13.8.2019 06:32 Tulevana lauantaina on Helsingissä tarjolla Koripalloliiton 80-vuotisjuhlavuoden merkeissä monipuolinen lajikulttuuria esittelevä ohjelma kaikenikäiselle korisväelle. Pääosin ohjelma on ilmaista sisältäen mm. virtuaalikoripalloa, luentoja, ystävien tapaamista, juhlajulistenäyttelyn ja huipennukseksi Arvoseminaarin.
Perjantain ja sunnuntain Susijengin Liettua- ja Venäjä-otteluiden välissä on hyvä tilaisuus käydä tutustumassa suomalaiseen koripallokultturiin Helsingin NMKY:n maineikkaassa hotelli Arthurissa. Hjeltin salissa on kokeiltavana virtuaalinen koripallohistoriaa esittelevä peli ja sen yhteydessä koripallohistoriaa esittelevä julistenäyttely. Tapahtuma on toteutettu yhteistyössä Koripallomuseon kanssa ja suuri osa ohjelmasta on ilmaista.
Ilmaisluennoissa pureudutaan niin koripallon kuin HNMKY:n historiaan. Valmentaja-, erotuomari- ja toimittajalegenda Pentti Salmi luennoi vankalla kokemuksella koripallon menestyshetkistä Suomessa. Toinen luennoitsija Juha Matti Holopainen on pitkän linjan namikalainen ja urheilutoimittaja. Hänen aiheenaan on: HNMKY edelläkävijänä suomalaisessa koripallossa.
Arvokas iltapäivä-seminaari huipentaa päivän kello 12-16. Seminaarissa kuullaan puheenvuorot moniarvoisuudesta, vastuullisuudesta, Susijengin arvoista sekä yhteisöllisyydestä. Puhumassa ovat ylitarkastajana yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa työskentelevä Michaela Moua, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann ja Suomen Olympiakomitean entinen puheenjohtaja Risto Nieminen. Lisäksi tapahtuman paneelikeskustelussa entiset maajoukkuekapteenit Lea Hakala, Hanno Möttölä, Anssi Rauramo ja Taru Tuukkanen kertovat, mistä arvoista heidän maajoukkueensa muistetaan. Seminaarin lisätiedot ja lipunmyynti.
OHJELMA LAUANTAINA 17.8.:
Tapahtumat ovat ilmaisia ellei toisin mainita. Hotelli Arthur sijaitsee aivan Helsingin rautatieaseman lähettyvillä (Vuorikatu 19).
Lisätietoja:
Jari Toivonen
Toiminnanjohtaja
Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseo
040 5708078
jari.toivonen@kotka.fi
www.koripallomuseo.fi
Koripallomuseoyhdistyksen hallinnoima suomalaisen koripalloilun Hall of Fame täydentyy kahdeksalla uudella lajilegendalla, jotka julkistettiin Koripalloliiton 80-vuotisjuhlaturnauksessa pelatussa Suomi-Venäjä-ottelussa.
Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Suomen Koripallomuseon kanssa Arvokas iltapäivä -seminaarin lauantaina 17.8. Tapahtuman tuotto menee Koripallomuseon työhön sekä We deliver -rahastoon, jonka avulla tuetaan vähävaraisten perheiden koripalloharrastusta.
Tiistaina oli historiallinen tapahtuma koripallossa ja kenties suomalaisessa urheilussa, kun korisalumnit ja -nuoret kohtasivat ensimmäistä kertaa. Tällä viikolla on myös avattu verkkoalusta, jossa nuorten avuntarve ja alumnien osaaminen/auttamishalu voivat kohdata.
Tiistaina 26.3. järjestetään Helsingissä "noin" A-junioreille (16-22v) seurarajat ylittävä tapahtuma, jossa on infoa opiskeluihin, mahdollisuuksiin työhön tai pelaamiseen ulkomailla, kesätöihin, pätkätöihin ja moniin eri alumnien osaamisalueisiin liittyen. Myös kaikki korisalumnitoiminnasta kiinnostuneet - tervetuloa mukaan!
Koripalloliitto viettää alkaneena vuonna 80-vuotisjuhlaansa. Koripallomuseo on aktiivisesti mukana juhlavuodessa, johon kuuluu valtakunnallisen julistenäyttelyn toteuttaminen.
Suomen kaikkien aikojen naiskoripalloilija Lea Hakala nimettiin torstaina Helsingissä järjestetyssä Urheilugaalassa suomalaisen urheilun kunniagalleriaan, Hall of Fameen.
Koripalloliitto viettää alkaneena vuonna 80-vuotisjuhlaansa. Juhlan kunniaksi tahdomme muistella yhdessä ystäviemme kanssa suomikoriksen historian huippuhetkiä vuosien varrelta.
Seminaarin teemana on yhteiskuntavastuu yrityksissä, yhteisöissä ja kaupungeissa osana hyvinvoinnin luomista ihmisille. Yritykset ovat entistä enemmän mukana yhteiskunnallisissa kysymyksissä entisen sponsorointiajattelun sijaan. Millaisia strategioita yrityksillä liittyy yhteiskuntavastuuseen, entä kuinka kuntasektorilla yrityskumppanuuksia muodostetaan? Hyvin voimme auttaa – yhteiskuntavastuulla hyvinvointia!
Koripallomuseoyhdistyksen hallinnoima suomalaisen koripalloilun Hall of Fame täydentyy neljällä uudella lajilegendalla, jotka julkistettiin Susijengin Latvia-ottelun yhteydessä.
Koripallomuseon (viralliselta nimeltä Finnish Basketball Hall of Fame) Kohtaamisia-hanke sai noin 30000 euron jatkorahoituksen. Hankkeen toisessa osassa kierretään vielä käymättömiä koripallopaikkakuntia, kerätään kuvia/esineistöä kokoelmaan ja ennen kaikkea koostetaan hankkeen tuloksista ja kokemuksista raportti koripallon, sekä muidenkin lajien, hyödyksi.
Kari Liimo olisi poissa kokoonpanosta ja peli alkaisi tavallista aikaisemmin (15.30), jotta joukkueet ehtisivät Helsinkiin seuraamaan loppuottelua sekä osallistumaan päättäjäisiin.
Lepopäivä oli vietetty ja vastassa 3.10.1967 Espanja, josta välipäivän lehtijutut kovin varoittivat. Kalevi Tuominen oli pohtinut, olisiko myös välipäivänä maanantaina kuitenkin pitänyt harjoitella, mutta pelaajat Pertti Laannin johdolla sanoivat menevänsä mieluummin vasta tiistaiaamuna herättelemään kroppaa.
Puola-tappio oli nollattu ja Suomi oli valmis uuteen haasteeseen. Neljännen pelin jälkeen olisi tarjolla lepopäivä, joten bensaa ei tarvitsisi säästää – vaikkei moiseen paljon mahdollisuuksia ollut aiemminkaan.
Vuoden 1967 EM-kisojen toinen pelipäivä 29.9.1967 alkoi iloisissa tunnelmissa. Ankaraa kritiikkiä ennen kisoja suoltaneissa sanomalehdissä oltiin avausvoittoon tyytyväisiä, mutta jo toisessa tai viimeistään kolmannessa kappaleessa muistettiin mainita, että Hollanti oli Helsingin lohkon heikoin joukkue. Päivän vastus Romania olisi sen sijaan ihan muuta.
Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.
Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.
Olympiakävijä ja Euroopan All Stars -joukkueeseen valittu Martti Liimo, pyörätuolikoripallon EM-kisojen MVP Petri Kärkäinen, kolmissa EM-kisoissa pelannut viisinkertainen Suomen mestari Leena Martin ja kahdesti vuoden koripalloilijaksi valittu Heikki Kasko muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2016.
Pelaajalegendat Terhi Airas, Teijo Finneman ja Larry Pounds sekä monitoimimies Juhani Salmenkylä muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2015. Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille, ja valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana Koripalloliitto, Koripallosäätiö, Koripallomuseo ja Suomen Urheilumuseo.
Kari-Pekka Klinga, Pertti Laanti, Eero Saarinen ja Erkki Hiltunen muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2014. Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille, ja valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana mm. Koripalloliitto, Koripallosäätiö ja Suomen Urheilumuseo.
Suomalaisen koripallon Hall of Fameen on valittu neljä uutta jäsentä. Suomalaisen naiskoriksen kaikkien aikojen pelaaja Lea Hakala sekä jo edesmenneet valmentajalegenda Robert Petersen, seitsemän kertaa EM-lopputurnauksessa pelannut Timo Lampén sekä takamiesvelho Jorma Pilkevaara nostavat Hall of Fameen valittujen koripallovaikuttajien lukumäärän kuuteentoista.