Tomi Lommi ei koe KTP:ssä tarvetta hitaalle etenemiselle – ”Meillä on kaikki avaimet kamppailla suoraan mestaruudesta”

29.9.2023 09:00 Kotkalainen KTP-Basket lähtee kauteen mitalipelejä tavoitellen. Seura on saanut riveihinsä tervetulleen paluumuuttajan, sillä oma kasvatti Tomi Lommi pukee vihervalkoisen paidan ensi kertaa sitten juniorivuosien.

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy lauantaina, eikä Tomi Lommi ainakaan peittele intoaan. Hän on pukenut ylleen kasvattajajoukkueensa KTP-Basketin paidan ensimmäistä kertaa sitten junioriaikojen ja lähtee tavoittelemaan Kotkassa uutta menestystä.

– Tuntuu todella hyvältä palata areenalle, jossa olen viettänyt aika ison lapsuudestani ja nuoruudestani. En ole näissä väreissä vain päässyt aiemmin Korisliiga-tasolla pelaamaan, joten nyt on piristävää päästä kokemaan sekin tällä tavalla niin sanotusti aikuisena.

Täysin kirjaimellisesti ei silti voida puhua ensimmäisistä peliminuuteista KTP:n Korisliiga-joukkueessa. Lommille nimittäin merkittiin neljä minuuttia ja yksi levypallo kaudella 2015–16, kun testasi parkettia edustusjoukkueessa, mutta ensimmäiset kokonaiset kaudet edustuksessa tulivat vasta muutamaa vuotta myöhemmin Kouvoissa ja Katajassa, joista jälkimmäisessä takamies nostettiin jopa kapteeniksi asti.

Mutta koska taukoa KTP-vuosien välissä on ollut peräti seitsemän vuotta, 26-vuotias Lommi on nykyisin melko erilainen pelaaja.

– Sen jälkeen, kun Kotkasta lähdin 19-vuotiaana, on ehtinyt karttua kokemusta paljonkin. Iän myötä olen oppinut monelta eri valmentajalta, päässyt työskentelemään monessa kaupungissa ja kokeillut montaa eri pelitapaa. Nykyään tuon joukkueeseeni ensisijaisesti kolmen pisteen heittouhkaa ja tietynlaista kokemuksen tuomaa viisautta.

KTP-Basket on voittanut Korisliigassa mitalin viimeksi vuonna 2019, kun seuran näppeihin tarttui pronssia. Minkäänlaisesta romahduksesta ei sen jälkeen voida missään nimessä puhua, mutta menestys on ollut epätasaisempaa.

Lommi painottaakin nyt uudessa tilanteessa, että hyvän alun saaminen kauteen on joukkueelle aina äärimmäisen tärkeää.

– Sellainen saavutetaan hyvällä puolustuksella ja sillä, että pidetään hyökkäyksessä maltti. On tarkoitus toteuttaa niitä asioita, joita on sovittu ja harjoiteltu, eikä lähteä yksin yrittämään sankaripelaamista. Mutta sen perusteella, mitä nyt on päästy tekemään, voin luvata koko joukkueen osalta nopeaa ja aggressiivista pelityyliä.

Ovi ei ole Kotkassa käynyt kovinkaan tiuhaan. Kokoonpanossa on tapahtunut vain pieniä muutoksia kotimaisen rungon osalta. Lommin lisäksi seuraan liittyi kesätauon aikana Miikka Marttinen, joka saapui kestomenestyjä Kauhajoelta. Vanhoja tuttuja KTP-paidassa puolestaan ovat Vili Nyman, Juho-Matti Henttonen, Joonas Timonen ja joukkueen kapteeni Topias Kuukkanen.

Tuleva kausi on Lommille viides Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen
Kirjoita kuvateksti tähän

Lommilla on kuitenkin tunne, että tiettyjä merkittäviä asioita tulee pelitavassa muuttumaan.

– Nyt nähdään mahdollisesti puolustusorientoituneempi ja yhtenäisempi ryhmä kuin monina viime vuosista. On tarkoituksena palauttaa KTP muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin sinne, minne se kuuluukin, eli mitalipeleihin. Nyt ei ole tarvetta hitaalle etenemiselle, koska meillä on kaikki avaimet kamppailla suoraan mestaruudesta.

KTP-Basket 23-24 pähkinänkuoressa

Henkilöt

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia