WNBA:n varaustilaisuus lähenee – Awak Kuierilla edessään jännittävät viikot

6.4.2021 11:45 Suomalaisen koripallon ystävät elävät kutkuttavia aikoja huhtikuun puolivälissä, jolloin Yhdysvaltain naisten ammattilaisliiga WNBA järjestää vuotuisen varaustilaisuutensa: kotkalaisen Peli-Karhujen kasvatti ja Susiladiesin kulmakivi Awak Kuier, 19, on kansainvälisten asiantuntijoiden spekulaatioissa ehdolla taalaliigaan kärkipään varausten joukossa.

Awak Kuier on ehdolla WNBA:n varaustilaisuudessa huhtikuun puolessavälissä. Kuva: Ville Vuorinen / Susiladies.

Ensimmäistä ammattilaiskauttaan Italian Serie A:n Passalacqua Ragusassa pelaava 195-senttinen Kuier on ollut merkitty pelaaja kykyjenetsijöiden kirjoissa aina alkuvuodesta 2017, jolloin hän tälläsi vasta 15 vuoden iässä näyttävän donkin NBA:n järjestämällä Basketball Without Borders -leirillä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Näyttävää ”käyntikorttia” seuranneiden vuosien aikana Kuier on esiintynyt edukseen niin naisten Korisliigassa kuin Suomen juniorien ja naisten maajoukkueissakin. Johdettuaan mm. Suomen 20-vuotiaat naiset ja 18-vuotiaat tytöt B-divisioonan EM-mitaleille Kuier lähti Suomesta Italian Serie A:han, jossa hän on tällä kaudella urakoinut liigan parhaimmistoon lukeutuvalle Ragusalle 8,9 pistettä, 6,8 levypalloa ja 1,5 blokkia ottelua kohden.

Kuierin kehitys ei ole jäänyt maailman huippuseuroilta huomaamatta. Torstaina 15. huhtikuuta järjestettävässä WNBA:n varaustilaisuudessa Kuieria kaavaillaan aivan kärkipään varaukseksi; esimerkiksi ESPN:n mock draft -kaaviossa hän on ehdolla Dallas Wingsiin koko varaustilaisuuden kakkosvarauksena. Muissa mock draft -kaavioissa Kuier liikkuu varaussijojen 1.–6. välillä.


Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tämän vuoden WNBA:n varaustilaisuus järjestetään verkossa. Dallas Wingsillä on oikeus huutaa kahden kärkivarauksen lisäksi myös viides varaus, kun taas kolmantena pelaajan saa varata Atlanta Dream ja neljäntenä Indiana Fever.

Varaustilaisuuden jälkeen Kuier jatkaa urakkaansa Italian Serie A:n pudotuspeleissä, missä Ragusa majailee tällä hetkellä kolmannella sijalla Bologna vanavedessään. Serie A:n pudotuspelit huipentuvat toukokuun puolessavälissä. WNBA-kausi 2021 pudotuspeleineen pelataan puolestaan alustavien tietojen mukaan heinäkuun alusta syyskuun loppuun ja kyseessä on liigan historian 25. kausi.

Ainoa tähän asti WNBA:han varattu suomalaispelaaja on Taru Tuukkanen, jonka New York Liberty huusi riveihinsä vuoden 2001 varaustilaisuuden 57. varauksena.

Basket.fi seuraa ja taustoittaa Awakin tietä WNBA:n varaustilaisuuteen ja sen läpi tulevien viikkojen aikana.

Henkilöt

 
16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

16.4.2021 02:45 WNBA

Awak Kuier varattiin WNBA:han historiallisesti toisena – osoitteena Dallas Wings

WNBA:n varaustilaisuudessa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa, kun Dallas Wings varasi Awak Kuierin numerolla kaksi.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

14.4.2021 12:30 WNBA

Yle näyttää suorana WNBA:n varaustilaisuuden torstain ja perjantain välisenä yönä

WNBA:n varaustilaisuus järjestetään Yhdysvalloissa torstaina ja perjantain välisenä yönä klo 2:00 Suomen aikaa. Yle näyttää varaustilaisuuden suorana lähetyksenä, kun Awak Kuieria povataan yhdeksi varaustilaisuuden ensimmäisiksi nimiksi.

14.4.2021 11:32 Susiladies

Susiladies-luotsi Pekka Salminen Awak Kuierin mahdollisuuksista: ”Awak on kaikin puolin poikkeuksellinen pelaaja”

Peli-Karhujen kasvatti ja Susiladiesin nuori tähti Awak Kuier, 19, on ollut suomalaisen koripalloväen tarkkaan seuraama lupaus jo muutaman vuoden ajan. Mutta minkälainen pelaaja Kuier oikein on ja mitä häneltä on odotettavissa ammattilaisuralla? Kysymykseen vastaa Kuieria HBA-Märskyssä ja Susiladiesissa viime vuodet valmentanut Pekka Salminen.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 08:13 WNBA

Näin toimii WNBA Draft: Wingsillä tukku varausvuoroja, kansainvälisillä pelaajilla eri säännöt

WNBA:n varaustilaisuus pidetään virtuaalisesti torstaina 15. huhtikuuta. Ensimmäisellä kierroksella Dallas Wings on hamunnut ensimmäiseltä kierrokselta peräti neljä varausvuoroa. Varaustilaisuudessa varataan sekä Yhdysvaltojen yliopistopelaajia että kansainvälisiä pelaajia, jotka määritellään varauskelpoisiksi jo kaksi vuotta ennen yliopistopelaajia.

8.4.2021 08:27 Susiladies

WNBA on kahdentoista joukkueen ammattilaisliiga, joka pelataan kesäisin

Yhdysvaltojen naisten ammattilaisliiga WNBA juhlii tänä vuonna 25. kauttaan. Kun suomalaislupaus Awak Kuieria veikkaillaan WNBA:n varaustilaisuudessa kärkisijoille, niin tässä artikkelissa käydään läpi liigan historiaa ja formaattia.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

Näytä lisää vastaavia