Ruotsi peittosi Naarassudet EM-karsintojen päätösottelussa

24.11.2016 Suomen naisten koripallomaajoukkueen eli Naarassusien EM-karsintaurakka sai päätöksensä, kun Ruotsi voitti Suomen Luleåssa selkein numeroin 94-45 (33-19). Murskavoittoa hakenut länsinaapuri puolusti läpi ottelun mallikkaasti ja karkasi lopullisesti Naarassusilta toisen puoliajan kori-ilottelulla.

Tappiosta huolimatta päävalmentaja Pekka Salminen povaa Naarassusille mainiota tulevaisuutta. Kuvat: Ville Vuorinen & Francois Perthuis.


Ruotsilla oli vielä teoreettinen mahdollisuus päästä EM-jatkokarsintoihin voittamalla Suomen jättimäisellä piste-erolla, joten WNBA-tähtien Amanda Zahuin ja Farhiya Abdin sekä Anna Bartholdin johdattama kotijoukkue pisti pökköä pesään peliminuuttien kuluessa kohti nollaa.
 

– Emme tunnistaneet tilanteita. Heillä on muutama todella kova puolustuspelaaja ja lähdimme hyökkäämään heidän kauttaan, vaikka olisi pitänyt hyökätä muualta, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kertoi.
 

– Sen sijaan, että oltaisiin menty kohti koria, niin pysyimme kolmosen kaaren takana. Iski pieni pelokkuus ja emme uskaltaneet pelata omaa peliämme.
 

Puoliajan jälkeen Ruotsi juoksi menojaan rangaisten armottomasti jokaisesta pienestäkin erheestä. Kolmannen neljänneksen päätteeksi Ruotsi oli jo ratkaissut ottelun 65-34, eikä länsinaapuri hellittänyt enää päätösneljänneksellä iskien kymmenen minuutin aikana taululle 33 pistettä.
 

Suomelta Lotta-Maj Lahtinen ja Evita Iiskola heittivät 11 pistettä naiseen. Lähimpänä kaksinumeroisia pistelukemia kävi Minna Sten, jonka saldo oli 8 pistettä. Salminen kehui myös Ella Väätäsen otteita.
 

– Positiivista on se, että nuoriso-osasto nousi jälleen. Kapteeni Iiskola pelasi jälleen monipuolisen pelin, Väätänen oli kova ja läpi ottelun meidän paras pelaaja oli Lahtinen.

Salminen: ”Ruotsi on siinä tilanteessa mihin me pyrimme”

– Ruotsi on tällä hetkellä siinä tilanteessa mihin me pyrimme. Heillä on huippuammattilaisia kovissa seuroissa ympäri maailmaa ja me olemme vielä matkalla siihen, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen aloitti.
 

– He tulivat otteluun motivoituneina, hyvin levänneinä ja valmistautuneina ja ottivat meiltä käytännössä kaiken pois. Emme päässeet juoksemaan meidän pelejä ilman ongelmia.
 

Suomen EM-karsinnat päättyivät neljään tappioon neljästä ottelusta. Loukkaantumisista kärsineet Suomen ei pidä kuitenkaan pistää päätä pensaaseen, sillä pitkäjänteinen työ tulee tuottamaan hedelmää ja Salminen povaa Naarassusille valoisaa tulevaisuutta.
 

– Meillä on pieni suvantovaihe loukkaantumisten myötä, mutta tulevaisuus näyttää hyvältä. Tällä hetkellä emme kestä loukkaantumisia, mutta sen eteen myös tehdään duunia. Meillä on hirvittävä määrä pelaajia Amerikassa ja sieltä tulee pelaajia, kun sen aika on. Tulevaisuudessa pitää vain entistä enemmän panostaa siihen pelaajamassaan, että meillä on huippuammattilaisia ulkomailla ja joukkueita eurosarjoissa.

Teknisen ongelman vuoksi ottelua ei kyetty tilastoimaan. Ottelu tilastoidaan myöhemmin videolta.

 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

10.11.2017 14:30 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska on äärimmäisen isokokoinen

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies avaa EM-karsintaikkunansa huomenna lauantaina 11. marraskuuta Töölön Kisahallissa kello 18:30 hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä kuvailee Ranskaa huipputähtiä viliseväksi ja isokokoiseksi joukkueeksi, joka nojaa vahvasti laitureiden ja senttereiden pelaamiseen.

19.11.2016 21:30 Maaottelu

Naarassudet pisti olympiahopeamitalisti Espanjan tiukoille Kisahallissa

Suomen naisten koripallomaajoukkue, Naarassudet, näytti kyntensä Espanjaa vastaan Töölön Kisahallissa EM-karsintojen viimeisessä kotiottelussa tänään lauantaina. Naarassudet ahdisti Espanjan nurkkaan avausneljänneksellä, mutta rutinoituneet vieraat nousivat kuopasta ja nappasivat voiton 607 katsojan edessä 54-72 (29-33).

20.2.2016 Maaottelu

Suomi lähellä jättiyllätystä EM-karsinnoissa, Ruotsin kokemus erottui lopussa

Suomen naisten maajoukkue oli lähellä yllättää yhden maailman huippujoukkueista Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa länsinaapuri-Ruotsia vastaan. Kaikkensa antaneet Naarassudet imivät energiaa 1331 katsojasta halliten peliä 35 minuuttia, mutta lopussa Ruotsi ratkaisi pelin kokemuksen turvin numeroiksi 49-59 (28-25).

2.2.2016 Maaottelu

Ennakkolipunmyynti naisten EM-karsintaotteluun Suomi-Ruotsi käynnistynyt

Naisten koripallomaajoukkue, Naarassudet, kohtaa seuraavassa EM-karsintaottelussaan länsinaapuri Ruotsin. Ottelu pelataan Töölön Kisahallissa lauantaina 20.2. Ruotsalaisten kannattajaryhmä Moose Nation kaavailee tuovansa otteluun satoja ruotsalaiskannattajia. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa (Lippupalvelu).

25.11.2015 Maaottelu

Espanja odotetun kova pala purtavaksi Suomelle EM-karsinnoissa

Maailman ehdottomaan kärkeen kuuluva Espanja voitti ylivoimaisesti Suomen naisten maajoukkueen Zamorassa pelatussa EM-karsintaottelussa 86-45 (49-15). Voiton myötä Espanja on päätti marraskuun maajoukkueikkunan 2-0, kun taas Suomi pelaa toisen ottelunsa helmikuun lopulla Ruotsia vastaan Töölön Kisahallissa. Suomen Tiina Sten pelasi ottelussa sadannen naisten maaottelunsa.

24.11.2015 Maaottelu

Suomi kohtaa EM-karsinnoissa Espanjan, ottelu suorana Fanseatilta

Suomen naisten maajoukkueen EM-karsinnat käynnistyvät huomenna Zamorassa, kun Naarassusia vastaan astelee kivenkova Espanja. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä luonnehtii Espanjaa hyvin liikkuvaksi ja aggressiiviseksi read and react -koripalloa pelaavaksi joukkueeksi, jolla ei ole heikkouksia. Ottelu näkyy livenä Fanseat-palvelun kautta. Selostajana toimii Toni Flink ja kommentaattorina Ilpo Rantanen.

25.6.2014 Maaottelu

Naarassusien EM-karsintaurakka saa päätöksensä tänään Saksaa vastaan

Suomen naisten maajoukkueen EM-karsintaurakka päättyy tänään kello 19:00 Töölön Kisahallissa, kun Naarassudet hakevat EM-karsintojen avausvoittoaan Saksaa vastaan. Sunnuntaina Saksa voitti niukasti Hagenissa 84-79 (46-45), mutta Suomella on kotipelissä revanssin paikka.

25.6.2014 Maaottelu

Naarassudet raapivat Saksan EM-karsintojen päätösottelussa

Suomen naisten maajoukkue päätti kesän EM-karsintaurakkansa voittamalla loistavalla pelillä Saksan 63-51 (35-23). Saksa kävi lähellä päätösneljänneksellä, mutta Naarassudet pitivät päänsä lopussa. Voiton myötä Suomi nousi EM-karsintalohkon D kolmanneksi Saksan ohitse.

22.6.2014 Maaottelu

Poundsin 36 pistettä ei riittänyt kaatamaan Saksaa

Dionne Pounds heitti 36 pistettä, mutta se ei riittänyt kaatamaan Saksaa Hagenissa, kun Suomen naisten maajoukkue joutui taipumaan EM-karsintojen toiseksi viimeisessä ottelussa loppunumeroin 84-79 (46-45). Naarassudet päättävät EM-karsinnat keskiviikkona 25.6. Töölön Kisahallissa kello 19:00.

21.6.2014 Maaottelu

Naarassusia vastaan tepastelee EM-karsinnoissa tuttu Saksa

Suomen naisten maajoukkueen EM-karsintaurakka lähenee päätöspistettä, kun edessä ovat vielä kaksi peliä Saksaa vastaan. Edelliskesältä tuttu Saksa kohdataan ensin vieraissa Hagenissa sunnuntaina 22.6. ja kotona keskiviikkona 25.6. Töölön Kisahallissa kello 19:00.

Näytä lisää vastaavia