Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

22.3.2024 11:23 Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

Anissa Pounds ja Linda-Lotta Lehtoranta aloittavat taistelun Saksan mestaruudesta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pudotuspelit alkavat heti mielenkiintoisella kohtaamisella, kun runkosarjassa neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneet Poundsin Halle ja Roosa Lehtorannan Nördlingen iskevät yhteen. Tuleva vastustaja on Poundsille hyvin tuttu, sillä hän pelasi seurassa kaksi edelliskautta.

- Hyvillä mielin lähdemme pudotuspeleihin. Meillä on ollut hyvä runi päällä viime aikoina. Innolla odotan, että pääsen tapaamaan tuttuja naamoja ja ihmisiä. Varmasti hyväntasoisia otteluita on tulossa.

Oman lisämausteensa tuo hyvän ystävän kohtaaminen ottelusarjassa.

- Kiva päästä pelaamaan Roosaa vastaan ja varmasti hyvä taistelu on tulossa, kun ollaan tuttuja kavereita.  

Lehtoranta liittyi Angelsin joukkueen mukaan kesken kauden. Hän joutui uudessa seurassaan hieman erilaiseen tilanteeseen ollessaan joukkueen konkari.

- Meillä on tosi nuori joukkue ja itse olen vanhin ja kokenein pelaaja, joten siinä mielessä se on aika uusi tilanne, 27-vuotias Lehtoranta kertoo.

Roosa Lehtoranta hakee menestystä Angels Nördlingenin kanssa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lehtoranta ei ole lähtenyt ottamaan ylimääräistä painetta uudesta asemastaan.

- Johtajuus tulee ihan luonnostaan eikä ole muuttanut minussa mitään. Ainoa vain on, että aiemmin ympärillä on ollut kokeneita pelaajia joilta kysellä, mutta nyt niitä ei niinkään ole.

Joukkueet kohtasivat vain pari viikkoa sitten Bundesliigassa ja tuolloin Lions haki vierasvoiton ja samalla nappasi kotiedun itselleen pudotuspeleihin. Angels pelasi viikonloppuna Saksan cupia ja oli sekuntien päässä mestaruudesta, mutta taipui lopulta Hannoverille pisteellä.

- Kaikki on mennyt hyvin, mutta harmittaa, ettemme saaneet pudotuspeleihin kotietua. Meillä oli kauden aikana paljon sellaisia pelejä, jotka olisimme voineet voittaa, mutta meillä ei ollut kokemusta kääntää tiukkoja pelejä voitoiksi, Lehtoranta miettii.

Pounds on kuulunut joukkueen luottopelaajiin, mutta siitä huolimatta hän ei ole ollut täysin tyytyväinen omaan kauteensa. Joukkueella on kuitenkin kulkenut hyvin.

- Henkilökohtaisesti on ollut vähän vaikea kausi, mutta olen parhaani mukaan yrittänyt auttaa joukkuetta voittamaan ja menestymään. En kuitenkaan ole omaan kauteeni niin tyytyväinen, mutta välillä tulee tällaisia kausia. Jotkut kaudet ovat hyviä ja jotkut huonoja. Olen vähän saanut hakea roolia ja joukkueessa kaikki ovat aika lailla uusia.

- Välillä itselle osuu tällaisia kausia, mutta joukkueen osalta ei voi valittaa, kun olimme runkosarjassa neljänsiä ja olemme pudotuspeleissä. Pääasia, että joukkue menestyy ja toivottavasti tässä on vielä paljon pelejä edessä. Katse on eteenpäin seuraavassa pelissä eikä aiemmilla peleillä ole väliä, Pounds purkaa.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti ja molemmat voittivat vierasottelunsa. Vaikka runkosarjassa kotietu ei paljon painanut, niin Pounds näkee sen tärkeänä.

- Kaikkihan aina haluavat kotiedun, mutta nyt se on vähän eri, kun pelaamme ensin kaksi ottelua kotona ja sitten kaksi vieraissa, joten ihan samanlaista matkustusta ei tule.

Elina Koskimies taistelee mestaruudesta Kelternin riveissä. (Kuva: Ville Vuorinen)
Elina Koskimies jahtaa mestaruutta Kelternin paidassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern puolustaa mestaruutta ja sijoittui runkosarjassa toiseksi tasapistein ALBA Berliinin kanssa. Keltern hävisi runkosarjan aikana vain kolme ottelua ja saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa Eisvögel Freiburgin.

Keltern on ottelupariin lähdettäessä selkeä ennakkosuosikki, sillä se vei molemmat joukkueiden keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa. Kotonaan se nappasi selvän voiton 40 pisteen erolla, mutta vieraissa se joutui tiukemmalle voittaen vain pisteellä.

Bundesliigan pudotuspelit pelataan paras viidestä –järjestelmällä.

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

Näytä lisää vastaavia