Susijengiläiset onnistuivat laajalla rintamalla Euroopan parketeilla

27.11.2023 11:28 Sasu Salin pääsi juhlimaan Kanariansaarten derbyn voittoa, kun Teneriffa jatkoi nousuvirettään. Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään Espanjassa, Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat iskussa Ranskassa ja Henri Kantonen johdatti joukkueensa voittoon Liettuassa.

Sasu Salin pääsi juhlimaan derbyvoittoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin pääsi juhlimaan Kanariansaarten derbyssä voittoa, kun Teneriffa kukisti Gran Canarian jatkoajan jälkeen 94-82 (45-29, 74-74). Salin merkkautti entistä seuraansa vastaan viisi pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtosen Manresa joutui sen sijaan taipumaan Baskonian vieraana 86-94 (41-42) Valtosen heittäessä kuusi pistettä. Teneriffa ja Manresa ovat tasapisteissä kuudella voitolla ja viidellä tappiolla.
Ottelutilastot

LEB Orossa Remu Raitanen oli joukkueensa ykköstykki heitettyään 15 pistettä, mutta Caceres hävisi kotonaan Alicantelle 75-84 (35-38). Raitanen kahmi myös kuusi levypalloa ja riisti kolmasti. Caceres on sarjassa 13.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jacob Grandison teki piste-ennätyksensä Menorcan riveissä pussittaen 10 pistettä, mutta San Palbo Burgos nappasi pisteet 90-82 (35-44)-voitolla. Grandison sai tililleen myös kaksi levypalloa, syötön ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Estudiantesin voittoputki katkesi, kun Valladolid haki niukan 92-91 (49-56, 80-80)-voiton jatkoajan jälkeen. Murphy oli lähellä ratkaista ottelu varsinaisella peliajalla heittämällä loppuhetkillä kolmen pisteen heiton sisään, mutta Valladolid nousi vielä tasoihin. Murphy kunnostautui kahdeksalla pisteellä ja sai kaksi merkintää levypallo-, syöttö- ja riistosarakkeisiin.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mikael Jantunen oli hyvässä iskussa heitettyään 13 pistettä Paris Basketballin voittaessa Gravelines-Dunkerquen 97-78 (51-40) Ranskan liigan ottelussa. Jantunen kartutti riviään myös kuudella levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Tuomas Iisalon miehistö jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Le Portel palasi voittojen tielle kaatamalla kotikentällään Dijonin 81-75 (37-31). Edon Maxhuni oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa heitettyään 14 pistettä, antamalla viisi syöttöä ja riistämällä kolmasti. Le Portel on seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Henri Kantonen loisti Mazeikiain voittaessa Liettuan liigassa Gargzdain 77-66 (38-37). Kantonen oli joukkueensa paras pistemies 15 pisteellä ja hän nappasi myös kaksi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Voitolla Mazeikiai nousi sarjassa kahdeksanneksi.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riika pisti Keilan kumoon 81-60 (46-23) Madsenin tilastoidessa viisi pistettä, yhdeksän levypalloa, riiston ja kaksi torjuntaa. VEF pitää sarjassa viidettä tilaa.
Ottelutilastot

Islannin liigassa suomalaiskolmikko ei päässyt maistelemaan voittoa. Osku Heinonen ja Ville Tahvanainen olivat Haukarin parhaimmistoa, mutta Tindastoll oli kotonaan vahvempi 78-68 (41-32). Heinonen oli joukkueensa paras pistemies 14 pisteen saldolla ja hän täytteli tilastojaan myös kahdella levypallolla ja kolmella syötöllä. Tahvanainen ylsi myös kaksinumeroisiin 10 pisteen saaliilla ja tilastot karttuivat myös kuudella levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Antti Kanervon 13 pistettä eivät riittäneet siivittämään Stjarnania voittoon, kun Höttur nappasi kotonaan 89-72 (40-33)-voiton. Kanervo lisäksi ruokki joukkuekaverinsa korintekoon kahdesti sekä riisti kahdesti.
Ottelutilastot

Qatarin liigassa Mubashar Ali tilastoi 12 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan Al Khorin napatessa kauden avausvoittonsa kaadettuaan Al Wakrahin 77-72 (39-38). Ali sai tilastoihinsa myös riiston ja torjunnan.
Ottelutilastot

Euroliigassa Lassi Tuovin apuvalmentaman Bolognan vahva vire sai jatkoa, kun Fenerbahce kaatui 87-79 (46-44). Bologna on Euroliigassa seitsemän voiton ja kolmen tappion saldolla.
Ottelutilastot

Italian liigassa Bologna koki kauden toisen tappionsa, kun se taipui yllättäen sarjajumbo Brindisin vieraana 75-83 (39-40). Tappiosta huolimatta Bologna jatkaa sarjan kärjessä.
Ottelutilastot

Serie B:ssä Trey Niemen Lumezzane hävisi kotonaan Imolalle 73-89 (36-39). Niemen tilastoriville maalailtiin yhdeksän pistettä, levypallo ja syöttö.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Daniel Janssonin koutsaama Tigers Tübingen paranteli asemiaan voittamalla Oldenburgin 93-84 (58-45). Voitto oli tiikerilaumalle kauden kolmas.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon paluu entiseen kotihalliinsa ei sujunut suotuisissa merkeissä, kun Academics Heidelberg hävisi Bonnin vieraana selvästi 69-92 (33-52). Heidelberg on voittanut kaksi peliä.
Ottelutilastot

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin Merlins Crailsheim taipui Ulmin vieraana 87-94 (47-48). Crailsheim on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Valtteri Mervolan Ehingen Urspring nappasi kauden toisen voittonsa ProB:ssä, kun se kaatoi TSV Tröster Breitengüssbachin 66-57 (29-31). Mervola auttoi joukkuettaan seitsemän pisteen, viiden levypallon ja viiden syötön tilastoilla. Voitosta huolimatta Ehingen jatkaa sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen luotsaama Swans Gmunden nappasi jo seitsemännen peräkkäisen voiton Vienna Timberwolvesin kaaduttua 90-71 (46-37). Swans on sarjan kärkipaikalla.
Ottelutilastot

 
11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

29.12.2023 18:21 Susijengi

Alexander Madsen kevätkaudeksi Espanjan liigaan

Syyskauden ajan Latvian mestari VEF Rigaa FIBA:n Mestareiden liigassa ja Viron-Latvian koripalloliigassa edustanut Susijengin ison pään luottomies Alexander Madsen, 208 cm ja 28 vuotta, on allekirjoittanut kevätkauden kattavan sopimuksen Espanjan ACB-liigaa pelaavan BC Andorran kanssa.

24.12.2023 15:13 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen siivitti Paris Basketballin voittoisaan jouluun

Mikael Jantunen loisti joulutähden lailla, kun Paris Basketball lähti jouluun komean voiton siivittämänä. Ilari Seppälä jatkoi hienoja otteitaan paluunsa jälkeen kurittaessaan entistä seuraansa.

22.12.2023 15:25 Susijengi

Maxhuni jatkaa Le Portelissa kauden loppuun asti

Le Portelin Ranskan liigan jumbosijalta pudotuspelijahtiin erinomaisilla otteillaan siivittänyt Susijengin kulmakivi Edon Maxhuni, 25, jatkaa joukkueessa kauden loppuun asti. Hyvinkään Pontevan kasvatti liittyi joukkueeseen lokakuun puolessavälissä syyskauden kattavalla sopimuksella, mutta vakuutti seurajohdon osaamisellaan.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

18.12.2023 07:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin – ”Pientä ylpeyttä voi tuntea”

Sasu Salin sai 300 ottelua täyteen Espanjan liigassa viikonloppuna ja juhlisti saavutusta suomalaiskohtaamisen voitolla. Saksassa maan maailmanmestaruuteen johdattanut Gordon Herbert pokkasi vuoden valmentajan tittelin.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

11.12.2023 09:14 Suomalaiset ulkomailla

Jacob Grandisonille kauden paras peli Espanjassa

Jacob Grandison pelasi vielä lyhyen ammattilaisuransa parhaan pelin johdattaessaan Menorcan tärkeään voittoon. Severi Kaukiainen teki puolestaan ensiesiintymisensä Kalev/Cramon riveissä.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

3.12.2023 11:07 Susijengi

Severi Kaukiainen loppukaudeksi BC Kalev/Cramon paitaan

Syyskauden ajan Patrioti Leviceä FIBA Europe Cupissa ja Slovakian liigassa edustanut Peli-Karhujen kasvatti ja hallitseva Korisliigan MVP Severi Kaukiainen, 25, vaihtaa maata ja seuraa. 185-senttinen Kaukiainen on allekirjoittanut loppukauden kattavan sopimuksen Viron ja Latvian yhteisliigaa pelaavan perinteikkään tallinnalaisjoukkue BC Kalev/Cramon kanssa.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

9.11.2023 13:08 Susijengi

Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

2.11.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Jacob Grandison debytoi Espanjassa – Remu Raitanen hyvässä heittovireessä

Susijengin paidassa MM-kisoissa nähty Jacob Grandison debytoi uuden seuransa Menorcan riveissä. Remu Raitasen sihti oli kohdillaan ja Mikael Jantusen loisto-otteet EuroCupissa saivat jatkoa.

29.10.2023 18:57 Susijengi

Jacob Grandisonin ammattilaisura käyntiin Menorcassa

Viisivuotisen yliopistoliigauransa viime keväänä päättänyt ja Susijengiä Okinawan MM-kisoissa edustanut Jacob Grandison, 25, aloittaa ammattilaisuransa. Duken yliopistossa viime kaudella pelannut 198-senttinen Grandison liittyy Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro) pelaavan Menorcan joukkueeseen.

24.10.2023 11:56 Susijengi

Erik Murphy Japanin pääsarjaan

Viimeiset kolme kautta Fukushima Firebondsia Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla edustanut Susijengin veteraanisentteri Erik Murphy, 33, nousee sarjatasoa ylemmäs. 208-senttinen Murphy on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Japanin B1-liigan itälohkossa pelaavan Gunma Crane Thundersin kanssa.

Näytä lisää vastaavia