Mitä mentorointi tarkoittaa?

15.4.2021 09:27 Koripallomuseo järjesti Kentältä johtajuuteen -mentoriohjelman infotilaisuuden verkossa kertomaan, mitä mentoroinnilla tarkoitetaan ja kenelle ohjelma on suunnattu.

Finnish Basketball Hall of Fame – Koripallomuseo vastaa koripallossa tutusta Kentältä johtajuuteen 2021 -mentoriohjelmasta. Ohjelma on avoin kaikille lajin parissa oleville niin pelaajille, tuomareille, valmentajille kuin seuratoimijoille. Tarkoituksena on tukea sarjatasoon riippumatta korisperheeseen kuuluvia ihmisiä. Mentoriparin avulla voidaan pohtia syvällisemmin omaa urapolkua, omia vahvuuksia tai heikkouksien kehittämistä, työ- tai koripallouran valintoja, sekä myös opiskeluun liittyviä kysymyksiä.

- Selvästi tarvetta on mentoroinnille, mutta kaikille ei ole selvää, mitä sillä tarkoitetaan ja onko se juuri minua varten. Tätä halusimme avata järjestämällä verkkotapahtuman, jossa useampi vieras kertoi omasta näkökulmastaan mentoroinnista., taustoittaa alumnikoordinaattori Jari Toivonen.
 

Verkkotapahtumassa vieraina olivat puhumassa Maikku Miettinen, Mikko Simon ja Shawn Huff. Juontaja Taru Tuukkanen jakoi lisäksi omia kokemuksiaan mentoroinnista ja FIBA:n Time Out-ohjelmasta. Yleisöä haastettiin myös mukaan keskusteluun. Yksi mukaan ilmoittautuneista oli Kalle Bäck, joka on pitkän linjan koripallovalmentaja ja kouluttaja. Tapahtuma avasi myös hänen silmiään siitä, mitä mentorointi on ja kenelle se on tarkoitettu.

- Oli hienoa huomata, kuinka korisalumnit ovat rakentaneet mentoroinnista toimivan tavan auttaa meitä perässä tulevia. Tapahtumassa selvisi, että monet mentoreista ovat jo pitkään toimineet mentoritehtävissä muuallakin kuin urheilussa ja korispiireissä. Kiinnostava yksityiskohta oli, että tästä tuesta kokeneellekin mentorille riittää palkaksi hyvä mieli, tunne siitä, että saa antaa takaisin lajille, jolta on itse vuosien kuluessa saanut paljon hienoja kokemuksia., kertoi Kalle Bäck innostavan tapahtuman jälkeen.

Haluatko mentoroitavaksi tai kiinnostaako liittyä mentoriksi?
LUE LISÄÄ JA OTA YHTEYTTÄ!
 

Mukaan on helppo lähteä hyvin matalalla kynnyksellä. Helpointa on soittaa suoraan alumnikoordinaattorille ja kertoa oma tilanne. Yhdessä sen jälkeen mietitään vaihtoehtoja aloittaa mentoriprosessi.

- Erityisen ilahduttavaa oli, että meitä kokemattomampia, ihan tavallisiakin pelaajia ja valmentajia, rohkaistiin hakemaan mukaan tähän mentoriohjelmaan. Tartuin heti tilaisuuteen ja soitin alumnikoordinaattori Jari Toivoselle, joka lupasi etsiä minulle kehittymistarpeitani vastaavat mentoriehdokkaat. Odotan innostunein mielin keskusteluja minulle osoitetun "vanhan konnan" kanssa tavoitteenani löytää oman valmentajanpolkuni seuraavat käänteet. Ehkä jonain päivänä on sitten oma vuoroni hypätä mentoriksi seuraavien suomalaisten korissukupolvien iloksi., visioi Bäck.
 

Mentorointi lyhyesti?
Mentorointi on kokemusten, näkemysten ja osaamisen välittämistä henkilöltä toiselle. Se on ikivanha tapa, jolla kokenut henkilö siirtää osaamistaan ja tietoaan kehittymishaluiselle parille. Mentorointi voi olla yksinkertaisimmillaan arvokasta oman verkoston hyödyntämistä aktorin hyväksi tai vinkki sopivasta työ-/harjoittelupaikasta. Mentorointi laajemmin on kuitenkin prosessi, jossa mentoripari tai -ryhmä tapaavat säännöllisesti ja käyvät keskusteluja asettamiensa tavoitteiden saavuttamiseksi.

Onnistumisen edellytyksiä mentorointiprosessissa: Tavoitteellisuus, vuorovaikutteisuus, luottamus, sitoutuminen, tapaamisiin valmistautuminen ja kiireettömyys.

Mitä on mentorointi? LUE LISÄÄ…

 

Yhteydenotot:

Jari Toivonen
Alumnikoordinaattori
040 5708078

 
19.8.2022 12:31 Koripallomuseo

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry joutuu lomauttamaan toiminnanjohtajan

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry:n hallitus on joutunut tekemään erittäin ikävän ja vaikean päätöksen toiminnanjohtajan lomauttamisesta taloudellisin perustein alkaen 15.8.2022. Lomautuksen on ilmoitettu jatkuvan toistaiseksi.

11.8.2022 09:10 Koripallomuseo

Alumnilisenssi on oiva tapa edistää suomalaista koriskulttuuria – Stay in the game!

Alumnilisenssi on matalan kynnyksen tapa tukea yhteisön toimintaa. 22 euroa kustantavan lisenssin tuotto tulee kokonaisuudessaan alumnitoiminnan ja mentoriohjelman kehittämisen hyväksi.

2.7.2022 11:43 Koripallomuseo

Koripallolehti Ribari 1/2022 on ilmestynyt ja ilmaiseksi luettavissa verkossa

Uusimmassa lehdessä mm. Leena Vestalan (nyk. Martin) haastattelu ja Lassi Tuovin ajatuksia niin valmentamisesta kuin elämästä, sekä Oppikoulucupien historiaa.

30.5.2022 12:39 Koripallomuseo

70 vuotta naiskorista Suomessa - tule mukaan tukemaan juhlavuoden kirjaprojektia!

Kirja toteutetaan sponsorien ja yksityislahjoittajien tuella. Koripallomuseon pienkeräykseen lahjoittamalla tuet kirjahankkeen toteutumista!

29.4.2022 08:51 Koripallomuseo

Korisalumnien yhteisötapaaminen 16.5. Helsingissä

Jo usean vuoden ajan ovat korisalumnit kokoontuneet alumnitoiminnan henkisen isän Robert Petersenin syntymäpäivänä 16.5. yhteen. Kaksi viimeistä koronavuotta on tavattu verkossa Basket&Popcorn-ohjelman parissa, mutta nyt on taas live-tapaamisen vuoro naiskoriksen juhlavuosi-teemalla!

19.4.2022 14:31 Koripallomuseo

Koripallomuseoyhdistyksen hallitukseen uusia henkilöitä

Yhdistyksen vuosikokouksessa 31.3. pienennettiin kymmenhenkinen hallitus kuuteen ja nimettiin kaksi uutta henkilöä hallitukseen.

25.3.2022 10:20 Koripallomuseo

Koripallomuseota ei perusteta Forssaan

Forssan kaupungin valtuustoaloitteen perusteella päätettiin selvittää Koripallomuseon toiminnan käynnistäminen Forssaan. Selvitystyön perusteella päädyttiin tulokseen, että Koripallomuseolla ei ole taloudellisia edellytyksiä toimia Forssassa.

21.3.2022 07:53 Koripallomuseo

Kutsu: Koripallomuseoyhdistyksen vuosikokous to 31.3. klo 17.00 Urheilumuseolla tai etäyhteydellä

Sääntömääräiseen vuosikokoukseen ovat tervetulleita kaikki uudet ja vanhat yhdistyksen jäsenet, joilla jäsenmaksu on suoritettuna.

4.2.2022 13:47 Koripallomuseo

Koripallomuseolle rahoitus Naisten koripallohistorian tallentamis -hankkeelle

Toukokuussa tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun Suomen naisten maajoukkue koottiin ensi kertaa yhteen ja edessä oli pelit vuoden 1952 EM-kisoissa Moskovassa. Juhlavuonna Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella kerätään esineistöä, valokuvia ja haastatteluja.

13.1.2022 10:59 Koripallomuseo

Koripallomuseoyhdistys etsii kehittämishaluisia osaajia hallitukseen ja työryhmiin

Vuonna 2021 Koripallomuseoyhdistyksen hallitus käynnisti strategiatyön, jonka myötä uudistuminen ja kehittyminen entistä vaikuttavammaksi ja osallistavammaksi toimijaksi koripallokulttuurin ytimessä on alkanut. Nyt muodostettu ehdollepanotoimikunta etsii mukaan uusia ihmisiä tuomaan oman panoksensa suomalaisen lajikulttuurin avuksi ja vaikuttamaan siten lajin niin historian arvostukseen kuin nykyhetkeen sekä tulevaankin.

14.12.2021 09:58 Koripallomuseo

Koripallo - 130 vuotta! -webinaari tiistaina 21.12. klo 21-22.15

Ohjelmassa on neljä mielenkiintoista puheenvuoroa koripallosta hyvin eri näkökulmista, jotka katsovat menneeseen, nykyhetkeen ja tulevaankin.

29.11.2021 13:50 Koripallomuseo

Vuoden Korisalumnit palkittiin Gaalassa

Vuoden 2021 Korisalumnit Jari Raitanen ja Satu Saarteinen ovat olleet alusta asti kehittämässä alumnitoimintaa Suomeen.

21.11.2021 13:58 Koripallomuseo

Korislehti Ribari 2/2021 julkaistu

Korisalumnien toteuttama lehti on julkaistu verkossa ja tuhannen kappaleen painoksena. Sisältönä on taas rautaisannos koripalloa monesta eri näkökulmasta.

13.11.2021 20:05 Koripallomuseo

Juhlavassa Gaalassa Hall of Fame täydentyi kuudella lajilegendalla

Hilton Strand kokosi lauantai-iltana koripalloalumnit yhteen juhlimaan ja kunnioittamaan Hall of Fame 2021-ikäluokkaa.

3.11.2021 16:52 Koripallomuseo

Koripallomuseo Forssaan? -piennäyttely avautuu perjantaina

Perjantaina 5.11. kello 14.00 avautuu Forssan Citymarketissa piennäyttely, jossa on esillä niin maajoukkueiden kuin forssalaisen koripalloilun historiaa.

29.10.2021 11:26 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaala lähestyy - viikko ilmoittautumisaikaa

Koko korisväkeä yhdistävä rento ja välitön tapahtuma järjestetään Helsingissä Hilton Strandissa lauantaina 13.11. kello 18–23.

14.10.2021 06:37 Koripallomuseo

Koripallomuseo Forssaan?

Forssan kaupunki ja Koripallomuseoyhdistys selvittävät Koripallomuseon syntyedellytyksiä Forssaan yhteistyössä Koripalloliiton ja Urheilumuseon kanssa. Hankkeelle avataan piennäyttely Forssan Citymarketiin.

17.9.2021 08:36 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 13.11. Hilton Strandissa

Syyskuulta marraskuulle koronatilanteen takia siirtynyt Gaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2021.

20.8.2021 13:36 Koripallomuseo

Koripallomuseotyöstä hopeinen ansiomerkki Jari Toivoselle

Lähes kaksitoista vuotta Koripallomuseon työtehtävissä mukana ollut ja toimintaa kehittänyt Jari Toivonen palkittiin Koripalloliiton hopeisella ansiomerkillä.

6.8.2021 13:37 Koripallomuseo

Meral Bedretdin mukana mentoriohjelmassa

Mentoriohjelma tukee koripalloilijoiden siirtymistä työelämään, ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Meral Bedretdin kertoo osallistumisestaan ohjelmaan.

Näytä lisää vastaavia