksen alussa heittämällä neljä peräkkäistä kolmosta pussin pohjalle.

10.9.2015 Maaottelu

Kookas Puola jyräsi Susijengin EM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi joutui tyytymään tappioon EM-alkulohko A:n viimeisessä pelissään, kun isokokoinen Puola pakotti Suomen pelaamaan omalla tempollaan. Susijengi oli vielä kiinni kolmannen neljänneksen alussa, mutta kehno heittopeli ei riittänyt takaa-ajoon, vaan Puola nappasi 65-78 (41-42) -voiton. Susijengi eteni EM-kisoissa puolivälieriin, joissa vastaan tulee MM-hopeamitalisti Serbia.

9.9.2015 Maaottelu

Susijengi ulvoi Bosnia-Hertsegovinan kumoon, EM-jatkopaikka varmistui

Susijengi varmisti jatkopaikkansa EM-kisoissa superonnistumisella oikeaan paikkaan Montpellierin huutomyrskyssä. Susijengin torahammas eli aggressiivinen puolustus ruokki onnistumisia ja itseluottamusta hyökkäykseen, minkä myötä Suomi jylläsi ylivoimaiseen 59-88 (27-41) -voittoon Bosnia-Hertsegovinasta.

7.9.2015 19:00 Maaottelu

Koponen heitti Susijengin Venäjän ohitse loppusekunneilla

Susijengi avasi voittotilinsä EM-kisoissa mielettömällä tavalla Montpellierin helteessä, kun Petteri Koponen ratkaisi tavaramerkkihyppyheitollaan 81-79 (36-38) -voiton Suomelle 3,5 sekuntia ennen loppua. Koponen tuskaili koko ensimmäisen puoliajan, heitti viimeisen kahden minuutin aikana neljä heittoa ohitse, mutta laittoi sinetin pelille, kun sitä häneltä tarvittiin.

6.9.2015 Maaottelu

Israel juoksi Susijengiltä tassut alta

Susijengi joutuu hakemaan avausvoittoaan EM-kisoissa huomenna, kun Israel veti pidemmän korren numeroin 66-79 (31-46) Montpellierin lohko A:n toisena päivänä. Nihkeästi aloittanut Susijengi joutui altavastaajaksi ensimmäisellä puoliajalla, eikä toisen puoliajan kiri riittänyt voittoon asti.

23.7.2015 Maaottelu

Venäjä vahvempi 18-vuotiaiden poikien EM-avauksessa

18-vuotiaat pojat kärsivät tappion A-divisioonan EM-kisojen avauspelissä, kun laadukas Venäjä oli lähestulkoon kaikilla osa-alueilla parempi ja korjasi 62-89 (29-50) -voiton. Tilastoissa selkeimpänä erottajana oli Venäjän heittäminen, kun venäläiset pistivät kakkoset ja kolmoset yli 50% tarkkuudella sisään.

17.9.2013 01:03 Maaottelu

Susijengi puraisi Ljubljanan hiljaiseksi – Suomi EM-kisojen 9. sijalle

Suomen miesten maajoukkueen toinen perättäinen EM-kisojen yhdeksäs sija on tosiasia. EM-jatkosarjan viimeisessä ottelussaan myöhään maanantai-iltana Susijengi löysi raivokkaan joukkuepuolustuksen rinnalle hurmoksellisen heittopelin ja hiljensi Ljubljanan Stozice Areenan 12,900-päisen kotikatsomon 92–76 (42–42)-voitollaan.

14.9.2013 21:40 Maaottelu

Sisukas Susijengi kaatui saappaat jalassa Espanjan härjille

Kynsin hampain paikasta EM-puolivälierissä pelannut Suomen Susijengi ei antanut mitään ilmaiseksi hallitsevalle Euroopan mestarille Espanjalle EM-jatkosarjan ottelussa. Tulikuuman kolmoskäden Ljubljanan Stozice Areenalle tuoneen José Calderónin johdattama Espanja karkasi kuitenkin Suomelta neljännellä jaksolla omille teilleen ja tyylitteli voiton pistein 82–56 (42–30).

12.9.2013 18:30 Maaottelu

Kroatian vahvuudet myrkkyä Susijengille

Pitkä, vahva ja liikkuva Kroatia oli Suomea vastaan juuri niin hankala jatkosarjavastus kuin etukäteen arvioitiin. Kun Susijengi oli liikkeellä tavallista raskaammalla käpälällä puolustuspäässä ja kaukoheitot hylkivät korirengasta, onnistui levypalloja ja pelitempoa hallinnut Kroatia kasvattamaan voittotiliään loppunumeroin 63–88 (20–39).

9.9.2013 18:45 Maaottelu

Susijengin saalistus jatkuu: mestarisuosikki Kreikka murtui Koperissa, Koponen myllytti 29 pistettä

Susijengin häkellyttävien voittojen sarja EM-kisaestradeilla sai jatkoa, kun suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuva Kreikka sai ottelun ehdottomalta altavastaajalta oppitunnin joukkuepelistä. Kisojen tähänastisen piste-ennätyksen, 29, lingonnut Petteri Koponen jätti Euroliigan MVP:n Vassilis Spanoulisin varjoonsa Suomen nautiskellessa 86–77 (36–35)-voiton.

7.9.2013 20:44 Maaottelu

Taisteleva Susijengi jäi latautuneen Italian käpälälautaan

Kahdella voitolla EM-kisansa aloittanut Suomen Susijengi pelasi suurella sydämellä ja raatoi polvet ruvella, mutta ei löytänyt ”kotiyleisönsä” edessä pelannutta Italiaa vastaan toisella puoliajalla hyökkäysvireen häivää. Italia puristeli Susijengin pallonkäsittelijöiden ja heittäjien tilan pois, masensi Suomen korilleajajat blokeillaan ja jatkaa lohkon kärjessä 62–44 (31–26)-voitollaan.

5.9.2013 17:45 Maaottelu

Susijengi jauhoi Ruotsin hampaissaan, Suomi jatkaa D-lohkon kärjessä

Iso paha susi tuli ja puri Ruotsia Slovenian EM-kisojen alkulohko D:n toisena kisapäivänä. Shawn Huffin ja Tuukka Kotin saatua Ruotsin NBA-miehet Jonas Jerebkon ja Jeff Taylorin solmuun ponnahti Suomi täysin omalle kiertoradalleen ja nautiskeli länsinaapuristaan komean 81–60 (48–31)-voiton fanikatsomon osoittaessa suosiotaan seisaaltaan.

4.9.2013 18:00 Maaottelu

”Koperin ihme” käynnisti EM-kisat – Susijengi pakotti MM-hopeamitalisti Turkin parketin pintaan

EM-kisojen D-lohko Slovenian Koperissa alkoi täydellisellä jättiyllätyksellä, kun Suomen Susijengi karkasi 19 pisteen johtoon hallitsevalta MM-hopeamitalisti Turkilta ja piti kiihkeillä loppuhetkillä ansiokkaasti johdon käsissään. Sasu Salinin ratkaisevan kuuden pisteen ja oikea-aikaisten puolustuspään onnistumisien myötä Susijengi jääti Turkin ja narrasi 61–55 (32–19)-avausvoiton.

Näytä lisää vastaavia