Espanja odotetun kova pala purtavaksi Suomelle EM-karsinnoissa

25.11.2015 Maailman ehdottomaan kärkeen kuuluva Espanja voitti ylivoimaisesti Suomen naisten maajoukkueen Zamorassa pelatussa EM-karsintaottelussa 86-45 (49-15). Voiton myötä Espanja on päätti marraskuun maajoukkueikkunan 2-0, kun taas Suomi pelaa toisen ottelunsa helmikuun lopulla Ruotsia vastaan Töölön Kisahallissa. Suomen Tiina Sten pelasi ottelussa sadannen naisten maaottelunsa.

Tiina Sten pelasi sadannen naisten maaottelunsa...

... mutta Suomi kärsi tappion kivenkovalle Espanjalle EM-karsinnoissa.

Krista Gross paini erinomaisesti korin alla.

Suomi pelaa seuraavan kerran helmikuussa Ruotsia vastaan "Kisiksellä". Kuvat: Ville Vuorinen.


Suomi pysyi hyvin Espanjan kannoilla alussa, mutta kotijoukkueen rutiinimainen suorittaminen poiki lopulta 12-0-runin, jolla Espanja veti eron. Toinen neljännes oli erinomaisen Espanjan näytös, jonka se vei 29-5.

Puoliajan jälkeen Suomi pystyi kuitenkin pitämään peli-ilonsa tappioasemasta huolimatta ja vei kolmannen neljänneksen 16-17. Krista Gross naulasi kaksi kolmosta, Dionne Pounds hyökkäsi erinomaisesti ja Sara Rokkanen ei kunnioittanut pätkääkään Espanjan niminaisia.
 

Espanja ei antanut kuitenkaan armoa päätösneljänneksellä, vaan tyylitteli huippukolmikko Laia Palaun (8/2/5 syöttöä), Anna Cruzin (11/10) ja Sancho Lyttlen (18/7) johdolla voiton kotiin selvänumeroisesti.
 

Suomen ehdottomasti pirtein esiintyjä oli 19-vuotias Rokkanen, joka heitti ennakkoluulottomasti 13 pistettä ollen Suomen paras pistenainen kuudennessa maaottelussaan. Gross (8/5) taisteli tuttuun tapaan päätäkin pidempiä vastustajiaan vastaan erinomaisesti.
 

Suomen muihin tehonaisiin kuului Pounds (8/2), Vilma Kesänen (0/3/5 syöttöä), Minna Sten (5/3) ja sadannen maaottelunsa pelannut Tiina Sten (8/2).
 

Salminen: ”Olemme matkalla eteenpäin”

- Jos katsoo vähän enemmän kuin tulosta, niin olen erittäin ylpeä joukkueen ilmeestä ja taisteluasenteesta. Espanja on Yhdysvaltojen jälkeen varmaan paras joukkue koko maailmassa, mutta saimme heidät hetkeksi pois tolaltaan ja emme antaneet periksi, päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.
 

- Olemme matkalla sinne, minne meidän pitääkin olla. Jopa hieman aikataulua edellä, joten hyvältä näyttää. Vastustaja on yksinkertaisesti todella kova ja niin on seuraavakin.
 

- Rokkasen esitys oli totta kai hieno, mutta oli paljon muitakin hyviä suorituksia. Kokeneemmat pelaajat pelasivat hetkittäin hyvin ja meillä on nousemassa nuoria ennakkoluulottomia pelaajia, jotka ei kumarra kuvia.
 

Suomi pelaa seuraavan kerran 20.2.2016, kun Suomen vieraaksi Töölön Kisahalliin saapuu EM-karsinnoissa Ruotsi.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

Näytä lisää vastaavia