Maija Alasentie

183 cm / kg
Syntynyt 1987


Uutisia henkilöstä Maija Alasentie

11.10.2007 Pääjuttu

Naisten divarijoukkueiden valmentajat ”piinapenkissä”

Koripallon naisten I-divisioonassa sarjanousuun tähtäävä Joensuun Kataja on saanut muiltakin divisioonajoukkueilta suosikin viitan kannettavakseen. Tasaisessa sarjassa valmentajat ovat nostaneet pelaajien kehittymisen kohti naisten SM-sarjaa yhdeksi tärkeimmistä tavoitteista. Koris.net istutti päävalmentajat ”piinapenkkiin” kysyäkseen 6.10. käynnistyneen sarjan ennakkotunnelmia.

11.8.2006 Naisten Korisliiga

Downing ja Jackson HNMKY:n väreihin

Naisten koripallon SM-sarjaan noussut Helsingin NMKY on täydentänyt kokoonpanoaan. Elokuussa Namikan väreihin pukeutuvat Nakeya Downing ja Santia Jackson. Downing ja Jackson ottavat HNMKY:ssä hoitaakseen korinalustaistot.

13.6.2006 Naisten Korisliiga

HNMKY valmistautuu naisten SM-sarjaan

Naisten SM-sarjaan kaudeksi 2006-07 noussut Helsingin NMKY valmistautuu täyttä vauhtia ylimmän sarjatason mittelöihin. Sarjanousijan joukkueen rakennus on loppusuoralla ja kesäharjoittelu jo hyvässä vauhdissa.

5.5.2006 Pääjuttu

Petri Virtanen ja Sanna Jämsen vuoden pelaajat

Joensuun Katajan pelintekijä Petri Virtanen äänestettiin Korisliigan vuoden pelaajaksi. Äänestykseen osallistuivat SM-joukkueiden päävalmentajat ja kapteenit. Naisten puolella vuoden pelaajan tittelin nappasi hopeaa saavuttaneen Äänekosken Huiman Sanna Jämsen.

6.2.2006 Pääjuttu

HNMKY varmisti nousemisen naisten SM-sarjaan kaudelle 2006-2007

Koripallokauden ensimmäinen sarjavoittaja juhli menestystään sunnuntaina, kun naisten ykkösdivisioonaa hallinnut Helsingin NMKY otti voiton espoolaisesta Akatemiasta pistein 64-56 (32-21). Ykkösdivisioonan voitto merkitsi samalla suoraa nousua SM-sarjaan.

17.1.2006 Pääjuttu

Ratkaisun hetket naisten divisioonassa

Naisten ykkösdivisioonassa on käynnistymässä viimeinen kolmannes. Takana on 12 sarjakierrosta – edessä on kuusi ratkaisevaa viikonloppua. Tuolloin selviää, ketkä lopettavat sarjan jo helmikuun lopussa ja ketkä jatkavat pelejä SM-sarjan nousukarsinnoissa tai sarjaporrasta alaspäin kohdistuvissa putoamiskarsinnoissa.

15.10.2004

Naisten divisioonassa nuoruuden innolla eteenpäin

Naisten valtakunnallinen I divisioona on pyörähtänyt käyntiin jo muutamalla ottelulla. Alkavalla kaudella sarja pelataan kymmenen joukkueen voimin ja jo kauden avajaispalaverissä kävi selkeästi ilmi, että I divisioonajoukkueet pyrkivät hakemaan menestystä tulevaisuudessa seurojen omien kasvattien avulla.

23.5.2004 Maaottelu

Suomen nuorille PM-pronssia, finaalipäivä Islannin juhlaa

Pohjoismaiset mestaruuskilpailut päättyivät sunnuntaina Ruotsin Solnassa suomalaisvoittoihin, kun kaikki Suomen neljä maajoukkuetta kukistivat vastustajansa pronssiotteluissa. Suurempaan juhlaan oli aihetta Islannilla, joka vei neljästä mahdollisesta PM-kullasta kolme mukanaan pitkälle kotimatkalle.

22.5.2004 Maaottelu

Suomen nuoret pelaavat PM-pronssista sunnuntaina

Nuorten PM-kisat jatkuivat lauantaina Suomen joukkueiden osalta Tanska-otteluilla. 16-vuotiaat hoitelivat leiviskänsä voitokkaasti. Pojat kaatoivat ilman tyylipisteitä tanskalaiset luvuin 73-70. Tyttöjen voitto heltisi puolestaan lukemin 77-72. Sekä Suomen 17-vuotiaat pojat että tytöt kärsivät otteluissaan tappiot. Kaikki neljä Suomen maajoukkuetta pelaavat PM-kisojen päätöspäivänä sunnuntaina pronssiotteluissa.

21.5.2004 Maaottelu

Nuorilla PM-kisoissa työntäyteinen päivä

Nuorten Pohjoismaiset mestaruuskilpailut jatkuivat Ruotsin Solnassa perjantaina Suomen neljän joukkueen osalta kahdeksalla ottelulla. Suomi kohtasi kaikissa ikäluokissa sekä Norjan että Islannin. Tulokset jäivät suomalaisittain laihanlaisiksi, sillä saldona päivästä oli kolme voittoa ja viisi tappiota.

20.5.2004 Maaottelu

Ruotsi vahvoilla PM-kisa-avauksissa, 16-vuotiaat pojat ainoa suomalaisvoittaja

Nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailut pyörähtivät käyntiin torstaina Ruotsin Solnassa. Suomen neljällä maajoukkueella oli avauspäivänä vastassaan Ruotsi. PM-kisaisännät olivat kolmelle suomalaissikermälle liian vahva, ainoastaan 16-vuotiaat pojat ylsivät voittoon länsinaapureista.

18.4.2004 Maaottelu

Myös Turkki liian vahva Suomen tytöille

Espanjan Leonissa pelattu 18-vuotiaiden tyttöjen EM-jatkokarsintaturnaus tuli päätökseensä sunnuntaina. Suomelle ei päätöspäivän pelillä ollut enää merkitystä, kun Turkki taas tarvitsi voiton ja mahdollisimman suuren sellaisen. Turkki jyräsikin Suomen yli ja eteni 108-50-voittonsa ansiosta EM-kisoihin toiseksi parhaana lohkonelosena.

17.4.2004 Maaottelu

Tyttöjen jatkomahdollisuudet katosivat Belgia-tappion myötä

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen mahdollisuudet selviytyä EM-lopputurnaukseen kaikkosivat lauantaina, kun joukkue kärsi 63-71-tappion Belgialle. Suomi on kärsinyt turnauksessa neljä tappiota ja sillä on jäljellä päätöspäivän eli sunnuntain ottelu Turkkia vastaan.

16.4.2004 Maaottelu

Ranska läksytti Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuetta

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sai oppitunnin isokokoisuuden, fyysisyyden ja liikkuvuuden yhdistämisestä EM-jatkokarsintojen kolmantena päivänä. Ranska toimi opettajana ja Suomi oppilaana, kun ranskattaret puolustivat vastustajansa pimentoon ja juoksivat 75-32-voittoon.

15.4.2004 Maaottelu

Espanja tyly emäntä 18-vuotiaiden EM-karsinta-avauksessa

Suomen 18-vuotiaiden eli vuonna 1986 syntyneiden tyttöjen maajoukkue avasi taipaleensa EM-jatkokarsinnoissa myöhään keskiviikko-iltana. Kyyti oli kylmää, kun Espanjan Leonissa emäntämaa läksytti suomalaisnuoria lukemin 90-43.

15.4.2004 Maaottelu

Suomen tytöt pistivät Saksan ahtaalle, mutta hävisivät

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue hävisi EM-jatkokarsinnan toisen ottelunsa Saksalle. Avauspäivänä Espanjalle kärsineet suomalaisnuoret onnistuivat taistelemaan Saksan kanssa tasapäisesti kolme jaksoa, mutta yhden jakson menetys tiesi myös 48-63-tappiota.

6.4.2004 EM-karsinnat

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen joukkue EM-karsintoihin nimetty

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen eli vuonna 1986 syntyneiden maajoukkue ottaa viikon kuluttua suunnan kohti Espanjan Leonia. Saman ikäluokan suomalaispojilta jäi EM-kisapaikka omissa jatkokarsinnoissaan lunastamatta ja nyt kisapaikkaa lähtevät jahtaamaan tytöt. Tehtävä on kova, sillä tavoitteen täyttyminen vaatii eurokoripallon suurmahtien haastamista ja voittamista.

18.4.2003 Maaottelu

16-vuotiaille EM-karsintojen avauksissa tappiot

Suomen 16-vuotiaat (syntynyt 1987) koripallojuniorit avasivat EM-jatkokarsintansa Kreikassa tappioilla. Pojat kärsi Slovenialle 52-88-tappion ja tytöt hävisivät niukasti Italialle lukemin 63-68. Molempien joukkueiden pelit kaatuivat heikkoon viimeistelyyn.

15.4.2003 EM-karsinnat

16-vuotiaat havittelevat EM-kisapaikkoja

Viime vuoden elokuussa Suomen vuonna 1987 syntyneiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet selvittivät hienosti tiensä jatkoon EM-karsinnoista. On jatkokarsintojen aika. Sekä pojat että tytöt suuntaavat Kreikkaan, jossa Suomen maajoukkueet saavat 18.-22.4. pelattavissa turnauksissa vastaansa joukon huippumaita.

21.3.2003 Maajoukkue

Nuorten NOKIA Teamit 2003 valittu

Suomen Koripalloliiton nuorten maajoukkuepelaajien tehoharjoitteluryhmien, NOKIA Teamien, 40 pelaajaa on valittu. Kutsun saaneita poikia on 24 ja tyttöjä 16. NOKIA Teamit kokoontuvat kesän aikana kahdelle leiritysjaksolle, jonka ohella pelaajien henkilökohtaista harjoittelua evästetään.

Näytä lisää vastaavia