Koripallon alumnitoiminta täydessä vauhdissa

28.3.2019 11:51 Tiistaina oli historiallinen tapahtuma koripallossa ja kenties suomalaisessa urheilussa, kun korisalumnit ja -nuoret kohtasivat ensimmäistä kertaa. Tällä viikolla on myös avattu verkkoalusta, jossa nuorten avuntarve ja alumnien osaaminen/auttamishalu voivat kohdata.

Alumnien ja nuorten kohtaamisessa kysyttiin, mitä nämä ryhmät haluavat toiminnalta. Lisäksi alumnit kertoivat nuorille omat tarinansa ja kontribuutionsa alumnitoiminnalle. Alumnivieraina olivat Martina Roos-Salmi (Haaga-Helian urheilijapolku), Anja Suomalainen (nuorten pelaaminen ulkomailla), Jari Raitanen (työnteko harjoittelun ohessa), Leonard Görbe (vapaaehtoistyö Euroopassa) ja prof. Visa Koivunen (opiskelun ja urheilun yhdistäminen Aalto yliopistossa).

Nuorilla on selvästi tarve tiedolle ja tuelle päätösten tekoon. Seuraavia kysymyksiä tapahtumassa nousi esiin ja niihin yritettiin löytää vastauksiakin.

  • Mitä uran jälkeen?
  • Kuinka ulkomaille?
  • Mitä A-junioriuden jälkeen?
  • Voiko maajoukkueiden ulkopuolelta päästä esim. USA:han pelaamaan, millainen se urheilijan polku on ja kuka auttaisi?
  • Miten ja miksi alumnit ovat omia elämänvalintojaan tehneet?
  • Kuinka opiskelu yhdistetään urheiluun?
  • Mistä töitä huipulle tähtäävälle nuorelle?
  • Alumnit: Mitä unelmia teillä on, kuinka voimme auttaa?

Seuraava alumnien ja nuorten kohtaaminen jatkaa prosessia ja järjestetään toukokuussa kilpakauden jälkeen. Seuratkaa Koripallomuseon viestintää verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.
 

Verkkoalusta

Tällä viikolla avattiin alumnitoiminnalle konkreettinen työkalu, keskustelualusta, jossa nuoret ja alumnit voivat kontaktoitua. Alustan avulla korisnuori voi kertoa, millaista apua kaipaisi lajin, töiden, opiskelujen tai muiden asioiden suhteen. Vastaavasti koristaustaiset ihmiset jakavat siellä apua omien osaamisalueidensa myötä. Näin alustalle kirjautunut voi ilmoittaa tarpeesta/avusta ryhmissä, ja keskustelua voi jatkaa yksityisesti chatin kautta, sekä henkilökohtaisten yhteystietojen vaihdon myötä.

Alumnialustan löydät TÄÄLTÄ.

Liity mukaan! Kasvatetaan pienistä puroista suuri virta lajikulttuurin hyväksi.
 

Alumnitoiminta

Koripalloilun alumnitoiminta on kaikille avointa roolista tai sarjatasosta riippumatta. Tapahtumiin ovat kaikki lajista ja/tai sisällöstä kiinnostuneet, kuten myös sidosryhmät, tervetulleita, ellei toisin ole mainittu.

Alumnitoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja haluun antaa lajille takaisin omaa panostaan. Toiminta on monimuotoista ja voit valita itsellesi kaikkein sopivimman tavan osallistua. Keskeistä on alumnilähtöisyys eli toimintaa muodostetaan ja kehitetään alumnien toimesta.

Jos olet kiinnostunut auttamaan tai tukemaan toimintaa - yhteystiedot alla. Alumnitoiminnan verkkosivun löydät TÄÄLTÄ.

Seuraava alumniverkoston oma tapahtuma pidetään 16.5. Helsingissä Kisahallin päädyssä, ravintola Hookissa klo 18-20. Alumnitoiminnan perinnepäivää vietetään toista kertaa ja kyseinen päivämäärä on alumnitoiminnan "henkisen isän" Robert Petersenin syntymäpäivä. Yhtenä alumnipuhujana on Henrik Dettmann.


 

Yhteydenotot:

Jari Toivonen
Toiminnanjohtaja
Finnish Basketball Hall of Fame
www.koripallomuseo.fi
040 5708078

 
5.4.2024 17:17 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

2.12.2022 14:55 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaaritallenne nähtävissä Youtubessa

Ennen Susiladiesin sunnuntaina 27.11. pelattua EM-karsintaottelua Liettuaa vastaan Urhea-hallissa järjestettiin Kohti unelmien naiskorista -seminaari. Koripallomuseon järjestämä seminaaritallenne on nyt nähtävissä Koripalloliiton Youtube-kanavalla.

26.11.2022 20:30 Koripallomuseo

Koriksen Hall of Fame täydentyi viidellä lajilegendalla

Koripallomuseon järjestämä Alumnigaala 2022 vietettiin lauantaina Hilton Kalastajatorpalla. Hienossa tapahtumassa Hall of Fame -kunniagalleria sai viisi uutta jäsentä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaari Urhea-hallissa 27.11. – ilmoittaudu nyt

Naisten maajoukkue viettää juhlavuotta, kun ensimmäisestä maaottelusta tuli kesällä kuluneeksi 70 vuotta. Nyt on aika kerätä ihmiset tärkeän asian äärelle, kun Koripallomuseo järjestää naiskorisseminaarin. Seminaarin jälkeen käynnistyy Susiladiesin EM-karsintaottelu Liettuaa vastaan.

30.5.2022 12:39 Koripallomuseo

70 vuotta naiskorista Suomessa - tule mukaan tukemaan juhlavuoden kirjaprojektia!

Kirja toteutetaan sponsorien ja yksityislahjoittajien tuella. Koripallomuseon pienkeräykseen lahjoittamalla tuet kirjahankkeen toteutumista!

17.9.2021 08:36 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 13.11. Hilton Strandissa

Syyskuulta marraskuulle koronatilanteen takia siirtynyt Gaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2021.

12.3.2021 07:15 Koripallomuseo

Mentoriohjelma käynnistynyt - koripallo edelläkävijänä nuorten urasuunnittelussa

Koripalloilija hae mukaan saamaan tukea opiskeluun, työelämään tai koripallouraan. Tutustu myös tapahtumatarjontaan, jossa kerrotaan mm. ulkomaille lähtömahdollisuuksista.

22.1.2021 07:14 Koripallomuseo

Vuoden 2020 korisalumnit valittu

Historiallisen ensimmäisen alumnivuoden kunniaksi aloitettiin perinne palkita kiertopalkinnolla alumnitoimintaa edistäneitä henkilöitä. Vuoden 2020 korisalumnit ovat Pirta Mikkola ja Mikko Simon.

1.12.2020 08:11 Koripallomuseo

Finnish Basketball Hall of Fame täydentyi kymmenellä koripallolegendalla

Koripallomuseoyhdistyksen hallinnoima suomalaisen koripalloilun Hall of Fame täydentyy kymmenellä uudella lajilegendalla, jotka poikkeusolosuhteiden takia julkaistiin poikkeuksellisesti Ylen suorassa TV-lähetyksessä Susijengin ja Serbian välisessä ottelussa.

28.10.2020 08:45 Pääjuttu

Koripallon alumnitoiminta vauhtiin - Hanno Möttölä: "Kuulun alumnitoimintaan ylpeydellä"

Get Back in the Game! Koripalloyhteisön alumni-verkosto tuo uusilla ohjelmilla lajia rakastavat takaisin koripallon pariin.

Näytä lisää vastaavia