Alexander Madsenista Viron ja Latvian yhteisliigan mestari – ”Sanoja ei oikein löydy”

11.4.2022 08:18 Alexander Madsen sai kauden toisen pokaalin kaappiinsa, kun VEF Riika voitti Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruutta.

Alexander Madsen pääsi juhlimaan Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruutta. (Kuva: Ville Vuorinen)

VEF oli aiemmin voittanut jo Latvian cupin ja nyt voittoputki sai jatkoa Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruudella. Viime kaudella VEF hävisi finaalissa Kalev/Cramolle, mutta tänä vuonna joukkue ei jättänyt mitään sattuman varaan Final Four –lopputurnauksessa.

Välierissä VEF Riika kaatoi Ogren selvin numeroin 116-55 (57-25). Madsen heitti 20 minuutissa 18 pistettä, otti viisi levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja torjui kertaalleen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Finaalissa VEF sai vastaansa sarjan yllätysjoukkue KK Viimsin. VEF ei antanut virolaisjoukkueen yllättää, vaan kuittasi mestaruuden vakuuttavasti 95-64 (50-32)-voitolla. Madsen lähenteli finaalissa tupla-tuplaa 12 pisteen, yhdeksän levypallon ja syötön tilastoilla.

- Sanoja ei oikein löydy. Hyvältä tuntuu, sitä ei voi kieltää. Viime vuoden karvas pettymys muuttui tänä vuonna mestaruudeksi, Madsen iloitsi mestaruuden jälkeen.

VEF Riialla on kiikarissa vielä kolmas pokaali, sillä edessä ovat vielä Latvian liigan ratkaisupelit.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Manresa kaatoi tärkeässä ottelussa Joventut Badalonan 95-91 (49-34). Elias Valtosen tilastoriville merkittiin viisi pistettä ja kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Sasu Salinin loistovire sai jatkoa, kun hän pussitti kolmen pisteen heittonsa 6/10 ja keräsi yhteensä 22 pistettä Teneriffan voittaessa Breoganin 96-78 (40-34). Salin kaunisteli tilastojaan myös kolmella levypallolla, kahdella syötöllä ja kolmella riistolla. Emir Sulejmanovic sai tililleen kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mikael Jantunen pääsi makselemaan kalavelkoja Edon Maxhunille, kun Oostende otti revanssin Heroes Den Boschista Hollannin ja Belgian yhteisliigan ottelussa. Edellisviikolla Heroes oli kotikentällään vahvempi aiheuttaen Oostendelle kauden avaustappion, mutta kotikentällään Oostende kuittasi selvän 100-69 (53-35)-voiton. Jantunen lukeutui joukkueensa parhaimmistoon 12 pisteen ja kahdeksan levypallon saldolla. Maxhuni kasasi seitsemän pistettä, kaksi levypalloa ja kolme syöttöä. Oostende jatkaa Elite Gold -jatkosarjan kärjessä ja Heroes on neljäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elite Silverissä Topias Palmin edustama Limburg United nappasi niukan 75-74 (34-35)-voiton Yoast Unitedista. Palmi heitti neljä pistettä ja riisti kerran.
Ottelutilastot

Okko Järvi paukutti komeasti 21 pistettä Phoenix Brysselin voittaessa The Hague Royalsin 85-71 (40-33). Järvi sai tilastoihinsa myös kolme levypalloa ja syötön. Phoenix nousi Elite Silverissä kuudenneksi.
Ottelutilastot

Islannin liigan pudotuspeleissä Shawn Hopkinsin Stjarnan ja Carl Lindbomin KR joutuivat selkä seinää vasten.

Stjarnan hävisi kotonaan Valurille kahden jatkoajan jälkeen 92-94 (87-87, 76-76, 43-45). Stjarnanilla oli mahdollisuus viedä ottelu vielä kolmannelle jatkoajalle viime sekunneilla, mutta David Gabrovsek heitti kaksi vapaaheittoaan ohi ja näin Valur nappasi toisen voiton ja on yhden voiton päässä välieristä. Hopkins urakoi lähes 45 minuuttia tilastoiden 19 pistettä, kolme levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

KR taipui toistamiseen Njardvikille runkosarjan voittajan ollessa vahvempi 74-67 (37-29). Lindbom oli joukkueensa parhaita 14 pisteen ja seitsemän levypallon tilastoilla.
Ottelutilastot

Romaniassa Pitesti kaatoi Sibiun 78-73 (38-39) Ilari Seppälän auttaessa voittotalkoissa seitsemällä pisteellä, kolmella syötöllä ja levypallolla.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Aapeli Alanen jatkoi hurjaa kevättään täräyttämällä tauluun 27 pistettä St. Pöltenin voittaessa Kapfenberg Bullsin 76-73 (37-38). Alanen otti ratkaisijan viitan harteilleen tehden joukkueensa viisi viimeistä pistettä ottelun loppuhetkillä. Pisteiden lisäksi Alaselle merkittiin seitsemän levypalloa.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden katkaisi kärkijoukkue Viennan voittoputken voitettuaan 99-91 (49-45). St. Pölten on ylemmässä loppusarjassa viides ja Swans toinen.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg otti tärkeän 82-60 (42-28)-voiton Dijonista parannellen asemiaan tiukassa sarjataulukon yläkastissa.
Ottelutilastot

NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables pääsi juhlimaan 70-58-voittoa Besanconista suomalaissentterin tilastoidessa viisi pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä. Les Sables on lohkossaan seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Bonn otti seitsemännen peräkkäisen voittonsa Bundesliigassa joukkueen kaadettua vieraskentällä Frankfurt Skylinersin 112-96 (60-50). Bonn pitää kärkipaikkaa hallussaan.
Ottelutilastot

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Näytä lisää vastaavia