Awak Kuier säväytti donkillaan ja taistelee Italian cupin voitosta

1.4.2023 09:03 Awak Kuier iski donkin, kun Italiassa vietetään cup-viikonloppua. Kuierin Reyer Venezia raivasi tiensä myös cup-finaaliin. Saksassa Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni jatkoon pudotuspeleissä ja Anissa Pounds pamautti peräti 30 pistettä, mutta Angels Nördlingenin kausi tuli päätökseen.

Awak Kuier iski upean donkin Italiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Reyer Venezia kohtasi Italian cupin puolivälierässä San Martino di Luparin ja eteni välieriin 83-75 (38-35)-voitolla. Kuier varasti ottelun isoimmat otsikot karkaamalla riiston jälkeen läpiajoon ja lyömällä pallon alaspäin. Kuier tilastoi ottelussa 12 pistettä, kahdeksan levypalloa, kolme syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Välierässä Venezia sai vastaansa Virtus Bolognan. Vaikean ensimmäisen puoliajan jälkeen Venezia käänsi ottelun itselleen toisella ja nappasi finaalipaikan numeroin 78-63 (33-38). Kuier kasasi tällä kertaa neljä pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Lauantain finaalissa Venezia kohtaa Schion.
Ottelutilastot

Espanjassa pelattiin niin ikään cupia ja Annika Holopaisen Araski oli selvinnyt mukaan kahdeksan joukkueen Copa de la Reinaan. Araskin tie nousi pystyyn kuitenkin jo puolivälierässä hävitessään Zaragozalle 50-71 (18-34). Holopainen tilastoi ottelussa kaksi pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä Linda-Lotta Lehtorannan Keltern varmisti välieräpaikan suoraan kahdessa pelissä, kun Keltern voitti vieraskentällä Royals Saarlouisin 66-61 (34-29). Lehtoranta uurasti yli 34 minuuttia tilastoiden kuusi pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Lehtoranta sinetöi vapaaheittoviivalta loppulukemat.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Panthers Osnabrück lähetti Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen Angels Nördlingenin kesälomalle voittamalla kotonaan 75-65 (35-37). Pounds ja Koskimies loistivat joukkueensa parhaimpina pistenaisina, kun Pounds heitti peräti 30 ja Koskimies komppasi 13 pisteellä. Poundsin käsi kävi kuumana erityisesti kolmen pisteen viivan takaa, kun hän upotti heittonsa 8/12. Hänen tilastorivinsä täyttyi myös kahdesta levypallosta ja riistosta. Koskimiehelle kirjattiin lisäksi neljä levypalloa ja syöttö.

Koskimies tilastoi runkosarjassa keskiarvoikseen 9,1 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,9 syöttöä. Pudotuspeleissä Koskimiehen keskiarvot olivat 12,5 pistettä, 6 levypalloa ja 2 syöttöä. Pounds puolestaan pelasi runkosarjan 13,3 pisteen, 3,6 levypallon ja 1,7 syötön keskiarvoilla. Pudotuspeleissä kertyi 15,5 pisteen, 2,0 levypallon ja 2,5 syötön keskiarvot.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Tammikuussa Herner TC:n riveihin siirtyneen Ninni Salmen kausi päättyi, kun HTC hävisi toistamiseen ALBA Berliinille loppulukemien ollessa tällä kertaa ALBA:lle 65-59 (32-18). Salmi heitti ottelussa kolme pistettä ja nappasi neljä levypalloa.

Salmi pelasi kahdeksassa pelissä tilastoiden keskiarvoikseen 2,1 pistettä ja 1,5 levypalloa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

 
5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

26.4.2023 09:42 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannasta Saksan mestari – Awak Kuierin kausi myös päätökseen

Linda-Lotta Lehtoranta pääsi juhlimaan Saksan mestaruutta, kun Keltern pyyhkäisi finaalisarjan suoraan kolmessa pelissä. Awak Kuierin Reyer Venezian kausi Italiassa päättyi välieriin.

23.4.2023 10:58 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kiinni mestaruudessa - Awak Kuierin Venezia tasoitti välieräsarjan

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern on enää voiton päässä Saksan mestaruudesta. Awak Kuierin Reyer Venezia piti puolestaan finaalihaaveensa elossa Italiassa.

20.4.2023 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Kelternille ensimmäinen kiinnitys Saksan mestaruuteen

Saksan Bundesliigassa alkoivat finaalit ja Linda-Lotta Lehtorannan Keltern nappasi avausvoiton. Awak Kuierilla puolestaan alkoivat välierät Italiassa.

16.4.2023 21:52 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta taistelee Saksan mestaruudesta – Keltern finaaliin

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni Saksan Bundesliigan finaaliin. Sofia Pelanderin Norrköping puolestaan jäi voiton päähän finaalista Ruotsissa.

12.4.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia välieriin - Sofia Pelanderin Norrköping kiinni finaalipaikassa

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni suoraan kahdella voitolla Italian Serie A1:n välieriin. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on voiton päässä Ruotsin SBL Damin finaalipaikasta.

10.4.2023 10:35 Suomalaiset ulkomailla

Kuier kiusasi entistä seuraansa – Lehtorannan joukkueelle kiinnitys finaalipaikkaan

Italiassa pudotuspelit alkoivat Awak Kuierin Reyer Venezian osalta voittoisasti ja Linda-Lotta Lehtorannan Keltern otti otteen finaalipaikasta Saksassa. Marianne Kalinin kausi Espanjassa päättyi nousujuhliin.

2.4.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezialle tappio Italian cupin finaalissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ei pystynyt haastamaan Italian cupin finaalissa Schiota ja kanaalikaupungin joukkueen oli tyydyttävä cup-hopeaan.

27.3.2023 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin pääsi juhlimaan nousua - Sofia Pelander Ruotsissa välieriin

Marianne Kalinin Ferrol varmisti Espanjan LF Challengen voiton ja sitä kautta suoran nousun Liga Femeninaan. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins eteni välieriin ja Saksassa starttasivat pudotuspelit.

24.3.2023 07:00 Suomalaiset ulkomailla

Reyer Venezian kiri ei riittänyt – Awak Kuierin EuroCup-taival päättyi

Awak Kuierin Reyer Venezian urakka EuroCupissa päättyi välierävaiheeseen, kun se taipui yhteistuloksella 118-134 Galatasaraylle. Ruotsissa pudotuspelien suomalaiskohtaamisessa Sofia Pelander pääsi juhlimaan avausvoittoa.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

20.3.2023 11:06 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle cup-pronssia

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern saalisti viikonloppuna Saksan cupin pronssia. Marianne Kalinin Ferrol on enää voiton päässä suorasta noususta Espanjan liigaan.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

16.3.2023 22:20 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezialle tappio EuroCupin välierän avausosassa

EuroCupin välierät käynnistyivät Awak Kuierin edustaman Reyer Venezian osalta torstaina turkkilaista Galatasarayta vastaan. Venezia joutuu lähtemään toiseen osaotteluun 25 pisteen takamatkalta.

13.3.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Helmi Tulonen hurjastelivat Italiassa – Saksassa runkosarja päätökseen

Awak Kuier ja Helmi Tulonen loistivat Italian Serie A1:n viikon otteluissa molempien rikkoessa 20 pisteen rajan. Saksassa saatiin runkosarja pakettiin ja mestaruustaistelua jatkaa neljä suomalaispelaajaa.

2.3.2023 22:56 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni EuroCupin välieriin

Awak Kuier heitti 12 pistettä, kun hän oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin. Reyer Venezia kaatoi Elitzur Ramlan kahden osaottelun yhteispistein 134-128.

Näytä lisää vastaavia