HKVT 2015 puolessa välissä

11.9.2015 Samalla, kun Susijengi aloitti kisaurakkansa Montpellierissä, jatkoi HKVT 2015 opintojaan Helsingissä. Kyseessä oli kurssin neljäs jakso, jonka myötä saavutettiin vuoden pituisen kokonaisuuden puolivälin krouvi.

HKVT 2015 puolivälissä


Keväällä startanneelle kurssille valikoitui noin 30 hakijan joukosta 18 valmentajan joukko ja koulutus aloitettiin toukokuussa Kisakallion Susi Training Centerissä. Ennen nyt suoritettua neljättä jaksoa HKVT on kokoontunut aloituksen jälkeen kahdesti – PM-kilpailuissa Tukholmassa ja kesäkuun All Stars-leirien yhteydessä. HKVT-koulutuksen keskeisinä teemoina ovat lahjakkuuden tunnistaminen ja tukeminen, lajianalyysilähtöinen harjoittelu ja kilpaileminen sekä pelin kautta oppiminen ja pelin opettaminen. BC Nokian mikrotyttöjen valmentaja Erkko Ojala kiitteleekin koulutuksen pureutumista pelin ytimeen.

- Sisällöt ovat olleet positiivinen yllätys, kaikki liittyy peliin ja pelaamiseen, osa ollut tuttua asiaa, toki päivitettyä sellaista, mutta myös paljon uutta, nykypäivän voittavaan pelaamiseen liittyvää. Yksi isoista asioista on ollut motivoituneiden, eri tilanteissa olevien valmentajien jatkuva keskustelu pelin eri osa-alueista, josta on saanut monta vinkkiä ja kehityskohdetta omaan arkeen.


HKVT on suunnattu kaikille tavoitteellisesta koripallovalmennuksesta kiinnostuneille


Koripalloliiton valmentajakoulutuksen perusfilosofia on auttaa valmentajia kehittymään, jotta valmentajat osaisivat paremmin auttaa pelaajiaan. Lopulta paremmat pelaajat ovat se, mikä vie lajia kaikilla tasoilla eteenpäin. HKVT-koulutuksen sisällöissä pyritään pääsemään valmennukseen sisään pintaa syvemmälle. Se ei kuitenkaan tarkoita, että koulutus olisi suunnattu ainoastaan aikuisten pääsarjoihin tähtääville valmentajille. Erkko Ojalan lisäksi mukana on useita juniorivalmentajia aina pienimmistä ikäluokista lähtien. Itse asiassa valtaosa HKVT 2015:lla mukana olevista valmentajista on juniorivalmentajia.
 

- HKVT ei todellakaan ole vain X’ & O’s luentosarja liigatason ammattivalmentajiksi tähtääville. Valmentamista lähestytään kokonaisvaltaisesti. Lisäksi, koska kurssi on nivottu lähelle U16 ja U18 maajoukkueiden toimintaa ja mukana on paljon aktiivisia juniorivalmentajia, niin junioreiden kehityskaaren tukemisen näkökulma on vahvasti läsnä, Hongan 04 –tyttöjen valmentaja J-P Sipponen kommentoi.
 

Kurssilla on mukana myös aikuisjoukkueiden valmentajia. Eräs heistä on EBT:n naiset viime keväänä Korisliigaan johdattanut Niko Hellman, joka valmistautuu joukkueensa kanssa kauteen sarjanousijana. Hellmanin odotukset koulutusta kohtaan olivat korkealla.
 

- Odotukset kurssin antia kohtaan olivat ennakkoon korkealla. Ne ovat kuitenkin täyttyneet ja olen tyytyväinen siihen ajatusten määrään, joita kurssilla olo on tähän asti synnyttänyt. Osasin odottaa saavani paljon keskusteluista muiden valmentajien kanssa, kuten myös kouluttajien luennoista ja saliosuuksista. Positiivisena yllätyksenä on tullut psyykkisen valmennuksen anti, jota en osannut ennakkoon odottaa, mutta siitä tuntui jäävän paljon oppia viime jaksolla, toteaa Hellman tuoreeltaan neljännen jakson jälkeen.
 

Pitkän ja ansiokkaan pelaajauran tehnyt Juha Sten debytoi päävalmentajana viime kaudella LrNMKY:n riveissä ja oli mukana nousujuhliin päättyneessä 20-vuotiaiden maajoukkueprojektissa Anton Mirolybovin apuvalmentajana.
 

- Opetus on ollut erittäin laadukasta, ja yhtä suuren osan omaan kehittymiseen tuovat jatkuvat keskustelut ja pohdinnat muiden valmentajien kanssa. On todellinen rikkaus, että HKVT:n kautta pääsee keskustelemaan ja spekuloimaan täysin eri ympäristöissä ja eri tavalla toimivien koutsien kanssa. Itse olen jo tähän asti kokenut HKVT:n jaksojen aikana monen monta ahaa-elämystä. Surullista siinä on toki se, että huomaa jälkeenpäin miten pitkin seiniä on joitain asioita itse ennen tehnyt...


HKVT:n tehtävänä on kehittää ja samalla kehittyä


Nykymuotoista HKVT-koulutusta on järjestetty vuodesta 2006 alkaen ja nyt käynnissä oleva kurssi on viides pääkouluttaja Jyri Lohikosken johtama kokonaisuus. Koripalloliiton koulutusvastaava Jussi Räikkä oli aikoinaan mukana vuoden 2006 kurssilla.
 

- Koulutus on kehittynyt aivan valtavasti näiden yhdeksän vuoden aikana ja iso kiitos siitä kuuluu tietenkin Jyrille. Samaan aikaan on kuitenkin todettava, että myös kurssille mukaan pääsevien valmentajien taso on todella korkea. Tämä sama ilmiö on ollut havaittavissa myös II-tasolla – suomalaisen koripallokeskustelun taso kehittyy koko ajan ja valmennuskulttuurimme voimistuu. Myös kurssilla mukana olevien valmentajien motivaatio motivoi meitä kouluttajiakin nostamaan valmentajakoulutuksemme tasoa entisestään – kehitys loppuu tyytyväisyyteen, kiittelee Räikkä.


Seuraava HKVT aloittaa toukokuussa 2017.


HKVT 2015 - valmentajat


Juha-Pekka Sipponen
Erkko Ojala
Susanna Vartiainen
Janne Hänninen
Niko Hellman
Kari Kämppi
Eero Levä
Juho Kailio
Nina Kalmi
Damion Dantzler
Aleksi Suominen
Mike King
Tomi Moberg
Juuso Konttinen
Aapo Heinonen
Petri Velling
Juha Sten
Kristian Palotie
 

 
27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

1.9.2004 Pohjoinen alue

Pelisääntöihin pieniä muutoksia – uudet sääntökirjat myynnissä

Koripallon pelisääntöihin tehtiin kansainvälisen koripalloliiton toimesta pieniä muutoksia ja tarkennuksia kaudelle 2004-05. Uusi Koripallon viralliset pelisäännöt –kirja on käännetty suomeksi ja myynnissä entistä yksinkertaisemmassa muodossa. Saatavana on myös Suomen Koripalloliiton Säännöt ja määräykset 2004-05 –kirjanen.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

Näytä lisää vastaavia