Sasu Salin pisti ennätyskirjat uusiksi Mestarien liigassa – ”Jossain vaiheessa lämmittävät mieltä”

12.4.2022 23:51 Sasu Salin teki Mestarien liigan historiaa, kun hänestä tuli kaikkien aikojen eniten onnistuneita kolmen pisteen heittoja kilpailussa heittänyt pelaaja. Samalla hän johdatti Teneriffan Final Four -lopputurnaukseen. Final Fouriin hän saa seuraa myös Elias Valtosesta.

Sasu Salin teki kaksin kappalein Mestarien liigan historiaa. (Kuva: FIBA)

Salin tarvitsi ennen ottelua kaksi onnistunutta heittoa bonusviivan takaa ohittaakseen Vojtech Hrubanin ennätyksen 136. Salin ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja heitti yhteensä neljä kolkkia sukkaan Teneriffan voittaessa jännittävien vaiheiden jälkeen Bursan 74-73 (43-30).

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffa näytti jo pyyhältävän selvään voittoon ja helppoon Final Four -paikkaan, mutta Bursa nousi päätösneljänneksellä taistelemaan tosissaan voitosta. Se johtikin ottelua vielä sekunti ennen peliä, mutta ensimmäisen ottelun tapaan Marcelinho Huertas nousi viime hetkillä ratkaisijaksi.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Salin tilastoi ottelussa 12 pistettä, levypallon, kolme syöttöä ja riiston. Hänen hinasi onnistuneiden kolmen pisteen heittojen määrän nyt lukemaan 139. Samalla hän rikkoi yhden kauden kolmen pisteen heittojen ennätyksen. Hän on upottanut tällä kaudella peräti 59 kolkkia. Entistä vaikuttavamman Salinin numeroista tekee se, että hän on heittänyt kolmen pisteen heittonsa tällä kaudella todella kovalla 46,5 prosentin tarkkuudella.

- Tavoitteena oli päästä Final Fourin finaalikarkeloihin ja sinne nyt pääsimme. Totta kai tuollaiset kolmen pisteen ennätykset ovat hienoja. Kyllähän ne jossain vaiheessa sitten lämmittävät mieltä, että on saanut olla tuollaisilla listoilla edes vähän aikaa. Katsotaan sitten kuka minut ohittaa sitten joku päivä. Iloinen siitä ja iloinen joukkueen menestyksestä. Tämä on se polku jolla haluamme olla, ja nyt menemme Bilbaota kohti. Toivottavasti pääsemme nostamaan siellä sitten pyttyä kolmen viikon päästä, Salin mietti ennätysiltansa jälkeen.
Ottelutilastot

Final Fourissa nähdään myös Elias Valtosen Manresa, joka voitti niin ikään viimeisen sekunnin korilla Malagan 91-89 (50-42). Valtoselle kirjattiin kolme pistettä, neljä levypalloa ja riisto.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lassi Tuovin Strasbourgin kausi Mestarien liigassa tuli sen sijaan kirvelevään päätökseen. Strasbourg oli jäänyt Hapoel Holonin jalkoihin ensimmäisessä osaottelussa, mutta taisteli toisessa voitosta viimeiselle sekunnille saakka. Voittoyritys meni kuitenkin ohi ja Hapoel Halon eteni Final Fouriin Teneriffan vastustajaksi 81-80 (35-49).
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Islannin liigassa Shawn Hopkinsin ja Carl Lindbomin kaudet tulivat päätökseen.

Hopkinsin Stjarnan hävisi Valurille kolmannen kerran, kun kotijoukkue oli vahvempi 95-85 (45-38). Hopkins heitti 15 pistettä ja otti kuusi levypalloa. Stjarnanin kausi päättyi suoraan 0-3.
Ottelutilastot

Suorilta putosi myös Lindbomin KR, joka ei löytänyt lääkkeitä runkosarjan voittaja Njardvikin kukistamiseksi. Kolmas ja ratkaisevaksi jäänyt ottelu päättyi KR:n 63-91 (36-45)-tappioon. Lindbom oli joukkueensa parhaimmistoa 13 pisteen, kahdeksan levypallon ja syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolenc koki myös kirvelevän tappion Les Sablesin hävitessä kotonaan Andrezieuxille 78-79 (41-41). Dolencille merkittiin kolme pistettä, kuusi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Ilari Seppälä pääsi nautiskelemaan Pitestin 80-57 (37-28)-voittoa Ploiestista. Seppälä kantoi kortensa kekoon seitsemällä pisteellä, neljällä levypallolla, neljällä syötöllä sekä kahdella riistolla. Pitesti on kolmantena.
Ottelutilastot

Susijengi kaatoi hallitsevan EM-kultamitalisti Slovenian kahdesti helmikuussa ja palaa huiman kotiyleisön eteen 30.6., kun se kohtaa tärkeässä MM-karsintaottelussa Ruotsin Espoo Metro Areenalla. Lippukauppa käy kuumana. Hanki liput nyt >>

 
3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

13.10.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Elias Valtonen loistivat Mestarien liigassa

Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

6.10.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti Mestarien liigan avauksessa – Valtosen ja Tuovin joukkueet myös voittoihin

Mestarien liigan lohkovaiheet saatiin käyntiin suomalaisten osalta tiistaina ja keskiviikkona. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Lassi Tuovi pääsivät heti voiton makuun.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

9.5.2022 00:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan mestaruuteen – ”Ihan mahtava fiilis!”

Sasu Salin kirjoitutti suomalaista koripallohistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan. Teneriffa kaatoi finaalissa Elias Valtosen edustaman Manresan 98-87 (49-50).

8.5.2022 07:30 Susijengi

Salin ja Valtonen kohtaavat Mestarien liigan finaalissa klo 21 – katso ottelu suorana YouTubesta

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa kohtaavat finaalissa.

7.5.2022 00:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa saadaan suomalaisvoittaja! Teneriffa ja Manresa etenivät finaaliin

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa selvittivät tiensä finaaliin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

7.4.2022 08:28 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa puolivälierät käynnistyivät – Salin liekitti Teneriffan avausvoittoon

Mestarien liigan puolivälierät käynnistyivät suomalaispelaajien osalta voittoisasti Sasu Salinin ollessa Teneriffan ykkösnimi heittäessään 27 pistettä. Aapeli Alanen ja Carl Lindbom pistivät tauluun myös kovia pistemääriä.

28.3.2022 08:32 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – Jamar Wilsonille debyytti

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Ranskan cupin finaaliin viikonloppuna. Hiljattain sopimuksen ranskalaisen Boulazacin kanssa tehnyt Jamar Wilson sen sijaan teki ensiesiintymisensä uuden joukkueensa riveissä.

23.3.2022 23:38 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa jatkolohkot päätökseen – Valtosen Manresa puristi lohkovoittajaksi

Mestarien liigan jatkolohkot saatiin päätökseen alkuviikosta. Suomalaisten joukkueista jatkoon tiensä selvittivät Teneriffa, Manresa sekä Strasbourg. Mikael Jantusen Oostenden taival sen sijaan päättyi.

17.3.2022 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan jatkoon Mestarien liigassa - Strasbourg myös puolivälieriin

Sasu Salinin käsi kävi jälleen kuumana, kun hän siivitti Teneriffan jatkoon 23 pisteen saldolla. Mestarien liigan jatko-otteluissa nähdään lisäksi myös Lassi Tuovin ja Luukas Vaaran Strasbourg ja Mikael Jantunen piti Oostenden jatkotoiveet elossa. Shawn Hopkinsin Stjarnan sen sijaan eteni Islannin cupin finaaliin.

11.3.2022 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa

Teneriffa otti tiukan otteen Mestarien liigan puolivälieräpaikasta napaten jatkolohkovaiheen neljännen voittonsa. Elias Valtosen Manresa nousi myös oman lohkonsa kärkipaikalle.

8.3.2022 00:09 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen juhli Latvian cupin voittoa ja pokkasi finaalin MVP-palkinnon

Alexander Madsen pääsi juhlimaan maanantaina Latvian cupin voittoa. Madsen oli VEF Riian ykköshahmo ja hänet valittiin myös finaalin MVP:ksi.

10.2.2022 07:01 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset juhlivat voittoja Mestarien liigassa

Mestarien jatkolohkon alkuviikon pelit tarjosivat suomalaisille kolme voittoa. Sasu Salinin Teneriffa otti jo ison harppauksen jatkoon, Lassi Tuovin Strasbourg tukevoitti asemiaan ja Elias Valtosen Manresa avasi voittotilinsä.

3.2.2022 07:49 Suomalaiset ulkomailla

Salin juhli Mestarien liigan suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisia tositoimissa ja Sasu Salin pääsi tuulettamaan voittoa Lassi Tuovin Strasbourgista.

27.1.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Tuovi juhlivat niukkoja voittoja Mestarien liigassa

Mestarien liigassa alkoivat 16 parhaan jatkolohkovaihe ja Sasu Salin sekä Lassi Tuovi pääsivät juhlimaan tiukkoja voittoja.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia