Naisten divisioonassa värikäs alku

15.11.2005 Naisten I divisioonan runkosarjasta on pelattu kolmasosa. Tähän mennessä sarjakauteen on mahtunut iloisia yllätyksiä, odotusten mukaisia suorituksia sekä joitakin ei-toivottuja sattumuksia. Kentillä on nähty tukuittain värikkäitä ja viihdyttäviä otteluita.

Naisten ykkösdivisioonan avauskolmannesta on värittänyt yksi todellinen yllätysjoukkue. Edelliskauden avainpelaajiaan menettänyt FoKoPo on pelannut ennakkoluulottomasti ja kukistanut vastustajan toisensa jälkeen. Kauden huikein voitto saatiin viidennellä kierroksella, kun FoKoPo kukisti kahdella pisteellä HoNsUn.

Kuuden sarjakierroksen jälkeen nuoren joukkueen tappiosarake näyttää kahta, minkä ansiosta forssalaisryhmä keikkuu sarjassa jaetulla kakkostilalla. Menestyksekäs alkukausi on luonut hyvän ja rennon tunnelman joukkueessa.

FoKoPon valmentaja Heikki Hiironen selvittää menestyksen salaisuutta.

- Hyvä joukkuehenki ja onnistunut puolustuspeli ovat olleet parhaat aseemme. Myös hyökkäyspäässä roolituksemme on onnistunut ja useat henkilökohtaiset onnistumiset ovat antaneet lisää itseluottamusta.

Huolellisesti kesällä harjoitelleen joukkueen kulmakiviä ovat olleet a-tytöt Sofia Ukkonen ja Emilia Ylinen. Korintekijätilaston kärkipäässä keikkuvan Ukkosen huikeat otteet kuuluvat alkukauden iloisimpien yllätysten joukkoon. Naisten ykkösdivisioonan lisäksi Ukkonen ja Ylinen ovat tärkeässä roolissa A-tyttöjen SM-sarjan mitalipeleihin tähtäävässä joukkueessa.

Alkukauden erinomaisista peliesityksistä huolimatta FoKoPon naiset pitävät jalat tiukasti maassa. 

- Tavoitteena on edelleen sarjapaikan säilyttäminen ilman karsintoja. Samalla yhtä tärkeänä pidämme pelaajien kehittämistä ja sitä että koris on kivaa, Hiironen kertoo.

Helpolla ei tule yksikään vastustaja pääsemään jatkossakaan, sillä Hiirosen sanoin joukkue lähtee ”rohkeasti pelaamaan voitosta joka pelissä”.

Niin kuin odotettiinkin

Sarjataulukko kertoo monilta osin odotettua tarinaa. HNMKY:n osallistuminen sarjan kärkikahinoihin ei ole varsinainen yllätys. Turun Riento, Kataja ja Pinja keikkuvat odotusten mukaisesti heti kärjen takana.

Hyvä alkukausi on nostattanut tunnelmaa Turussa aivan Forssan tapaan.

- Harjoituksissa ja joukkueen kesken on hyvä tunnelma. Monella oli kuitenkin vaikea kausi takana SM-sarjassa ja voittaminen ei ole ollut mitään arkipäiväistä. Tällä hetkellä uskoisin, että pelaajat nauttivat pelaamisesta ja sitä kautta harjoittelusta. Se näkyy sitten itse pelissä, kuvailee Riennon valmentaja Jussi Räikkä ilmapiiriä Aurajoen rannoilla.

Riennon naisten menestyksen takana on vahva pelaajakaarti. TuRi on tasapainoinen yhdistelmä junioreita ja aikuisikäisiä pelaajia.

- Meidän kokeneet pelaajamme ovat sarjan parhaimmistoa Tiia Sallasmaan, Katri Kostamon ja Carita Alanderin johdolla. Lisäksi nuoret pelaajamme ovat kaikki maajoukkueryhmissä mukana, toteaa Räikkä omaa joukkuetta luonnehtiessaan.

Sarjan häntäpäässä on pääosin sellaisia joukkueita, joiden arveltiin jäävän kärkitaistelun ulkopuolelle. Kehitysjoukkueiden ja mustien hevosten ryhmään kuuluvat Akatemia, SBG ja ToPo II ovat osoittaneet pystyvänsä vahvoihin esityksiin yksittäisissä otteluissa. Alkukauden niiden pistepotti on kuitenkin kasvanut harvakseltaan. Osaavia pelaajia vilisevät joukkueet eivät tule kauden jatkuessa muuttumaan pisteautomaateiksi, vaan kamppailevat jokaisesta sarjapisteestä sielulla ja sydämellä.

Odotettuja ovat olleet myös monien joukkueiden avainpelaajat. Korintekijätilaston kärjestä löytyvät Katajan Tiina Aaltonen ja Laura Toivonen, Riennon Tiia Sallasmaa sekä HoNsUn Anu Päivärinta. Joukkueidensa tilastotähtien joukossa on myös muita ounasteltuja nimiä: HNMKY:n Laura Kangas, Pinjan Emmi Tiirikainen sekä Puhuttarien Johanna Sihvonen.

Ei täysin toiveiden mukaan

Sarjaan ennakkosuosikin asemista lähtenyt HoNsU on eittämättä ollut sarjan epäonnisin joukkue. Jyväskyläläisten nuoret maajoukkuetähdet Pia Salminen ja Salla Viitanen ovat kärsineet pahoista loukkaantumisista heti kauden alussa. Kahden avainpelaajan loukkaantumiset ovat luonnollisesti vaikuttaneet joukkueen otteisiin ja kuuden kierroksen jälkeen honsulaiset ovat poistuneet kentältä kahdesti tappio niskassaan.

Helsingissä kauden avaustappion jälkeen honsulaisten valmentaja Ensio Helimäki totesi tilanteen rauhallisesti.

- Sarjan kovimpia joukkueita vastaan kahden viisikkopelaajan puuttuminen tuntuu selvästi. Loukkaantumisista huolimatta taistelemme sarjapisteistä tosissaan.

Loukkaantumisista on kärsinyt myös Puhuttarien joukkue. Tappiotonta kautta hakemaan lähtenyt vantaalaistiimi on varamiehisenä joutunut tyytymään kahteen voittoon. Kauden alkua on vaikeuttanut lisäksi melko vaativa sarjaohjelma, johon on mahtunut vieraspelit Namikaa, FoKoPoa ja HoNsUa vastaan.

Sarjan otteluita on leimannut yksi jossain määrin odottamaton ilmiö. Joukkueiden otteet vaihtelevat kesken ottelun tuntuvasti; peliesitykset ovat ailahtelevia ja häikäisevää peliä saattaa seurata vaatimaton jakso. Ailahtelevat esitykset ovat tarjonneet katsojille hermoja raastavaa jännitystä, mutta myös mieleenpainuvaa nähtävää. Valmentajat ovat sen sijaan odottavalla kannalla.

- Emme ole vielä yhdessäkään ottelussa pelanneet hyvin 20 minuuttia pidempään, Turun Riennon Jussi Räikkä aprikoi.

Täsmälleen samaa sanoo myös HNMKY:n valmentaja Jussi Laakso ja täydentää.

- Olemme pitäneet otteluissa kovaa vaihtorulettia. Siinä vauhdissa peli aaltoilee.

Värikäs ja aaltoileva naisten ykkösdivisioona jatkuu sunnuntaina 20.11. viidellä ottelulla. Luvassa on näkemisen arvoista taistelua sarjapisteistä.

Yllättäen divarin tähtipelaajaksi TOP 3

  1. Sofia Ukkonen, FoKoPo
  2. Liisa Mettänen, ToPo II
  3. Raakel Leppähaara, SB Girls

Esiin pompanneet juniorit TOP 3

  1. Elina Nummi, Puhuttaret
  2. Noora Suomilammi, TuRi
  3. Anna Elfving, Pinja


Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_i_divisioona/
 
9.4.2024 21:37 Naisten I divisioona

BC Nokia tuuletti naisten I divisioonan voittoa – Turun NMKY kaatui jatkoajan jälkeen

Naisten I divisioonan loppuottelut päättyivät tänään Nunnavuoren palloiluhallilla, jossa BC Nokia voitti Turun NMKY:n jatkoajan jälkeen 66-74 (29-31, 62-62). Loppuottelut suoraan 2-0 voittaneella BC Nokialla on täten tie auki naisten Korisliigaan.

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

21.12.2023 14:00 Korisliiga

Kilpailuvuoden 2024–25 Korisliigojen sarjalisenssien hakijat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan, naisten Korisliigan, miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan seurojen piti hakea kilpailuvuoden 2024–25 sarjalisenssiä kyseisiin sarjoihin sarjalisenssihakemuksella joulukuun 15. päivään mennessä.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

1.10.2021 08:12 Naisten I divisioona

”Kovia pelejä tulossa” – Helmi Capitals ja tusinallinen muita joukkueita aloittaa naisten divarikauden sunnuntaina

Naisten I divisioona käynnistyy 13 joukkueen ja yhteensä kuuden ottelun voimin sunnuntaina 3. lokakuuta. Ykkösdivisioonan ennakossa paneudutaan ennakkoastelemiin ja Helmi Capitalsin projektiin päävalmentaja Santeri Savolaisen kanssa.

Näytä lisää vastaavia