Koponen heitti Susijengin Venäjän ohitse loppusekunneilla

7.9.2015 19:00 Susijengi avasi voittotilinsä EM-kisoissa mielettömällä tavalla Montpellierin helteessä, kun Petteri Koponen ratkaisi tavaramerkkihyppyheitollaan 81-79 (36-38) -voiton Suomelle 3,5 sekuntia ennen loppua. Koponen tuskaili koko ensimmäisen puoliajan, heitti viimeisen kahden minuutin aikana neljä heittoa ohitse, mutta laittoi sinetin pelille, kun sitä häneltä tarvittiin.

Kapteeni Shawn Huff pääsi ulvomaan Susijengin voittoa.

Petteri Koponen heitti ratkaisevan heiton kylmäpäisesti sisään 3,5 sekuntia ennen loppua.

Vitali Fridzonin viimeinen heitto kolahti sivulevyyn Masa Nuutisen puolustuksen myötä.

Sasu Salin vei pelin tasoihin pari minuuttia ennen loppua.

Susijengi-fanit pääsivät täten huokaisemaan helpotuksesta, kun Suomi haki avausvoittonsa EM-kisoissa.

Erik Murphyllä ja Susijengillä on nyt edessä välipäivä, kunnes vastaan astelee Bosnia-Hertsegovina. Kuvat: Ville Vuorinen.


Ensimmäisellä puoliajalla tempon määrittäjä piti ottelua hallussaan. Ensimmäinen neljännes mentiin valtaosin Venäjän organisoitua ja hidasta vauhtia. Venäläiset tunkivat pallon korin alle, mistä varsinkin Andrei Zupkov pääsi nostamaan helppoja heittoja.

- Venäjän taktiikka on pelata hitaasti organisoitua peliä puolella kentällä. Siinä on tapana, että toinen joukkue mukautuu siihen, Sasu Salin kommentoi.

Toisella neljänneksellä taas intensiteetti kasvoi Susijengin haluamalle tasolle, kun Erik Murphy voitti puolustajansa postista ja kaarelta. Kapteeni Shawn Huff villitsi yleisön huutamaan kurkku suorana viimeistelemällä päätyrajakuvion kahden käden voimadonkkiin, joka vei Suomen johtoon 24-23.

”Huhvi” heitti heti perään ison kolmosen, muutaman tyylipuhtaan fade-awayn ja yhtäkkiä Suomi oli selkeästi kuskin paikalla johtaen peliä parhaimmillaan 7 pistettä 32-25. Venäjä kuitenkin hidasti tempon takaisin haluamalleen tasolle, kalasti viljalti virheitä suomalaisille ja pääsi 36-38-johtoon puoliajalle.


Koponen” Kyllä mää tiesin, että tulen sen heiton ottamaan”


Puoliajan jälkeen Susijengi pysyi takaa-ajoasemassa loistavan pelin pelanneen Vitali Fridzonin (22/0/4 syöttöä) yksilösuoritusten vuoksi. Susijengi pääsi kuitenkin juoksemaan hetkellisiin hurmoksiin, jotka antoivat osviittaa tulevalle.

Kaksi minuuttia ennen summeria ”Malmin roskisdyykkari” Salin irtosi nopeaan hyökkäykseen, jonka Venäjä joutui pysäyttämään epäurheilijamaisen virheen arvoisesti. Salin upotti vapaaheittoviivalta pelin tasoihin 79-79.

Ensimmäisen puoliajan venäläisten erikoisvartioinnin ja tuplausten kanssa tuskaillut Petteri Koponen otti alfaurostyyliin Susijengin komentoonsa. Koponen missasi neljä heittoa putkeen, kunnes peli oli katkolla 24 sekuntia ennen loppua – edelleen tasatilanteessa 79-79.

Koponen odotti, että heittokellosta kului aika, harhautti vartalollaan puolustajaltaan vedet korvista ja upotti suoraan kuljetuksesta hyppyheiton vapaaheittoviivan tuntumasta 3,5 sekuntia ennen loppua.

- Kyllä tiesin, että minä sen voittoheiton tulen ottamaan, vaikka sitä ennen oli kolme ihan vapaata, joista kaksi pyörähti vielä raudoista pois, Koponen kertoi pelin jälkeen.

Venäjä pelasi potentiaalisen voittoheiton Fridzonille, mutta hänen yrityksensä meni harakoille.

- Meillä oli Nuutinen (Matti) siinä Fridzonissa käsiraudat kiinni, niin ei sillä ollut mitään asiaa, Tuukka Kotti naureskeli.


Dettmann: En usko, että olisi ollut energiaa ilman faneja”
 

- Nämä pelit voi olla yksittäisistä tilanteista kiinni. Eilen ei onnistuttu niissä, mutta tänään onnistuttiin. Erot tällä tasolla on niin marginaalisen pienet. Mielestäni pelattiin tänään parempaa puolustuspeliä kuin aiemmin turnauksessa. Se ei kuitenkaan ole tasolla, jolla sen pitäisi olla, ja sitä meidän tulee tulevina päivinä vielä parantaa, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi.
 

- Pelasimme suurella sydämellä ja olen luonnollisesti ylpeä joukkueen suorituksesta. On myös sanottava, että fanien tuki on meille todella tärkeää. Olen valmentanut kohta 350 miesten maaottelua, joten olen nähnyt paljon. Se kuinka innostuneita ja sitoutuneita fanimme ovat lämmittää minua suuresti. En usko, että meillä olisi ollut samaa energiaa tänään ilman fanejamme.

Vaikka Koponen (12/3/6 syöttöä) ratkaisi pelin Suomelle, niin läpi ottelun Susijengin piti pinnalla tasapainoisesti esiintyneet Erik Murphy (19/7) ja Sasu Salin (16/4).

Tuukka Kotti (7/7/4 syöttöä) teki oivasti haalarihommia, Ville Kaunisto (5/3) upotti tärkeitä heittoja ja Nuutinen (4/2) oli Suomen energiapakkaus penkiltä. Shawn Huff (10/2) osoitti olevansa kapteenin natsojen arvoinen nostattaen lauman moraalia omilla koreillaan vaikeina hetkinä.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

23.11.2016 Maaottelu

PostNord on Susijengin uusi pääyhteistyökumppani

Pohjoismaiden johtavaan logistiikkakonserniin kuuluva PostNord Oy ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä PostNordista tulee Suomen koripallomaajoukkueen – Susijengin – uusi pääyhteistyökumppani. Tuore sopimus kattaa laaja-alaisesti myös nuorten ja naisten maajoukkuetoimintoja sekä näkyvyyksiä ensi vuonna Helsingissä järjestettävissä miesten EM-kilpailuissa.

13.9.2015 Maaottelu

Susijengi taisteli Serbiaa vastaan, EM-kisat päätökseen saappaat jalassa

MM-hopeamitalisti Serbia osoittautui liian kovaksi palaksi purtavaksi Susijengille EM-kisojen pudotuspeleissä numeroin 94-81 (48-43). Susijengi taisteli kolme neljännestä tasaisesti, mutta serbialaiset repivät eron päätösneljänneksen alussa heittämällä neljä peräkkäistä kolmosta pussin pohjalle.

10.9.2015 Maaottelu

Kookas Puola jyräsi Susijengin EM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi joutui tyytymään tappioon EM-alkulohko A:n viimeisessä pelissään, kun isokokoinen Puola pakotti Suomen pelaamaan omalla tempollaan. Susijengi oli vielä kiinni kolmannen neljänneksen alussa, mutta kehno heittopeli ei riittänyt takaa-ajoon, vaan Puola nappasi 65-78 (41-42) -voiton. Susijengi eteni EM-kisoissa puolivälieriin, joissa vastaan tulee MM-hopeamitalisti Serbia.

Näytä lisää vastaavia