Antti Zitting jatkaa Koripalloliiton puheenjohtajana

28.10.2017 15:00 Suomen Koripalloliiton jäsenseurat valitsivat lauantaina Helsingissä järjestetyssä liittokokouksessa Antti Zittingin jatkokaudelle liiton puheenjohtajana. 61-vuotiaan Zittingin vastaehdokas puheenjohtajavaalissa oli Markku Molenius.

Antti Zitting jatkaa Koripalloliiton puheenjohtajana.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin jatkokaudelle Timo Nieminen.

Helsingissä järjestetyssä liittokokouksessa oli edustettuna 63 seruaa. Kuvat: Matti Koskinen

Entisenä maajoukkuekoripalloilijana ja menestyneenä yritysjohtajana tunnettu Zitting valittiin Koripalloliiton hallitukseen vuonna 2011 ja hän on toiminut liiton puheenjohtajana vuodesta 2013. Zitting valittiin jatkokaudelle äänin 6548-1688.

– Haluan kiittää luottamuksesta ja siitä, että liittokokous ylimpänä päättävänä elimenä antoi arvon teoille ja tuloksille, joita olemme saaneet aikaan päättyneellä puheenjohtajakaudella. Neljän vuoden muutostyö on ollut haasteellista ja raskasta ja koskettanut koko koripalloyhteisöä. Edellisessä liittokokouksessa hyväksytty strategia ja sen toteutus ovat mahdollistaneet osin liiton tuloksen kääntämisen positiiviseksi. Se on vaatinut rakenteellisia toimia, mutta jos emme mitään muuta, niin mikään ei muutu. Näen liittokokouksen edellyttämän toimintasääntöjen muutoksen nopeutetulla aikataululla kuvastavan toimintaympäristön tuomaa tarvetta nykyaikaistaa edelleen toimintaamme. Tie on viitoitettu, Zitting totesi.

– Liittokokous antoi raikuvin aplodein yksimielinen kiitoksen EM-projektille ja sen pääsihteeri Ari Tammivaaralle ja Susijengin faneille sekä koko tiimille vapaaehtoisista Susijengin hienoihin otteisiin kentällä. Vuoden 2018 toimintasuunnittelu pohjaa EM-kisojen ympäri Suomea nostamaan kiinnostukseen koripalloa kohtaan ja toimintaa suunnitellaan esitettäväksi liittovaltuustolle seuratyö keskiössä. Seuratyön ohella haluan painottaa olosuhteiden kehittämisen merkitystä kaikilla korispaikkakunnilla. Yhteistyö kunnan ja valtion päättäjien kanssa mahdollistaa huomispäivän koripallon edellyttämien olosuhteiden saavuttamisen.

Liittokokouksen aluksi kuultiin hallituksen katsaus menneisiin kahteen vuoteen. Lisäksi EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara kertoi kotikisojen alustavasta taloudellisesta tuloksesta, tavoitteiden täyttymisestä ja saadusta palautteesta.

Koripalloliiton toimitusjohtaja Jari Tourunen esitteli liittokokouksessa tulevalle nelivuotiskaudelle suunniteltua strategiaa, jota EM-kisojen jättämä positiivinen tulos värittää. EM-kotikisojen taloudellinen, urheilullinen ja imagollinen tulos ylitti kaikki odotukset, minkä myötä uuden strategian valintoja ja tavoitteita asetellaan uudelleen erillisessä strategiapäivässä.

Näin ollen toiminnan tavoitteita seuraavalle nelivuotiskaudelle ei hyväksytty, vaan tavoitteita käsitellään uudestaan ylimääräisessä liittokokouksessa sen jälkeen, kun strategiaa on käsitelty Koripalloliiton strategiapäivässä. 

Liittokokous valitsi edustajansa eli uuden liittovaltuuston seuraavalle kaksivuotiskaudelle aluekokouksien esityksen mukaisesti. Liittovaltuusto kokoontuu kahdesti vuodessa päättämään liiton yhteisistä asioista. Uuden valtuuston kokoonpano on listattuna tämän jutun loppuun.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin jatkokaudelle Timo Nieminen.

Kokouksen päätteeksi hallitus esitteli ehdotuksensa Koripalloliiton toimintasääntöjen muutoksista. Tavoitteena on lisätä seurojen edustusta liiton päätöksenteossa ja yksinkertaistaa päätöksentekoprosesseja.

Koripalloliiton valtuusto 2018-2019

Etelä

Jäsen

Varajäsen

Markku Aaltovirta

Matti Nurminen

Anssi Iivonen

Pipa Böök

Jussi-Aleksi Keijonen

Tiina Sandberg

Hanna-Mari Kujala

Riku Vuori

Anssi Lauha

Jarkko Rönnholm

Anne Lehto

Jukka Ihatsu

Kristiina Mansen

Henrik Pulkkinen

Eero Neva

Pekka Neva

Tarja Nieminen

Ensio Ruotsalainen

Timo Nieminen

Jyrki Huovinen

Jarmo Tukiainen

Heidi Adler

Tenho Ulmanen

Riikka Ventelä

  

Länsi

Jäsen

Varajäsen

Juho Sopanen

Saila Asumaniemi

Maija Strandberg

Heikki Myllymäki

Juha Ilva

Mikko Niskanen

Harri Jussila

Aapo Savo

Jukka Brandt

Riikka Juntunen

Anu Sivonen

Jukka Kivistö

Marja Miettinen

Hannu Naumanen

  

Kaakko

Jäsen

Varajäsen

Petri Luotio

Kimmo Harsia

Jyri Haikonen

Jukka Kyöstilä

Pekka Snåre

Vesa Hämäläinen

Jouko Valkonen

Antti Avelin

  

Keskinen

Jäsen

Varajäsen

Timo Virolainen

Harri Valkki

Riku Vainio

Ilja Saralahti

Outi Keski-Saari

Jaakko Hietala

Matti Hämäläinen

Ulla Peuhkurinen

  

Pohjoinen

Jäsen

Varajäsen

Jorma Kytökangas

Markku Annanolli

Siiri Sarias

Petri Montin

Arvo H. Forsman

Pekka Ruottinen

  

Itäinen

Jäsen

Varajäsen

Jari Tuomainen

Ville Soininen

Timo Elo

Kari Viljakainen

 
30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

19.4.2018 12:00 Liittoa koskeva tiedote

Ari Tammivaara Koripalloliiton toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Ari Tammivaaran (LitM). Menestyksekkäiden EM-kotikisojen pääsihteeri Tammivaara palaa Koripalloliittoon Olympiakomitean joukkuepelien vastuuvalmentajan paikalta ja aloittaa uudessa työssään 2.5.2018.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #2: Alueelliset erotuomarikoordinaattorit tehostamaan ja kehittämään paikallista erotuomaritoimintaa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Kilpailujohtaja Tom Westerholm Koripalloliiton väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on nimennyt kilpailujohtaja Tom Westerholmin Suomen Koripalloliiton ja ProBasket Oy:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 29.1.2018 alkaen, jolloin nykyinen toimitusjohtaja Jari Tourunen jättää tehtävänsä.

Suomen Koripalloliitto ry ja ProBasket Oy hakee toimitusjohtajaa

Suomen Koripalloliitto hakee toimitusjohtajaa. Uuden toimitusjohtajan keskeisenä tavoitteena on varmistaa ammattimainen toimintaympäristö suomalaisen koripallon kasvun ja kansainvälisen menestyksen toteutumiseksi sekä seurojen toimintaedellytysten tukemiseksi.

1.12.2017 11:00 Liittoa koskeva tiedote

Jari Tourunen siirtyy Ilta-Sanomien toimituspäälliköksi

Koripalloliiton toimitusjohtaja Jari Tourunen jatkaa tehtävässään tammikuun loppuun asti, minkä jälkeen hän siirtyy Ilta-Sanomien toimituspäälliköksi ja johtoryhmän jäseneksi vastuullaan kaikki Ilta-Sanomien urheilusisällöt.

Aaltovirta ja Molenius uusina jäseninä Koripalloliiton hallitukseen

Vantaalla viikonvaihteessa kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto valitsi liiton hallitukseen uusina jäseninä Markku Aaltovirran sekä Markku Moleniuksen.

EM-kotikisojen alustava tulos vahvasti positiivinen

Helsingissä elo-syyskuussa järjestettyjen EM-kisojen alkulohkon alustava tulos on noin 600 000 euroa positiivinen. Helsingin alkulohkon pääsihteeri Ari Tammivaara esitteli EM-kisojen yhteenvedon Koripalloliiton liittokokouksessa lauantaina.

Harri Jussila Koripalloliiton Läntisen ja Keskisen alueen kenttäpäälliköksi

Suomen Koripalloliiton Läntisen ja Keskisen alueen kenttäpäälliköksi on nimitetty Harri Jussila. Jussila aloittaa uudessa tehtävässään 1. joulukuuta.

Koripalloliitto hakee kenttäpäällikköä vastaamaan Läntisen ja Keskisen alueen toiminnoista

Suomen Koripalloliiton strategian keskiössä ovat seuratoiminnan innostuneisuuden ja ammattimaisuuden tukeminen, lajin kasvu ja kehittyminen sekä kansainvälisyys. Koripalloliitto on viime vuoden aikana uudistanut organisaationsa liittohallituksen hyväksymää strategiaa paremmin tukevaksi.

24.8.2017 18:00 Liittoa koskeva tiedote

Welcome to Wolf Country – EM-kisojen fanipalvelut 6. pelaaja -sivustolla

Koripalloliiton verkkosivut uudistuvat ja ensimmäisenä osana uutta sivustoa on julkaistu EM-kisojen fanipalvelut yhteen kokoava 6. pelaaja -sivu.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

Suomen koripallossa uusi ennätys – yli 19 000 lisenssiä

Suomalaisessa koripallossa tehtailtiin kuluvana vuonna jälleen uusi lisenssiennätys kun 19 000 lisenssin raja meni rikki. Eniten uusia lisenssipelaajia saatiin nuorimpien pelaajien ikäluokassa.

Numero 6 jäädytetään faneille koripallon maajoukkuetoiminnassa

Suomen Koripalloliitto jäädyttää pelinumeron 6 maajoukkuetoiminnassa ja omistaa kyseisen pelinumeron faneille sekä suomalaiselle koripalloyhteisölle. Samalla Koripalloliitto julkaisi Susijengin White vs Blue -fanitapahtuman, jonka pääsyliput arvotaan. Tapahtumaan ei voi ostaa lippuja.

Fanita Susijengiä tyylillä – rennot fanikamat nyt shopissa

Perinteisten maajoukkueen fanituotteiden rinnalle lanseeratun Susijengin streetwear-malliston ensimmäiset tuotteet ovat saapuneet. Uudet katu-uskottavat paidat ovat nyt saatavilla Koripalloliiton virallisesta verkkokaupasta osoitteessa shop.basket.fi.

7.4.2017 18:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisoihin myyty jo yli 50 000 lippua!

Elo-syyskuussa Helsinki Arenalla pelattavan koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkon otteluiden lipunmyynnissä on ylitetty merkittävä rajapyykki. Vaikka kisojen alkuun on vielä viisi kuukautta, lippuja on myyty jo yli 50 000 kappaletta ja Susijengin otteluissa osa lippukategorioista on myyty loppuun.

14.2.2017 09:22 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat vetää – Susijengin pelit täyttyvät

Elo-syyskuussa Helsinki Arenalla pelattavan koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkon sessiokohtainen lipunmyynti käynnistyi maanantaina. Vaikka kisojen alkuun on yli puoli vuotta, myytiin Susijengin kaikista viidestä ottelusta jo neloskategorian liput loppuun. Lisäksi kolmoskategoriankin liput myytiin Slovenia-ottelusta ja Islanti-otteluun niitä on jäljellä enää kourallinen.

13.1.2017 10:09 Liittoa koskeva tiedote

EM-kisojen päiväliput myyntiin maanantaina 16.1.

Helsingissä 31.8. – 6.9.2017 pelattavien koripallon EM-kisojen päivälippujen myynti alkaa maanantaina 16.1.2017 klo 9:00. Päivälippuja vapautuu myyntiin rajallinen määrä.

15.1.2016 15:27 Pohjoinen alue

Suomen Koripalloliitto hakee toimitusjohtajaa

Suomalainen koripallo on ollut viime vuodet valtavassa nosteessa. Suomi on noussut maailman ranking listalla viidessä vuodessa 51 sijaa. Lisenssipelaajien määrä on kasvanut edellisestä vuodesta noin 11%. Toiminta on muuttunut kaikilla tasoilla ammattimaisemmaksi. Suomen Koripalloliiton budjetti on kuluvan kauden aikana noin 7 milj. € ja EM–kisavuonna 2017 sen arvioidaan olevan noin 11 milj. €.

Näytä lisää vastaavia