Naisten mestaruussarjan ennakkosuosikkina BC Nokia

3.10.2005 Koripallon naisten mestaruussarja polkaistaan käyntiin keskiviikkona kahden ottelun voimin. Hallitseva Suomen mestari BC Nokia saa ottaa ennakkosuosikin paikan. Kovimmat haastajat ovat viime kauden mitalijoukkueet Pantterit ja Peli-Karhut.

BC Nokia saa avausottelussaan vastaansa Tampereen Pyrinnön. Nokian kapteeni Reetta Ojala lähtee luottavaisin mielin niin avausotteluun kuin koko sarjaankin.

- En usko, että mestaruuden puolustaminen on tuonut mitään paineita joukkueeseen. Kaupungilla sitä kuulee kaikenlaista mutta omaan tekemiseemme se ei ole mielestäni vaikuttanut. Motivaatio treeneissä on kova ja itseluottamusta on tullut rutkasti lisää, kertoo Ojala. 

Kimmo Kujansivu on samaa mieltä Ojalan kanssa. Itseluottamusta on tullut paljon lisää ja se näkyy harjoittelussa.

- Harjoittelu on sujunut hyvin. Viime kauden mestaruus on antanut lisää potkua koko toimintaan, joten hyvillä mielin lähdemme puolustamaan mestaruutta, Kujansivu sanoo.

Ensimmäistä SM-sarjakautta aloitteleva Pyrinnön päävalmentaja Antti Hyvärinen tietää, että avausotteluun vastaan astelee pahin mahdollinen joukkue.

- Olemme pystyneet harjoittelemaan vasta noin kuukauden verran suuremmalla porukalla ja koko kokoonpanon kanssa on vain pari harjoitusta ehditty yhdessä vetämään. Vastus on pahin mahdollinen ja ylimääräisenä lisänä asun itse Nokialla, joten peliä on pelailtu jo kentän ulkopuolellakin aika paljon, toteaa Hyvärinen.

Pyrinnön nuorentuneen joukkueen päätavoitteet ovat sarjapaikan säilyttämisessä. Uusia ratkaisijoita tullaan ensi kaudella näkemään Paula Penttilän lisäksi Tampereella.

- Vaihtuvuutta joukkueessa on ollut paljon. Nyt meillä on paljon nuoria ja innokkaita pelaajia, joista kuka tahansa voi nousta ensi kaudella vastuunkantajaksi, Pyrinnön kapteeni Paula Penttilä toteaa.

Espoo Team ja Pussihukat sarjan yllättäjät

Espoonlahdessa joukkueen kokoonpano on kokenut muutoksia. Joukkueen kapteenin paikalle on palannut äitiyslomalta pelikentille kuntoutunut Heidi Adler. Espoossa on myös uusi ulkomaalaisvahvistus Serbia & Montenegrosta, josta on kotoisin joukkueen uusi päävalmentaja Nenad Stefanovicin.

Espoossa rohkeimmat ennakoivat sijoitusta neljän parhaan joukkoon, mutta Stefanovic ei puhuisi vielä mitaleista.

- Viimeisimmät harjoitusottelumme Ruotsissa sujuivat hyvin ja saimme hyviä pelejä, mutta on liian aikaista vielä puhua mitään sijoituksista, kertoo Stefanovic, joka valmentaa ensimmäistä kertaa naisten SM-sarjajoukkuetta.

Espoon kohtaa avausottelussa sarjapaikan yllättäen saanut ToPo Juniorit. Helsinkiläisjoukkueen päävalmennusvastuun on ottanut maajoukkueen tuore päävalmentaja Hilpi Savikko, joka ei halunnut jättää kehittyvää joukkuetta ilman valmentajaa.

- Ryhmä on todella nuori ja kun kävi ilmi, että Sami Suvanto ei voi valmennusta täysillä jatkaa, niin en halunnut joukkuetta jättää. Tavoitteet ovat karsintasarjassa ja sarjapaikan säilyttämisessä että myös pelaajien kehittymisessä, kertoo Savikko.

Vantaan Pussihukat on saanut harjoitella hyvin koko kesän ajan. Joukkue on ollut koossa jo hyvissä ajoin ja päävalmentaja Markus Makkonen apuvalmentajien sekä fysiikkavalmentajan avulla on piiskannut joukkueen hyvään vireeseen.

- Peli kerrallaan lähdetään kauteen ja harjoittelun kautta. Olemme saaneet olla hyvin yhdessä ja harjoitella, joten siltä kantilta asiat näyttää hyvältä, Makkonen kertoo.

Pussihukkien kokenut kapteeni Aneta Kausaite uskoo joukkueen selviytyvän ylempään loppusarjaan ja sitä kautta pudotuspeleihin.

- Katsotaan miten sarja lähtee menemään. Meillä ei ole ulkomaalaisvahvistusta ja en itse koe olevani täysin ammattilainen, koska nykyisin työskentelen päivittäin. Aiomme kuitenkin taistella jokaisessa ottelussa ja jos kaikki menee hyvin, niin pudotuspeleihin ainakin on mahdollisuus edetä, Kausaite ennakoi.

Catz hakee revanssia cupin pelistä

Sarjanousijan Lappeenrannan Catzin ja Suomen cup mestarin Peli-Karhujen välillä taistelu oli jo käynnissä infotilaisuudessa. Catzin Anna Numminen lähtee kotikentän turvin hakemaan avausottelussa revanssia Suomen cupin ottelusta.

- Innokkaana ja odottavin mielin lähdemme ensimmäiseen SM-sarjakauteen. On kiva lähteä katsomaan miten pärjätään tällä tasolla. Peli-Karhuille tervetuloa vaan kokeilemaan meidän salin koreja, Numminen lataa hymyillen.

Catzin päävalmentaja Tommi Koskinen on erittäin tyytyväinen uuteen seuraansa.

- Organisaatio on todella hyvä ja olemme saaneet useamman valmentajan avulla paljon tehoja harjoitteluun. Meillä on paljon nuoria pelaajia ja kokemusta puuttuu. Sitä ollaan kuitenkin paikattu ulkomaalaisilla vahvistuksilla, mutta omat kasvatit silti ovat pohjana koko toiminnalle, selvittää Koskinen

Peli-Karhujen kakkosvalmentaja Antti Silvonen ennakoi avausottelun Catziä vastaan olevan kovaa fyysistä peliä. Silvonen ja päävalmentaja Seppo Kurki lähtevät kuitenkin hyvin mielin Lappeenrantaan.

- Joukkuepeli ei meillä ole varmasti vielä parasta mahdollista ja kovilla yksilösuorituksilla cupin voitotkin pääosin ovat tulleet. Luottavaisin mielin silti Lappeenrantaan lähdemme, Silvonen kuittaa.

Reetta Piipari tietää, että kotkalaisilla on mahdollisuudet kirkkaimpaan mitaliin, mutta kauteen kapteeni vie joukkueensa ottelu kerrallaan.

- Tavoitteita on, mutta peli kerrallaan lähdetään etenemään. Meillä on erittäin hyvät vahvistukset, jotka korvaavat Auli Nymanin jättämän aukon, joten katsotaan mitä tulee kaudella tapahtumaan, Piipari sanoo.

Pantterit tavoittelee täyspottia

Viimeiset kuusi vuotta SM-sarjan kärkijoukkueisiin kuulunut Pantterit tavoittelee tulevalla kaudella menestystä niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä kentillä. Baltian Liigan lopputurnauspaikan lisäksi helsinkiläiset hamuavat kirkkaimpia mitaleja kotimaisissakin sarjoissa.

Merike Andersson hankittiin ensimmäiseksi vahvistukseksi tavoitteita tukemaan. Lisäksi on vielä amerikkalaispelaaja haussa Anaya Phillipin rinnastettaessa EU-pelaajaan.

- Otteluita tulee paljon, joten joukkueen materiaalin pitää olla sen mukainen, että kaikki ottelut pystytään hoitamaan, toteaa päävalmentaja Ilpo Rantanen.

Viron maajoukkueen takamies Merike Andersson tulee haastamaan ensi kaudella suomalaispelintekijät. Rantanen uskoo Andersonin väläyttelevän näyttäviä suorituksia vielä kauden mittaan korisväen iloksi.

- Merike on erittäin urheilullinen ja kilpailuhenkinen pelaaja. Hän saapui viime maanantaina Suomeen ja tulee ensi kaudella kantamaan paljon vastuuta, Rantanen kuvailee.

Joukkueen toinen johtaja Hanna Rotinen uskoo avausottelun Pussihukkia olevan tiukka kamppailu.

- Vastaan on tulossa nuorehko ja innokas joukkue, johon vielä lisätään Heli Roukanojan panos. Pussihukat pelaa aina täysillä ja taistellen, joten kovaa ottelua voi odottaa, sanoo Rotinen, joka uransa aikana on edustanut myös Pussihukkia.

Forssan Alku tähtää kärkikahinoihin

Forssan Alku on valmistautunut huolellisesti tulevaan kauteen. Aikaisempiin vuosiin verrattuna joukkue on ollut koossa ajoissa ja harjoittelussa painotettu paljon fyysistä puolta. Tavoitteet ovat päävalmentaja Esa Lahdella selvät.

- Jokaisen sarjaa pelaavan joukkueen tavoitehan pitäisi olla mestaruus, jos kerran tässä sarjassa pelaa. Uskon meidän pääsevän kuuden parhaan joukkoon ja sitä kautta pudotuspeleihin ja eteenpäin, toteaa Lahti ja lisää, että vahvistuksen kohtalo on edelleen auki.

Sarjan avauksessa Forssa kohtaa Äänekosken Huiman, joka on kärsinyt loukkaantumisista pitkin kesää.

- Meillä on ollut vaikeaa saada pelaajia harjoituksiin ja sitten kun niitä on tullut niin on sattunut loukkaantumisia, kertoo päävalmentaja Mervi Nurmi.

Kenya Robinson on Äänekosken joukkueen sielu ja osallistuu nykyään myös valmentamiseen.

- Enemmän pyrin olemaan nuorille pelaajille esimerkkinä harjoituksissa ja tietysti aina kun on mahdollisuus, niin pyrin opettamaan heille niitä asioita, joita minulle on opetettu, kertoo Robinson.

Forssaa vastaan Robinson vaikeuksista huolimatta lähtee kovalla asenteella.

- Forssan Alulla on muutama kokenut pelaaja ja heillä on hyvä joukkue kasassa. Aiomme taistella kuitenkin voitosta ja uskon, että olemme valmiina avausotteluun, Robinson päättää.

Avauskierroksen ottelut:

ke

5.10.

BC Nokia

-

Pyrintö

19:00

Nokian Ammattioppilaitos

ke

5.10.

ToPo

-

Espoo Team

20:00

Töölön Kisahalli

to

6.10.

Catz

-

PeKa

18:30

Lappeenrannan Urheilutalo

la

8.10.

Pantterit

-

PuHu

15:00

Töölön Kisahalli

la

8.10.

FoA

-

Huima

17:00

Urheilutalo Feeniks

Naisten SM-sarjan otteluohjelmaan pääset tästä.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

Näytä lisää vastaavia