Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

12.5.2023 09:26 Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

Sasu Salin hakee toista peräkkäistä Mestarien liigan voittoa. (Kuva: FIBA Europe)

Teneriffa lähtee kauden loppuhuipentumaan hallitsevana mestarina. Lisäksi joukkue voitti aiemmin tänä vuonna FIBA Intercontinental Cupin sekä ylsi finaaliin Espanjan Copa del Rey’ssä. Salinin mukaan joukkue saattaa hieman hyötyä siitä, että se on ollut vastaavanlaisissa tilanteissa aiemminkin.

- Kyllä se varmasti auttaa, että on pelattu tällaisia finaaliturnauksia ennenkin ja se antaa meille kokemusta. Jokainen turnaus on kuitenkin erilainen ja tänä vuonna taso on kovempi kuin viime vuonna, Mestarien liigan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätysmies Salin muistuttaa.

Teneriffa saa välierässä vastaansa Alexander Madsenin AEK:n puolivälierävaiheessa pudottaneen Hapoel Jerusalemin. Teneriffa ja Salin ovat valmiina avausotteluun.

- Kaikki ovat kunnossa ja muutenkin kaikki hyvin. Tiukka peli on tulossa ja Jerusalem on tosi hyvä joukkue. Varmasti paljon yksi vastaan yksi –peliä on luvassa ja meidän on oltava valmiina siihen.

Salin oli muutaman viikon sivussa tositoimista lievän loukkaantumisen vuoksi, mutta ehti saada pari ottelua alle ennen lopputurnausta.

- Minulla oli pieni lihasvamma, mutta nyt olen kunnossa ja saanut taas rytmistä kiinni. Ensimmäinen peli oli vielä vähän hakemista, mutta toisessa alkoi tuntua jo normaalilta. Olen kyllä ihan täydessä kunnossa, Salin kertoo tilanteestaan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lopputurnaus järjestetään Malagassa, joka on Salinille tuttu paikka, sillä hän pelasi siellä kaksi kautta 2017-19.

- Kyllä se tietynlaista varmuutta tuo, että tietää missä kaikki on, miten kaikki toimii ja koritkin ovat tutut.

Mestarien liigassa on mahdollisuus nähdä suomalaisfinaali, sillä toisessa välieräparissa Tuomas Iisalo johdattaa Bonnin isäntäjoukkue Malagan kimppuun.

- Suomalaisfinaali kuulostaisi hyvältä ja olen saanut Tuomaksen kanssa pelata niin seura- kuin maajoukkueessa. Olisi hauska, jos kohtaisimme toisemme finaalissa. Se olisi myös alueen suomalaisyhteisölle varmasti mielenkiintoinen ottelu, Salin heittää.

Bonn haastaa ennakkosuosikin

Iisalon valmentama Bonn on pelannut huimaa kautta tähän mennessä, ja kaikki kilpailut mukaan lukien Bonn on voittanut tällä kaudella 42 ottelua ja hävinnyt ainoastaan viisi. Se juhli viime viikonloppuna Bundesliigan runkosarjan voittoa jättäen taakseen Euroliigajoukkueet ALBA Berliinin ja Bayern Münchenin. Final Fouriin se lunasti paikkansa voittamalla puolivälierissä ranskalaisen Strasbourgin yhteisvoiton 2-1. Iisalon miehistö pääseekin lähtemään hyvistä lähtökohdista Mestarien liigan loppuhuipentumaan.

- Meillä oli hyvä ja vahva lopetus runkosarjalle Bundesliigassa ja Mestarien liigassa pienten alkuvaikeuksien jälkeen onnistuimme kaatamaan Strasbourgin kolmessa pelissä, toista kertaa peräkkäin Bundesliigan vuoden valmentajaksi valittu Iisalo käy läpi viimeaikaisia vaiheita.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bonn joutuu välierässään kovaan testiin, sillä vastaan asettuu Final Fourin isäntäjoukkue Malaga. Aiemmin tällä kaudella Malaga juhli jo Copa del Rey’n voittoa ja on ACB-liigassa voittanut yhdeksästä viime ottelustaan kahdeksan.

- Meillä on vastassa kovin mahdollinen vastus. Mielestäni Malaga on ollut dominoivin joukkue tämän kauden Mestarien liigassa. Se voitti Espanjan Copa del Rey'ssä ensin Barcelonan ja Madridin sekä finaalissa Teneriffan. Tämä on yhdestä poikki ja heillä on selvät ennakkosuosikin paineet kotiyleisönsä edessä, Iisalo arvioi tulevaa vastustajaa.

Ennen kauden alku Bonn ei lukeutunut monienkaan papereissa ennakkosuosikkien joukkoon. Mestarien liigan ensikertalainen on kuitenkin esittänyt vakuuttavia otteita läpi kilpailun ja taistelee nyt mestaruudesta. Iisalo uhkuu rauhallista itseluottamusta.

- Menemme ottelu kerrallaan. Jo alkulohkovaiheessa meidät arvottiin kuolemanlohkoon ja klaarasimme sen nätisti, vaikka hävisimme avausottelun. Sitten meillä oli kova jatkolohko, jossa oli mukana muun muassa viime kauden finalisti Manresa ja sekin meni hyvin. Olemme menneet yksi ottelu kerrallaan ja nyt katseemme ovat Malagassa.

Teneriffan ja Hapoel Jerusalemin välinen ottelu alkaa kello 18.30 Suomen aikaa. Malagan ja Bonnin välinen ottelu on vuorossa kello 21.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Mestarien liigan verkkosivuilta YouTuben kautta.

Pronssiottelu ja finaali pelataan sunnuntaina.

Lisätietoja: Mestarien liiga

 
4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

Näytä lisää vastaavia